обезвъздушаване на е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

обезвъздушаване на е36

Мнение от brinder » 10 Ное 2011, 11:37

колеги кажете как да е обезвъздуша та мойта кола .пробвах как ли не и не иска става въпрос за антифриза .смених си капа4ката на термостата и сега не иска да се обезвъздоши колата е с м52б28 по принцип знам че някой ги надуват с въздох и чакаш да излезне само вода от малкото винче или е палиш наливаш догоре и отвиваш винчето и когато гулта водата се долива и пак тряя да излензне само вода .а от мойта първо запо4ва да излиза вода с въздох и после само пара стрелката си седи все на средата

Потребител
Аватар
Кара: е30
Мечтае да кара: запорожец кабрио

Re: обезвъздушаване на е36

Мнение от михаил христов » 10 Ное 2011, 12:26

колега пробваи на студен мотор същата процедура

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 10 Ное 2011, 12:29

Ето ти линк към тема сходна с твоята -"http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=273222&p=3022375&hilit=%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5#p3022375 " . Ако потърсиш с търсачката ще ти излязат доста теми по въпроса , а и в полезни мисля че имаше такива! Успех ! :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 10 Ное 2011, 13:10

Колега ето аз как си я обезвъздуших моята - отиваш на някой наклон и я слагаш с муцуната нагоре,отваряш пробката за обезвъздушаването и започваш леко да я форсираш до към 2000об. ,тя като загрее и започне да върти водата ще почне да връща вода+въздух от пробката.Форсираш я така доакто не видиш , че излиза само вода от пробката, завиваш си я хубаво и си готов.Като е студена доналей още малко антифриз,защото ще ти е паднало нивото и си готов,а и много добре си завивай капачките :yes:
Дано съм ти бил полезен със съвета и успех ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 10 Ное 2011, 13:15

на спрял мотор напомпи с ръка маркуча след термостата (долния). Като го помпиш ще видиш че течността спада, доливаш, помпиш и така докато спре да пада. После палиш, парното на макс и чакаш да отвори термостата (долния маркуч дето си го стискал трябва да стане топъл) и едва тогава пробваш с пробката, ако не излизат мехурчета, отвори внимателно капачката на радиатора (винмавай да не се опариш) и виж от малкото отворче до капачката дали излиза струя, при подаване на газ трябва да се засили, ако е така, значи си готов, доливаш до нивото и готово ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от brinder » 10 Ное 2011, 14:02

и за нея ще дойде време :D

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325I

Мнение от mravkata » 30 Яну 2012, 23:40

Колега ако не иска да се обезвазду6и погледни си капа4ката О прастените сигурно не затварят...

Потребител
Аватар
Кара: компакт
Детайли за колата: 316-98-компакт-автомат

Мнение от borislavborisov » 01 Фев 2012, 15:14

колеги и аз имам проблем с парното смених термостата но парното не духа беше задържал на отворено на високи обороти духа топло на място се губи и от разширитялния съд губи по малко антифриз уплътнението е заминало колата е компакт 98 автоматик има и клима дали е от водната помпа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко с гуми !
Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(

Мнение от Ranchev » 03 Фев 2012, 4:01

хахаха на мен пък като го пусна на прозорци и духа топло като го пусна срещу мен и духа студено.. :banghead:
Съжалявам за километричните постове :mrgreen:

"не съм богат ,за да купувам евтино"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 03 Фев 2012, 15:45

Ranchev написа:хахаха на мен пък като го пусна на прозорци и духа топло като го пусна срещу мен и духа студено.. :banghead:

:lol: Централните конзоли духат само студено , ако си с парно , а не с климатик.Така си е фабрично!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 03 Фев 2012, 17:10

pgv64 написа:
Ranchev написа:хахаха на мен пък като го пусна на прозорци и духа топло като го пусна срещу мен и духа студено.. :banghead:

:lol: Централните конзоли духат само студено , ако си с парно , а не с климатик.Така си е фабрично!

А защо към прозорците духа винаги топло? И това ли е фабрично или ми се е скапала клапата?
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

Потребител
Аватар

Мнение от rende69 » 03 Фев 2012, 17:34

borislavborisov написа:колеги и аз имам проблем с парното смених термостата но парното не духа беше задържал на отворено на високи обороти духа топло на място се губи и от разширитялния съд губи по малко антифриз уплътнението е заминало колата е компакт 98 автоматик има и клима дали е от водната помпа

Почисти си клапаните на парното колега,явно са позадръстени

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 03 Фев 2012, 23:53

Едва ли ще се оправят с почистване по скоро смяна !!!
Последна промяна delas_328 на 04 Фев 2012, 22:32, променена общо 1 път
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e-36 вече и е39
Мечтае да кара: х6 ама има време

Мнение от jorfii » 04 Фев 2012, 19:27

rende69 написа:
borislavborisov написа:колеги и аз имам проблем с парното смених термостата но парното не духа беше задържал на отворено на високи обороти духа топло на място се губи и от разширитялния съд губи по малко антифриз уплътнението е заминало колата е компакт 98 автоматик има и клима дали е от водната помпа

Почисти си клапаните на парното колега,явно са позадръстени
Колега при мен е същото, обаче имам климатик който в интерес на истината не знам дали е фабричен или афтър маркет на първа страница на темата един колега е качил снимки значи моята е като на първата снимка с трите врътки най от ляво за вентилатора средната за топло студено и от дясно за клапите от къде да духа. Слагаш врътката за клапите в вертикално положение демек да духа отпред на стъклото, колата естествено трябва да е загряла отваряш проблемната централна конзола слагаш едната си ръка на нея за да пробваш какво правиш а с другата много леко започваш да въртиш врътката за клапите на ляво милиметър по милиметър като спираш за малко при всяко леко завъртане защото клапите се задвижват от моторчета не са на жила и не бива да очакваш да реагират мигновенно на завъртането на копчето следиш с другата си ръка резултата при мен на най много 5 милиметра в ляво от хоризонталната позиция на врътката започва да духа и от там топло. Дано съм помогнал ако не стане при теб то поне на някой друг колега който чете темата защото съм наясно че колите имат разлики но при мен действа
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 04 Фев 2012, 22:35

Мен какво ме учуди миналия ден,ходих при едно приятелче майсторче и той сменя клапани на парното и после ни обезвъздушаваше ни нищо, само напълни до горе казанчето с антифриз и вика тя сама ще се обезвъздуши !
Това така ли е >??? :roll:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

Следваща

Назад към E36