имам странен проблем може ли да ми помогнете

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

имам странен проблем може ли да ми помогнете

Мнение от sevosevo1 » 26 Ное 2011, 1:59

Акумулатора ми е нов на 2 месеца 100А и сутринта ми пада ток казаха ми че може да има теч но го гледаха и казаха че няма но ми казаха може да е от алтернатора (понякога не е зареждал достатьчно ) или стартера (от той ми теглил всичкия стартов ток ) според вас може ли да е тях или някой имал ли е такьв проблем някой . Може ли да е от новия акумулатор да е дефектен и как да разбера. :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: имам странен проблем може ли да ми помогнете

Мнение от Dirty M5 driveR » 26 Ное 2011, 8:08

Ами най-лесното и бързо нещо, което може да направиш е да замериш напрежението на акумулатора на запален двигател. Трябва да е към 14.2 волта. Общо взето под 14 не е на добре. В такъв случай най-вероятно се оказват износени четки на алтернатора, но има случаи с разхлабени клеми, или някоя друга маса. Така че трябва да се оглежда внимателно, като винаги се почва от елементарните неща. Ако това е ок, значи е по-вероятно да имаш утечка. Трябва си електричар да погледне и да каже. Не се бави с разрешаването на проблема, защото ще си скапеш новия акумулатор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 26 Ное 2011, 9:16

Като купува акумулатора не измериха ли напрежението на запален двигател? За да ти дадат гаранция, процедурата е задължителна! Разбира се има опция да си го монтираш сам, но без гаранция... Ако си избрал втория вариант е лошо - и да е дефектен акумулатора, не можеш да направиш нищо... Но при всички случаи иди при електричар да хвърли един поглед :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 26 Ное 2011, 10:07

Yanko Petrov написа:Като купува акумулатора не измериха ли напрежението на запален двигател? За да ти дадат гаранция, процедурата е задължителна! Разбира се има опция да си го монтираш сам, но без гаранция... Ако си избрал втория вариант е лошо - и да е дефектен акумулатора, не можеш да направиш нищо... Но при всички случаи иди при електричар да хвърли един поглед :yes:

много правилно :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sevosevo1 » 27 Ное 2011, 1:53

ходих ими каза че няма утечка и динамото зарежда 13.5 после ходих при друг и ми казаха че може да е от стартера че на стартво правил проблеми черпил целия ток и най накрая ми казаха да карам още така и ще видим незнам какьв извод да си правя по точно незнам кое да сменям или ремонтирам ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 27 Ное 2011, 2:27

Ми 13.5 не е добре. Свали алтернатора и го инспектирай, или го занеси на майстор. Методи има хубава тема точно за това. Потърси я.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 27 Ное 2011, 2:34

Dirty M5 driveR написа:Ми 13.5 не е добре. Свали алтернатора и го инспектирай, или го занеси на майстор. Методи има хубава тема точно за това. Потърси я.

+1
13.9-14 на къси и парно е абсолютния минимум, под това алтернатора е за ревизия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 28 Ное 2011, 19:51

zBoost написа:
Dirty M5 driveR написа:Ми 13.5 не е добре. Свали алтернатора и го инспектирай, или го занеси на майстор. Методи има хубава тема точно за това. Потърси я.

+1
13.9-14 на къси и парно е абсолютния минимум, под това алтернатора е за ревизия.

Леко се изхвърли 8) От 13.7 до 14.2 е толерансът,който се позволява.Но чак пък да сменя релета и четки,за да се търси винаги 14-няма смисъл.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compact E36 Individual

Мнение от Graphite » 28 Ное 2011, 19:58

Казваш, че са ти мерили за утечка? колко ти показваше и на коя минута? защото все пак има някоя друга система която се изключва след определено време ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320i Touring '98
Мечтае да кара: M6 Convertible

Мнение от gangsterboy » 29 Ное 2011, 0:58

Колега на мен ми даваше така 13.7 с фарове и ми присветваше лампата на акумулатора. За 4 дена нов акумулатор се изтощи. 14+ трябва да ти зарежда. Отивай да ти оправят динамото 40-50лв е смяна на четки. Сега нямам проблеми с паленето. А моя акумулатор след 1 седмица каране продължава да му е черно оченцето. Ще го сваля да го заредя една вечер, ако не се оправи ще го нося в магазина.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Ное 2011, 1:33

BorisMW написа:
zBoost написа:

+1

Леко се изхвърли 8) От 13.7 до 14.2 е толерансът,който се позволява.Но чак пък да сменя релета и четки,за да се търси винаги 14-няма смисъл.

13.7 за 1 ден и си без кола приятел ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 29 Ное 2011, 10:07

Кажи първо колко амперчаса ти е акумулатора, според мен, а и по книги алтернатора трябва да зарежда с напрежение 13.8-14.2 волта при вкл. парно, фарове и т.н., ако акумулатора ти е 100 амперчаса, а алтернатора зарежда примерно със 75, може да имаш проблеми и от тази гледна точка, като се има предвид, че се кара на фарове, температурите са ниски, а и ако караш малко км. Провери си и утечките. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 29 Ное 2011, 10:22

zBoost написа:
BorisMW написа:
zBoost написа:

+1

13.7 за 1 ден и си без кола приятел ;)

Интересно как 2 години карам с такъв заряд (13,7V) и не съм останал без кола ;)
Нещо сте се филмирали с тия 14V повечко отколкото трябва специално при е36 :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 29 Ное 2011, 19:22

Интересно как 2 години карам с такъв заряд (13,7V) и не съм останал без кола ;)
Нещо сте се филмирали с тия 14V повечко отколкото трябва специално при е36 :winky:[/quote]
И при мен е така.Към авторът на темата: Не се опитвай да докарваш 14 или над този волтаж.Над 13.7 да бъде.И ако караш на кратки разстояния също може да е проблем-предполагам знаеш.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 29 Ное 2011, 21:13

И аз съм с около 13.7v забравих колко точно,но няма 14v и за сега нямам проблеми.Мисля че е по-важно да има ампераж,отколкото волтаж ;)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

Следваща

Назад към E36