325 TDS с невъзможни проблеми
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vankata_dupnica
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D
- Мечтае да кара: BMW E60 530D
- Детайли за колата: Лукс...
Комфорт...
Класа!
325 TDS с невъзможни проблеми
Здравейте голеги. От няколко дни вече се ровя в какви ли не теми в търсачката за тдс, ама такова чудовище, като мойто няма!!!
Естествено проблема ми е с паленето сутрин. Вече втори път сменявам подгревни свещи, макар че не съм и гледал дали са изгоряли или не, защото ми се случва да ги сменявам за 2-ри път за 1 месец, ама не моа вече. Нямам излишни пари. Та... Сменил съм свещи, веригата е нова ( на около половин година ), мъркучетата за излишната нафта вече няколко пъти, клапанче да не връща нафта в резервоара. Много от вас ще кажат да ходя в София в сервиз на БМВ, ама вече финансите ми драстично се стопиха и ще ми излезе по евтино, да я закарам на вторични суровини от колкото да давам още сума ти пари по майстори.
Има едно нещо, което ми направи впечетление. При дюзите на 2 от тях долу се събира по малко нафта. За това няколко пъти сменявахме мъркучетата и съм сигурен, че не е от тях вече. Какъв може да е проблема. Ако някой може да ми помогне по някакъв начин с идеи ще съм много благодарен!!!
Естествено проблема ми е с паленето сутрин. Вече втори път сменявам подгревни свещи, макар че не съм и гледал дали са изгоряли или не, защото ми се случва да ги сменявам за 2-ри път за 1 месец, ама не моа вече. Нямам излишни пари. Та... Сменил съм свещи, веригата е нова ( на около половин година ), мъркучетата за излишната нафта вече няколко пъти, клапанче да не връща нафта в резервоара. Много от вас ще кажат да ходя в София в сервиз на БМВ, ама вече финансите ми драстично се стопиха и ще ми излезе по евтино, да я закарам на вторични суровини от колкото да давам още сума ти пари по майстори.
Има едно нещо, което ми направи впечетление. При дюзите на 2 от тях долу се събира по малко нафта. За това няколко пъти сменявахме мъркучетата и съм сигурен, че не е от тях вече. Какъв може да е проблема. Ако някой може да ми помогне по някакъв начин с идеи ще съм много благодарен!!!
Искаш да продаваш в цял свят ->Уеб дизайн и Онлайн маркетинг
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Re: 325 TDS с невъзможни проблеми
колега веригите са 2 и се сменят комплект със зъбните колела ,оптегач и успокоители,според мен проблема ти идва именно от ангренажа .
Казвам го от горчивия си опит със същия мотор и потъналите хиляди левове е него и все си е гроб и половина
Казвам го от горчивия си опит със същия мотор и потъналите хиляди левове е него и все си е гроб и половина

6>4
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Свещите добре, ами релето за свещите?
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
погледни щуцерите на маркучите на излишната нафта да не са пукнати щото аз го имах този проблем и голямо чудене падна докато го открия че е от там , другото което виж дали не засмуква въздух от маркучите на нивомерите и проверфи дали ти работи помпата в резервоара ,а свещите провери дали отива ток до самите кабелчета с пробна лампа и най важното за свещите се проверяват на акомулатор преди да бъдат поставени,провери и самото ГНП за теч,нахвърлях ти някои работи провери ги след това драсни да кажеш какво е станало 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
ShibinG написа:колега веригите са 2 и се сменят комплект със зъбните колела ,оптегач и успокоители,според мен проблема ти идва именно от ангренажа .
Тука ми е нещо трудно да схвана.Тоя агренаж бая калпаво трябва да с сложен,че чак сутрин да не пали.
По скоро му е прост проблема.Свещи ,напрежение до тях ,доставна уредба и не на последно място компресия.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- vankata_dupnica
- кандидат ентусиаст
-
Комфорт...
Класа!
За веригите, са сменени и 2-те заедно с плъзгачи и обтегачи и всичко. Виж за кабелите дали отива ток до самите свещи не съм се стил. Ще го проверя днес. Помпата е ок. Проверена е. ГНП-то е наред, в това съм сигурен. За самото реле за свещите и кабелите, не съм се сетил и ще го проверя. Надявам се наистина проблема да е наистина прост, защото не издържам вече, а така си обичам колата!!!
Следобед ще проверя!!!
А как се мери компресията?
Следобед ще проверя!!!
А как се мери компресията?
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
В специален сервиз.На студен мотор.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Доста неща са отбелязани,така ,че ще спомена само за дюзите,ако след смяната на маркучите все още има теч, обмисли варианта за смяна.Случва се при сваляне в "специални" сервизи да използват странни "специални" разновидности на камъни тип "домашно производство" за отвиването на дюзи, които са малко по тясни и сцепват самите входове/изходи/пишки както искаш ги наречи на дюзата.
Та и маркуч от 200лв да сложиш няма да ти спре теча.Все пак незнам какво е сваляно и качвано,това е само вариант.

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
Nasko_325TD написа:В специален сервиз.На студен мотор.
Що бре ,нии начи сме специални,я имаме и компресомер

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Става дума,че ако не може сам-трябва в сервиз за дизели да я закара.И наистина на студен мотор се мери.
- vankata_dupnica
- кандидат ентусиаст
-
Комфорт...
Класа!
То вчера и акумулатора издаде богу дух, въпреки че е само на няколко месеца. То добре, че е в гаранция. За дюзите и аз се съмнявам, че може да е от тях, но първо искам да замериме дали до самите свещи отива ток. Общо взето най-накрая, ще ми писне на к*** и ще я продам на някой циганин за 1000 лв и да се знае. Не стига, че оправим едно...
...веднага друго се развали. Как се казва " Е я, не моем повече "

...веднага друго се развали. Как се казва " Е я, не моем повече "

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
vankata_dupnica написа:То вчера и акумулатора издаде богу дух, въпреки че е само на няколко месеца. То добре, че е в гаранция. За дюзите и аз се съмнявам, че може да е от тях, но първо искам да замериме дали до самите свещи отива ток. Общо взето най-накрая, ще ми писне на к*** и ще я продам на някой циганин за 1000 лв и да се знае. Не стига, че оправим едно...
...веднага друго се развали. Как се казва " Е я, не моем повече "![]()
Я ми даи на лично снимки щом ще е за 1000 лева.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Такава е колега,все пак колите са на възраст!
- vankata_dupnica
- кандидат ентусиаст
-
Комфорт...
Класа!
Сега пък се оказва, че останах и без акумулатор. Какво ли още ме очаква? 
P.S. Вечесъм я пуснал в cars.bg на цена от 2300 лв. Ако някой я вземе, да си я кара със здраве. А докато евнтуално се появи купувач, ще гледам да си я дооправя. Така, че като има развитие по проблема с паленето, ще пиша и ще ви кажа какво и е точно. Тук е момента да благодаря на всички ви колеги, които се отзоваха да ми помогнат с евентуалните проблеми, защото съм сигурен че ви е писнало вече да пишете за проблемите при тдс. THANK YOU !!!

P.S. Вечесъм я пуснал в cars.bg на цена от 2300 лв. Ако някой я вземе, да си я кара със здраве. А докато евнтуално се появи купувач, ще гледам да си я дооправя. Така, че като има развитие по проблема с паленето, ще пиша и ще ви кажа какво и е точно. Тук е момента да благодаря на всички ви колеги, които се отзоваха да ми помогнат с евентуалните проблеми, защото съм сигурен че ви е писнало вече да пишете за проблемите при тдс. THANK YOU !!!
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2