Фарове DEPO - въпрос
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Фарове DEPO - въпрос
Чудя се на фаровете Depo от този тип може ли да се свалят оригиналните рингове и да се заменят с CCFL Angel Eyes ? Ако някой го е правил ще ми бъде от полза 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Фарове DEPO - въпрос
Не става. Единствено правят някакви тунинги, че да не им светят на точки лампичките ама пак не е особено сполучливо.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Точно това ме дразни, че оригиналните рингове седят на чертички - искрящо и гадно
Не може ли, дори ако трябва да се счупят без да остава следа от тях и да се поставят CCFL, които да се закрепят с щипки и 3M лепенки за рефлектора 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не съм сигурен, че CCFL-а е същия размер като ринговете на тия фарове. Евентуално може да пробваш да ги изрежеш с дремел и да залепиш CCFL-а ама може и да ги съсипеш.
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Те се свалят тия оригиналните рингове на DEPO
не виждам проблем да си сложиш CCFL
не виждам проблем да си сложиш CCFL

Ако могат да се свалят ринговете става , но CCFL-a ще е малко по-широкичък от тез 

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
don_gori написа:Ако могат да се свалят ринговете става , но CCFL-a ще е малко по-широкичък от тез
Това няма никакво значение.Нали имат едни двойно лепящи лепенки.Лепка си ги на кръглото вътрешно стъкло и си гледа кефа

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако сте обърнали внимание на темата ми за DEPO+АЕ щеше да разберете, че DEPO-то не е с "рингове", ами с едни имитации... отдолу самият рефлектор е с пречупени крайни части, че да отразява светлината от всяка една от трите крушки... не съм сигурен как ще дойдат CCFL-ите върху рефлекторите на DEPO... най-малкото трябва да се наложат и да се види.
Аз имам разни идеи за подобряване на "ринговете" на DEPO... но засега нямам време да се занимавам, затова и няма да пиша...
Аз имам разни идеи за подобряване на "ринговете" на DEPO... но засега нямам време да се занимавам, затова и няма да пиша...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ако се свалят е ОК. Ама аз знам, че не могат. Може преди, като ги продавах да са били някакъв друг модел, знам ли ги
Ринга трябва да си е по овала на рефлектора мисля, иначе ще е грозно.

Ринга трябва да си е по овала на рефлектора мисля, иначе ще е грозно.
- Mollov
- Мародератор
-
Свалят се... "ринговете" на депо-то представляват нещо като срязани през средата рингове (нещо като полумесеци стават), закрепващи се със щипки към овала на рефлектора... направени са така, че да изглеждат като рингове... под тях овала е направен пречупен т.е. не е равен по цялата си дължина, ами е скосен към крушката... нещо такова е:
\k/ (но доста по-полегнали са скосяванията)
така крушката може да ги осветява по-добре, а рефлектора да отразява светлината напред, през "полумесеците"... и на външен вид стават като рингове... представи си изненадата ми, когато разглобих един фар и вместо ринг видях "хей"...
И да напиша, отново, за неразбралите - рефлектора на депо-то, намиращ се под "полумесеците" и отразяващ светлината от крушката е направен да отразява светлината... нали... поради което LED-овете, с тяхната насочена светлина не стават за тая цел... "ринг"-а свети още по-зле.
\k/ (но доста по-полегнали са скосяванията)
така крушката може да ги осветява по-добре, а рефлектора да отразява светлината напред, през "полумесеците"... и на външен вид стават като рингове... представи си изненадата ми, когато разглобих един фар и вместо ринг видях "хей"...
И да напиша, отново, за неразбралите - рефлектора на депо-то, намиращ се под "полумесеците" и отразяващ светлината от крушката е направен да отразява светлината... нали... поради което LED-овете, с тяхната насочена светлина не стават за тая цел... "ринг"-а свети още по-зле.
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatf ... -_E36.html
Тук швабен обясняват нещо за смяна на някакви ламбички, обаче не вдявам немски, а превода е под всякаква критика, така, че ако някой разбира да чете и да споделя
А тук, го има разглобен

Тук швабен обясняват нещо за смяна на някакви ламбички, обаче не вдявам немски, а превода е под всякаква критика, така, че ако някой разбира да чете и да споделя

А тук, го има разглобен

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Мерси колега, полезна снимка
На око ми изглежда, че ще се получи идеята ми ама да видим 

- Mollov
- Мародератор
-
На снимката по-горе може да се види "рефлектора" на ринговете... иначе общо взето коментират, че трите лампи в "ринговете" не светят достатъчно за "дневни светлини"... правят сравнение с хела-та и InPro (все повече ме хваща яд, че си продадох здравият фар и инсталацията от счупения) и т.н. Обясняват, че най-новите бройки фарове имат сребриста точка отгоре на крушките, че да не се получава този "изпъкващ" ефект на светлината, където са крушките и да изглежда по-равномерно. Но никой не коментира за евентуално подобряване на осветеността на ринговете чрез подмяна на крушките с някаква по-подходящи...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Mollov
- Мародератор
-
Няма... "маркираш" ги отгоре със сребърен лак и готово... "убиваш" им "точковата" осветеност... пък и ако успея да намеря адекватна LED крушка, там проблема изчезва автоматично...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2