Стрелката на температурата седи на 12 без 1
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- gangsterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320i Touring '98
- Мечтае да кара: M6 Convertible
Стрелката на температурата седи на 12 без 1
Днес забелязах, че стрелката на темпартурата седи на 12 без 1. Карах по околовръстното, в задръствания, поседях 5-10 мин на едно място, но нямаше промяна. Нито се качи, нито падна. Това от термостата ли е или от виското?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Стрелката на температурата седи на 12 без 1
или от facelift-a 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Нормално е колега. На някои седи на "12 без 1", на други на "12 и 1". Важното е, че не мърда от средата 

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Нещо не мога да намеря темата с диапазона на уреда за температурата.Ако някой я намери/може да намери точните данни моля да я/ги постне тук
...Накратко от 80 градуса до 105 градуса стрелката за температурата е винаги на 12 часа....т.е термостатите на различни температури не са обяснение.Дали милиметър след 12,или милиметър преди...няма значение
И моята винаги седи малко след 12.Дори не е милиметър,но ми се е набило на окото
Важното е да не пада температурата като върнеш газта,при спускане и при каране извънградско. 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
Jang1r написа:Нещо не мога да намеря темата с диапазона на уреда за температурата.Ако някой я намери/може да намери точните данни моля да я/ги постне тук...Накратко от 80 градуса до 105 градуса стрелката за температурата е винаги на 12 часа....т.е термостатите на различни температури не са обяснение.Дали милиметър след 12,или милиметър преди...няма значение
И моята винаги седи малко след 12.Дори не е милиметър,но ми се е набило на окото
Важното е да не пада температурата като върнеш газта,при спускане и при каране извънградско.
Тук бях постнал таблиците с температурните диапазони на стрелката и съответствията при теста на таблото на стойности - градуси:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=260109&start=15

- gangsterboy
- кандидат ентусиаст
-
Термостата го дават на 92 градуса в RealOEM. Не вярвам германеца да е сложил на 88. До преди няколко дена стрелката си седеше точно на 12 и като цяло ми се струва, че загрява бавно. Трябват и почти 20мин за да загрее до средата. Затова си мисля, че термостата нещо не затваря както трябва.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
начи преди два дена сменях на една е36-ца термостат и на него пишеше 95 градуса и на стария и на новия а относно тва че за 20мин. загрява колата не е нормално моита за 2-3 километра или 4-5 мин. и е на 12 часа и не мърда на никаде без значение как ще се гавриш със нея 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Мда, бавничко е това загряване. Моята при температурите сега загрява за 3км, което са ми 7 минути каране.
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
gangsterboy написа:Термостата го дават на 92 градуса в RealOEM. Не вярвам германеца да е сложил на 88. До преди няколко дена стрелката си седеше точно на 12 и като цяло ми се струва, че загрява бавно. Трябват и почти 20мин за да загрее до средата. Затова си мисля, че термостата нещо не затваря както трябва.
Колега...няма значение на колко градуса отваря термостата!!!от 80 до 115 градуса стрелката стои на 12 часа

BMW e36 318TDS Touring
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
- gangsterboy
- кандидат ентусиаст
-
Другата седмица щях да я водя за антифриз, но явно и термостат ще се сменя. Мисля профилактично и водната помпа да ми сменят с такава с чугунени перки, че на един познат на М50-то му се счупи и голям го яде.
Има ли смисъл оригинален термостат да взимам? Предлагат ми Behr за 25лв., оригиналния в Дару е 68лв. Помпата е Meyle също на добра цена, оригиналната е 200+ в Дару и отпада като опция. :Д Дано е само от термостата, че ако трябва и виско да се прави, няма да има подаръци за коледа :Д .

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
никъв проблем няма. behr са OEM производител за bmw, а водната помпа на meyle с чугунена перка е далеч по-надеждна от оригиналната с пластмаса. това лято направих смяна с въпросните части и налях bmw охладителна течност.
иначе моя термостат беше на 88c, но в realoem ми излизаше 92 по vin, затова го смених с такъв и разлика в показанието на стрелката няма.
иначе моя термостат беше на 88c, но в realoem ми излизаше 92 по vin, затова го смених с такъв и разлика в показанието на стрелката няма.
- t.i.p
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
- Детайли за колата: 520i
нямя проблем колега,вси4ко си ти работи но просто ,мраджа толкожа минимално 4е е по4ти незабележимо
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
gangsterboy написа:Термостата го дават на 92 градуса в RealOEM. Не вярвам германеца да е сложил на 88. До преди няколко дена стрелката си седеше точно на 12 и като цяло ми се струва, че загрява бавно. Трябват и почти 20мин за да загрее до средата. Затова си мисля, че термостата нещо не затваря както трябва.
И мойта е почти като твойта,та не се притеснявай а си пипни маркучите,ако държи големия кръг студен докато загрява-значи е наред,а тия дето им загрява за 2км.

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
vladi_a_i написа:...а тия дето им загрява за 2км.-освем ако не се изкарва от гараж колата доста ме съмнява при -10градуса...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3