питанка за фарове на е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- troublemaker
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
- Мечтае да кара: е46 M3
- Детайли за колата: bmw e46 328ci
питанка за фарове на е36
мога ли да сложа лупа на фарове хела и как ? или мога ли да използвам само рефлектори от бош с лупа примерно....понеже фаровете ми са добре но нали сега влязъл нов закон и колите без лупа неможе да си слагат ксенони....благодаря предварително

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
Re: питанка за фарове на е36
няма проблем да си караш с ксенон колега, просто трябва да са добре регулирани фаровете за да не светят "в космоса"
е39 имат фабрично ксенон на рефлекторен фар, както и Е класите от същия период пак на рефлекторен фар 

- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Ами не знам дали е влязъл ама от догодина, който имал нефабричен ксенон без сертификат няма да може да мине преглед. Това го разбрах от едни познати, като ходех да мина преглед с колата на приятелката ми. Тя има нефабричен ксенон на рефлекторни фарове, а това е забранено в много страни в Европа.
- troublemaker
- младши ентусиаст
-
Е всичко хубаво...ама в крайна сметка може ли или неможе да си сложа примерно рефлектори от фар бош с лупа на моите фарове ?

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
troublemaker написа:Е всичко хубаво...ама в крайна сметка може ли или неможе да си сложа примерно рефлектори от фар бош с лупа на моите фарове ?
Не можеш.Нито са плъг енд плей рефлекторите в двата фара,нито става с препрявяне . Още повече ,че рефлекторната хела е доста "плитка" назад и няма как да се набута двойния рефлектор с лупата от боша.
Turbo_Ted написа: е39 имат фабрично ксенон на рефлекторен фар

- Nik4oZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Coupe Hellrot
georgi9909 написа:Ами не знам дали е влязъл ама от догодина, който имал нефабричен ксенон без сертификат няма да може да мине преглед. Това го разбрах от едни познати, като ходех да мина преглед с колата на приятелката ми. Тя има нефабричен ксенон на рефлекторни фарове, а това е забранено в много страни в Европа.
Проблема не е в не фабричния ксенон . Проблема е че има хора който не им се дават 20 лв да им реголират фаровете.
Lurking in the shadows
- troublemaker
- младши ентусиаст
-
Значи единственият вариянт е да си взема други фарове ? или да свалям ксенона
....което няма да стане

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
troublemaker написа:Значи единственият вариянт е да си взема други фарове ? или да свалям ксенона....което няма да стане
Китайски нови фарове с лупи, китайски ксенон на 5к + реглаж на фаровете задължително - това цялото струва макс 300-350 лв, и проглеждаш.

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- plradev
- старши ентусиаст
-
troublemaker написа:Значи единственият вариянт е да си взема други фарове ?
И да направиш малки изменения в инсталацията ,защото буксите на хелата са различни от бош,зкв и останалите афтърмаркет фарове . Но това не е никак сложно.
п.п. И само не си слагай някакви "кристални" повръшни

- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
plradev написа:troublemaker написа:Е всичко хубаво...ама в крайна сметка може ли или неможе да си сложа примерно рефлектори от фар бош с лупа на моите фарове ?
Не можеш.Нито са плъг енд плей рефлекторите в двата фара,нито става с препрявяне . Още повече ,че рефлекторната хела е доста "плитка" назад и няма как да се набута двойния рефлектор с лупата от боша.Turbo_Ted написа: е39 имат фабрично ксенон на рефлекторен фар
![]()
![]()
Искам да видя такива фарове . Сериозен съм
viewtopic.php?f=35&t=273167 ето ти отговора колега

- plradev
- старши ентусиаст
-
Turbo_Ted написа:plradev написа:troublemaker написа:Е всичко хубаво...ама в крайна сметка може ли или неможе да си сложа примерно рефлектори от фар бош с лупа на моите фарове ?
Не можеш.Нито са плъг енд плей рефлекторите в двата фара,нито става с препрявяне . Още повече ,че рефлекторната хела е доста "плитка" назад и няма как да се набута двойния рефлектор с лупата от боша.Turbo_Ted написа: е39 имат фабрично ксенон на рефлекторен фар
![]()
![]()
Различните крушки за рефлекторен и прожекционен фар са ясни ,мерцедесите и някои японски коли ,също са ясни .Но е39 с фабричен ксенон на фабричен рефлекторен фар не разбрах дали има ,защото нито съм чувал ,нито съм виждал Е39 или друго БМВ с такива фарове

- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
Колеги има ли някакви по различни крушки за фарове с лупи. или са стандартните H1,H4,H7 ??
plradev написа:Turbo_Ted написа:plradev написа:troublemaker написа:Е всичко хубаво...ама в крайна сметка може ли или неможе да си сложа примерно рефлектори от фар бош с лупа на моите фарове ?
![]()
![]()
Различните крушки за рефлекторен и прожекционен фар са ясни ,мерцедесите и някои японски коли ,също са ясни .Но е39 с фабричен ксенон на фабричен рефлекторен фар не разбрах дали има ,защото нито съм чувал ,нито съм виждал Е39 или друго БМВ с такива фарове![]()
Има е39 без лупи и с фабричен ксенон.
- plradev
- старши ентусиаст
-
Добре де ,дайте да ги видя кои са тия фарове .Наистина ми е любопитно
Извинявам се на колегата за разводняването на темата му .

Извинявам се на колегата за разводняването на темата му .

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2