Нормален ли е този разход за 318тдс?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Нормален ли е този разход за 318тдс?
Здравейте, колеги. Откакто застудя забелязах, че разходът доста ми се завиши. Днес я засякох по колонка (пълно-пълно) и ми даде 8 на 100. От тези 100 км. 50 са извънградско, а другите 50 са градско, като в града ми има само няколко светофара и въобще не може да става дума за някакъв голям трафик. Освен това извънградското е със скорост 100-110 максимум, без настъпвания.
Лятото при същите условия ми даваше 6-6.5 максимум смесено, затова допускам че причината може да е застудяването, но все пак 8 на 100 ми се вижда доста за този дизел, при положение че много мои приятели с далеч по-мощни печки засичат пред мен смесени разходи по 5.5 - 6 максимум. Нормален ли е разходът ми или да търся проблем някъде?
Лятото при същите условия ми даваше 6-6.5 максимум смесено, затова допускам че причината може да е застудяването, но все пак 8 на 100 ми се вижда доста за този дизел, при положение че много мои приятели с далеч по-мощни печки засичат пред мен смесени разходи по 5.5 - 6 максимум. Нормален ли е разходът ми или да търся проблем някъде?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Нормален ли е този разход за 318тдс?
виж колата загрява ли бързо, термостата как е. стрелката отива ли до средата и там ли стои или се връща назад?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
И аз като колегата преди мен ще ти обърна внимание на работната температура на двигателя. Ако загрява бавно, температурата пада извън града - значи имаш проблем с охладителната система, което неимоверно в този случай води до повишен разход. Причините може да са термостат, виско. Ако всичко е наред аз ти предлагам да засечеш разхода само градско, и само извънградско, защото тия смесени разходи според мен не са много показателни, защото вседи двигател във всяка кола си има определено поведение. Аз примерно с моето М50 лятото засякох 12.5 смесен, пълна кола, като градското беше спокойно, а извънградското почти постоянна ръчка (160-190). Уви, ако тръгна да я ръчкам в града, ще даде доста по-висок разход, просто щото тоя мотор гълта повечко при ускорения, докато извън града се върти около 10/100 даже и да поддържаш 160. Също така е важно и на какви разстояния я караш. Ако е предимно студена е съвсем нормално (същата причина като сценария със заминал термостат или постоянно зацепено виско). Зависи какво гориво ползваш. Зависи в какво състояние е мотора - дали работи с оптималните си мощностно-икономични характеристики. И не на последно място - дали умееш да караш икономично. Така че напълни до горе, покарай 20-25км градско, допълни и сметни разхода. Ако е нормален, значи няма причина да се притесняваш. Успех!
Колега струва ми се че се почва вживяване с тия разходи . Първо на такова малко разстояние никъв ама съвсен никъв верен резултат като засичане на рзход не може се направи най-малкото по-простата причина че наливаш от бензиностанция където ми обясни като как толкоз точно се прави тов пълно-пълно щото си е съвсем относително , не е като в съд някакъв където да видиш точно до къде пълниш ( дори и белязка можеш да му сложиш ) . И второто я сподели какви са тия по-мощни дизели дет дават тоя смеше смесен разход , ако са с комън рейл пълнене не коментираме ама всичко друго си е ала бала за такива цифри . Извинявай че се изказвам така крайно ама и аз имах проблем с висок разход обаче наистина висок и си реших проблем което съм го писал в темата дет и ти даде мнение мисля , повече от нормално е като застудя значително ( аз в Пловдив почти всяка сутрин паля под нулата или най-много 2-3 градуса плюс ) да дигне разхода с около литър това от личен опит с тия ТДС-и . Не се кахъри за тоя разход и ако искаш нещо коректно като цифра да изкараш засечи поне на 500км пробег и другото е както колегите по-горе са писали едно е разход при режим на каране сутрин на работа отивам ( студена ) вечер от работа се връщам ( студена ) или цял ден мааш 100км пробег ( все топла ) .Успех.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Засечи поне 500-600км и то пълен до пълен резервоар. После ще коментираме.
- iv4ooo89
-
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: 730D
- Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......
Нормален си е тоя разход за седан или комби тоя мотор толко яде
Мойта е чипната и пак харчи зимата 8.5 мах...а сичко ми е наред....така че карай и не се занимавай с глупости.

Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!
Колегите са ти написали доста причини, но все пак си провери горивната уредба за течове, което също може да е причина за висок разход.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Спокойно колега и аз карам такава машинка и то комби и разхода сега зимата(то и лятото с климатик) градско ми е 8/100,при положение че почти само студена я карам.Таман загрява и пристигам на рабора и я гася,после на връщане същата процедура.На дълго съм я засичал някаде около 6-6,5 с климатик и скорост 120-150.Колата е с чип.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Според мен си виж термостата или ако не си го сменял през последните 3 години направо го сменяй без да мислиш
Колеги не знам колко горят вашите, но моята я засякох като ходих до Гърция и обратно 4 човека и багаж ми даде около 5,2
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ако лятото е било 6,5 при същите условия няма как да е 8 сега и да е нормално. Или грешно е засечено или има друг проблем.
Може да се тръгне от най-елементарните неща- филтри, нафта,термостат..
Пак казвам за 100-тен път, тия разходи не са нормални за М41.
Преди 2 дни- 140км в София, половината в задръстване, другата половина по Околовръстното. (компакт със 17" и 235 отзад). Една част натоварен и със 100-тина кила в багажника ми даде точно 5,6 среден разход по борда, който е точен. Засичал съм го с пълен резервоар поне 10 пъти.
Нормално е да гори 7 в София, лятото дори близо 6, като няма движение и около 4.5 при нормална скорост извънградско до 5.5 при по-бързо каране.
Това, че някой си купува най-изморения батал на пазара, щото е по-евтин и пести яко от поддръжка и консумативи не значи, че двигателя е лош или е с голям разход. Двигателя е безкрайно здрав и икономичен. Всички възможни проблеми по-натам ги търсете в себе си
Може да се тръгне от най-елементарните неща- филтри, нафта,термостат..
Пак казвам за 100-тен път, тия разходи не са нормални за М41.
Преди 2 дни- 140км в София, половината в задръстване, другата половина по Околовръстното. (компакт със 17" и 235 отзад). Една част натоварен и със 100-тина кила в багажника ми даде точно 5,6 среден разход по борда, който е точен. Засичал съм го с пълен резервоар поне 10 пъти.
Нормално е да гори 7 в София, лятото дори близо 6, като няма движение и около 4.5 при нормална скорост извънградско до 5.5 при по-бързо каране.
Това, че някой си купува най-изморения батал на пазара, щото е по-евтин и пести яко от поддръжка и консумативи не значи, че двигателя е лош или е с голям разход. Двигателя е безкрайно здрав и икономичен. Всички възможни проблеми по-натам ги търсете в себе си

- surfboard
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Това, че някой си купува най-изморения батал на пазара, щото е по-евтин и пести яко от поддръжка и консумативи не значи, че двигателя е лош или е с голям разход. Двигателя е безкрайно здрав и икономичен. Всички възможни проблеми по-натам ги търсете в себе си
Колега, не знам дали мнението ти е адресирано към мен, но в случай че е така, моля да уточниш по какъв начин успя да разбереш дали колата ми е "батал", на каква цена съм я купил и дали е от евтините, и най-вече дали пестя от поддръжката и консумативите?
Двигателят е здрав, да, но съотношението вървеж-разход не мисля че е на ниво. (съпоставка - ТДИ 110 и 130к.с - двоен вървеж със същия разход). Ако изброя и тройно по-мощните комън-рейл двигатели, които дават същите разходи като малкия ТДС, списъкът ще е безкраен.
vladobate написа: как толкоз точно се прави тов пълно-пълно
На една и съща колонка, докато се покаже нафтата на гърлото на резервоара.
По темата: Мисля че проблемът е в термостата, колеги. Забелязвам че загрява по-бавно от нормалното и стрелката не е фиксирана на средата, а е леко в ляво.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не е адресирано към теб мнението ми, а по принцип за хората, които се оплакват от този мотор.
Като те кефи колко върви със същия разход ТДИ що не си взе такова? Едното е предкамерен дизел, другото помпа-дюза, едното 1 тон, другото тон и три-четиристотин кила.. Няма място за сравнение.
Като те кефи колко върви със същия разход ТДИ що не си взе такова? Едното е предкамерен дизел, другото помпа-дюза, едното 1 тон, другото тон и три-четиристотин кила.. Няма място за сравнение.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Защото никога не бих заменил БМВ.Затова не съм си взел и ТДИ
Визираният от мен пример е чисто хипотетичен и касае само и единствено разхода, макар че гореописаните двигателите са твърде различни и нямат място за сравнение.
По-късно ще приложа снимка, изобразяваща фиксираното положение на стрелката на температурата.

По-късно ще приложа снимка, изобразяваща фиксираното положение на стрелката на температурата.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не седи ли стрелката на 12ч. при каквито и да е обстоятелства - термостат, виско. Виското може да го пробваш като на студен мотор се опиташ да го спреш с ръка, или с някакъв предмет, може и с вестник. То си се върти, но трябва като го спреш, да можеш да го държиш без усилие. Но от сега ти казвам, че термостата е за смяна. То си е чест проблем, а в крайна сметка е и консуматив. В такъв случай е нормално разхода е малко завишен. Вече дали ще гори нормално след като всичко е ок с охладителната система не зная. То ще покаже 

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3