Свирене от към скоростната кутия Е36 - Оправено
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- tashev_kiril
-
-
Свирене от към скоростната кутия Е36 - Оправено
Здравейте,
Имам следният проблем и скам да го споделя за да може ако има някой на който се е случвало същото или знае причината да помогне с експертно мнение.
Значи случаят е следния, след като сменихме феродовия диск на съединителя, аксиалния лагер и висящия, сглобихме колата и всичко вървеше добре, докато не забелязах след около 10-ина км. пробег, че при скорост с около 50-60 км. на 3-4-5 предавка, без значение дали съм настъпил съединителя или не, се чува страхотно виене, все едно набира болит от F1
. Може би да добавя, че монтирахме скоростната кутия с изтекли около 80-100 гр. масло от нея докато стоеше свалена и обърната на обратно, явно има отдушник и от там е капнало малко. Дали може да е довело до виенето, въпреки, че след около 2-3 дена отидох и долях свиренето не престана.
При форсиране на колата на място не се чува никакъв шум и никакво свирене, така може би изключвам двигателния отсек, звука ясно се чува от към скоростния лост, така, че изключвам и диференциала. Остава отсека от огледалния диск до висящия лагер.
Лягах отдолу заничах, гледах но нищо нередно на пръв поглед не видях.
Моля за съдействие, имам и записано клипче със свиренето което се чува, ето линк...
http://www.youtube.com/watch?v=u70h7JqUT1M
Благодаря предварително за мненията
Имам следният проблем и скам да го споделя за да може ако има някой на който се е случвало същото или знае причината да помогне с експертно мнение.
Значи случаят е следния, след като сменихме феродовия диск на съединителя, аксиалния лагер и висящия, сглобихме колата и всичко вървеше добре, докато не забелязах след около 10-ина км. пробег, че при скорост с около 50-60 км. на 3-4-5 предавка, без значение дали съм настъпил съединителя или не, се чува страхотно виене, все едно набира болит от F1

При форсиране на колата на място не се чува никакъв шум и никакво свирене, така може би изключвам двигателния отсек, звука ясно се чува от към скоростния лост, така, че изключвам и диференциала. Остава отсека от огледалния диск до висящия лагер.
Лягах отдолу заничах, гледах но нищо нередно на пръв поглед не видях.
Моля за съдействие, имам и записано клипче със свиренето което се чува, ето линк...
http://www.youtube.com/watch?v=u70h7JqUT1M
Благодаря предварително за мненията
Последна промяна tashev_kiril на 16 Яну 2012, 17:42, променена общо 1 път
- tashev_kiril
-
-
Re: Свирене от към скоростната кутия Е36
Хайде бе хора, сигурен съм , че някой все може да каже нещо по случая ...
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Вдигнете колата на стойки или най добре на подемник, някой да я' засили и слушате от долу. Всичко останало е Фърляне на боб.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- tashev_kiril
-
-
Мерси, може на канал , че до такъв имам достъп, да я вдигнем на крик отзад и да слушаме... ще пиша каква е причината, но дано я открием ...
Понеже виенето е само при движение и се е появило след ремонта, който включва смяна на висящ лагер, според мен пробема е във висящия лагер.
Основен въпрос: От къде купи и какви са са сменените части?
// Аз като купих веднъж един аксиален лагер от Еврото и сега вие та се не трае.
- tashev_kiril
-
-
bmw325tds написа:Понеже виенето е само при движение и се е появило след ремонта, който включва смяна на висящ лагер, според мен пробема е във висящия лагер.
Да точно от Евро07 взех висящия лагер и честно да си кажа, съмненията са ми насочени към него защото и като го набивахме май допуснахме грешка като биехме по външния край при положение, че оста минава по вътрешния. Благодаря много за мнението. Както каза и колегата ще я вдигна и ще се заслушам сериозно. може би тогава ще лъсне проблема. Забелязах между другото, че като тръгвам и отпускам съединителя, се усеща на педала на съединителя леко пулсиране, все едно колата се задържа и отпуска. Именно и този факт ме кара да се насоча към висящия лагер. Стария не беше толкова зле, не трябваше да го сменям, но нали бях свалил всичко и си викам, давай да сменям. Сега е студено но идната седмица ако е по меко времето /което ме съмнява все пак зима иде/ ще отида до канала да погледна ситуацията. Ще пиша за резултата ...
- tashev_kiril
-
-
Забравих да напиша, че всичките части са от Евро07. Аксиалния лагер е немски около 40 лв. /имаше и италиански за около 25лв./ и се държи доста добре, много плавно и меко ми се струва работата на съединителя, с изключение на симптома който описах по-горе, но според мен не причина аксиални /но знам ли/. Феродовия диск е италиански за около 50лв. /отделя добре, нямам осезаеми бележки/ такъв имаха, и висящия лагер за него вече писах предложиха италиански /такъв имали/ на цена около 40-45 лв.
Колега, като свсли скоростната кутия провери ли лагерчето което е в самия маховик?
Dido75ts
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
dido75ts написа:Колега, като свсли скоростната кутия провери ли лагерчето което е в самия маховик?
Този лагер се върти само когато натиснеш съединителя, през останалото време не работи!
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Колега сваляй и го хвърли тоя лагер там дето и хора не минават и си сложи твоя по добре същата история беше и при мен 
П.С Е*ати и боклуците са взели да продават по магазините

- tashev_kiril
-
-
dido75ts написа:Колега, като свсли скоростната кутия провери ли лагерчето което е в самия маховик?
Да, погледнах го това лагерче и ми изглеждаше наред, като го завъртях си беше добре и не беше разхлопан или нещо не както трябва на пръв поглед...
Но ако както казва колегата , че за въртенето му влияе съединителя, значи не е от него, защото и при натиснат и при отпуснат съединител все си свири и при вкл. или изкл. скорост пак. Това ме навежда към висящия лагер, но все още неблагоприятното време ме спира да погледна на канал от къде е проблема. За сега си карам така, засвирва си и като покарам спира, явно се получава загряване, незнам дали няма нещо общо между шайбата и гумата на висящия лагер, но както казва колегата по-отгоре всеичко е хвърляне на боб, трябва да го погледна.
Благодаря за коментарите все пак... Приятно е да знаеш , че имаш подкрепа от съмишленици.
- tashev_kiril
-
-
Войводата написа:Колега сваляй и го хвърли тоя лагер там дето и хора не минават и си сложи твоя по добре същата история беше и при мен
Предполагам имаш предвид висящия лагер? Бих си сложил стария със сигурност, но за съжаление докато го сваляхме му скъсахме гумата и не става вече, а си беше добър ...
tashev_kiril написа:Войводата написа:Колега сваляй и го хвърли тоя лагер там дето и хора не минават и си сложи твоя по добре същата история беше и при мен
Предполагам имаш предвид висящия лагер? Бих си сложил стария със сигурност, но за съжаление докато го сваляхме му скъсахме гумата и не става вече, а си беше добър ...
Колега, миналата седмица си смених моя, но като цяло си беше добре просто сменях съединител и смених всичко на куп. Ако искш мога да ти го дам.
Dido75ts
- tashev_kiril
-
-
[/quote]Колега, миналата седмица си смених моя, но като цяло си беше добре просто сменях съединител и смених всичко на куп. Ако искш мога да ти го дам.[/quote]
Супер, благодаря, поне ще го довърша, вместо да остане недоизползван, все пак това което е сложил германеца не си отива лесно.
имаш ЛС
Супер, благодаря, поне ще го довърша, вместо да остане недоизползван, все пак това което е сложил германеца не си отива лесно.

имаш ЛС
- tashev_kiril
-
-
Дидо, хиляди благодарности за лагера. Като намеря време да го сменя ще пиша за резултата

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2