имам странен проблем може ли да ми помогнете
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
имам странен проблем може ли да ми помогнете
Акумулатора ми е нов на 2 месеца 100А и сутринта ми пада ток казаха ми че може да има теч но го гледаха и казаха че няма но ми казаха може да е от алтернатора (понякога не е зареждал достатьчно ) или стартера (от той ми теглил всичкия стартов ток ) според вас може ли да е тях или някой имал ли е такьв проблем някой . Може ли да е от новия акумулатор да е дефектен и как да разбера. 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: имам странен проблем може ли да ми помогнете
Ами най-лесното и бързо нещо, което може да направиш е да замериш напрежението на акумулатора на запален двигател. Трябва да е към 14.2 волта. Общо взето под 14 не е на добре. В такъв случай най-вероятно се оказват износени четки на алтернатора, но има случаи с разхлабени клеми, или някоя друга маса. Така че трябва да се оглежда внимателно, като винаги се почва от елементарните неща. Ако това е ок, значи е по-вероятно да имаш утечка. Трябва си електричар да погледне и да каже. Не се бави с разрешаването на проблема, защото ще си скапеш новия акумулатор.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Като купува акумулатора не измериха ли напрежението на запален двигател? За да ти дадат гаранция, процедурата е задължителна! Разбира се има опция да си го монтираш сам, но без гаранция... Ако си избрал втория вариант е лошо - и да е дефектен акумулатора, не можеш да направиш нищо... Но при всички случаи иди при електричар да хвърли един поглед 

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
Yanko Petrov написа:Като купува акумулатора не измериха ли напрежението на запален двигател? За да ти дадат гаранция, процедурата е задължителна! Разбира се има опция да си го монтираш сам, но без гаранция... Ако си избрал втория вариант е лошо - и да е дефектен акумулатора, не можеш да направиш нищо... Но при всички случаи иди при електричар да хвърли един поглед
много правилно

ходих ими каза че няма утечка и динамото зарежда 13.5 после ходих при друг и ми казаха че може да е от стартера че на стартво правил проблеми черпил целия ток и най накрая ми казаха да карам още така и ще видим незнам какьв извод да си правя по точно незнам кое да сменям или ремонтирам ?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ми 13.5 не е добре. Свали алтернатора и го инспектирай, или го занеси на майстор. Методи има хубава тема точно за това. Потърси я.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Dirty M5 driveR написа:Ми 13.5 не е добре. Свали алтернатора и го инспектирай, или го занеси на майстор. Методи има хубава тема точно за това. Потърси я.
+1
13.9-14 на къси и парно е абсолютния минимум, под това алтернатора е за ревизия.
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
zBoost написа:Dirty M5 driveR написа:Ми 13.5 не е добре. Свали алтернатора и го инспектирай, или го занеси на майстор. Методи има хубава тема точно за това. Потърси я.
+1
13.9-14 на къси и парно е абсолютния минимум, под това алтернатора е за ревизия.
Леко се изхвърли

Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Compact E36 Individual
Казваш, че са ти мерили за утечка? колко ти показваше и на коя минута? защото все пак има някоя друга система която се изключва след определено време ?

- gangsterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320i Touring '98
- Мечтае да кара: M6 Convertible
Колега на мен ми даваше така 13.7 с фарове и ми присветваше лампата на акумулатора. За 4 дена нов акумулатор се изтощи. 14+ трябва да ти зарежда. Отивай да ти оправят динамото 40-50лв е смяна на четки. Сега нямам проблеми с паленето. А моя акумулатор след 1 седмица каране продължава да му е черно оченцето. Ще го сваля да го заредя една вечер, ако не се оправи ще го нося в магазина.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
BorisMW написа:zBoost написа:Dirty M5 driveR написа:Ми 13.5 не е добре. Свали алтернатора и го инспектирай, или го занеси на майстор. Методи има хубава тема точно за това. Потърси я.
+1
Леко се изхвърлиОт 13.7 до 14.2 е толерансът,който се позволява.Но чак пък да сменя релета и четки,за да се търси винаги 14-няма смисъл.
13.7 за 1 ден и си без кола приятел

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Кажи първо колко амперчаса ти е акумулатора, според мен, а и по книги алтернатора трябва да зарежда с напрежение 13.8-14.2 волта при вкл. парно, фарове и т.н., ако акумулатора ти е 100 амперчаса, а алтернатора зарежда примерно със 75, може да имаш проблеми и от тази гледна точка, като се има предвид, че се кара на фарове, температурите са ниски, а и ако караш малко км. Провери си и утечките. 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
zBoost написа:BorisMW написа:zBoost написа:Dirty M5 driveR написа:Ми 13.5 не е добре. Свали алтернатора и го инспектирай, или го занеси на майстор. Методи има хубава тема точно за това. Потърси я.
+1
Леко се изхвърлиОт 13.7 до 14.2 е толерансът,който се позволява.Но чак пък да сменя релета и четки,за да се търси винаги 14-няма смисъл.
13.7 за 1 ден и си без кола приятел
Интересно как 2 години карам с такъв заряд (13,7V) и не съм останал без кола

Нещо сте се филмирали с тия 14V повечко отколкото трябва специално при е36

- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Интересно как 2 години карам с такъв заряд (13,7V) и не съм останал без кола
[/quote]
И при мен е така.Към авторът на темата: Не се опитвай да докарваш 14 или над този волтаж.Над 13.7 да бъде.И ако караш на кратки разстояния също може да е проблем-предполагам знаеш.

И при мен е така.Към авторът на темата: Не се опитвай да докарваш 14 или над този волтаж.Над 13.7 да бъде.И ако караш на кратки разстояния също може да е проблем-предполагам знаеш.
Нищо не е свършило докато не свърши!
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
И аз съм с около 13.7v забравих колко точно,но няма 14v и за сега нямам проблеми.Мисля че е по-важно да има ампераж,отколкото волтаж 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2