Фарове DEPO - въпрос

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Фарове DEPO - въпрос

Мнение от In_Memoriam » 30 Окт 2011, 13:18

Чудя се на фаровете Depo от този тип може ли да се свалят оригиналните рингове и да се заменят с CCFL Angel Eyes ? Ако някой го е правил ще ми бъде от полза :driving:
90563ba47af61c95.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Фарове DEPO - въпрос

Мнение от bum_bum » 30 Окт 2011, 13:26

Не става. Единствено правят някакви тунинги, че да не им светят на точки лампичките ама пак не е особено сполучливо.
Изображение

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 30 Окт 2011, 13:37

Точно това ме дразни, че оригиналните рингове седят на чертички - искрящо и гадно :banghead: Не може ли, дори ако трябва да се счупят без да остава следа от тях и да се поставят CCFL, които да се закрепят с щипки и 3M лепенки за рефлектора :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Окт 2011, 13:44

Не съм сигурен, че CCFL-а е същия размер като ринговете на тия фарове. Евентуално може да пробваш да ги изрежеш с дремел и да залепиш CCFL-а ама може и да ги съсипеш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 30 Окт 2011, 17:48

Те се свалят тия оригиналните рингове на DEPO
не виждам проблем да си сложиш CCFL :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 30 Окт 2011, 20:43

Ако могат да се свалят ринговете става , но CCFL-a ще е малко по-широкичък от тез ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 30 Окт 2011, 21:59

don_gori написа:Ако могат да се свалят ринговете става , но CCFL-a ще е малко по-широкичък от тез ;)

Това няма никакво значение.Нали имат едни двойно лепящи лепенки.Лепка си ги на кръглото вътрешно стъкло и си гледа кефа ;)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 30 Окт 2011, 22:05

Ако сте обърнали внимание на темата ми за DEPO+АЕ щеше да разберете, че DEPO-то не е с "рингове", ами с едни имитации... отдолу самият рефлектор е с пречупени крайни части, че да отразява светлината от всяка една от трите крушки... не съм сигурен как ще дойдат CCFL-ите върху рефлекторите на DEPO... най-малкото трябва да се наложат и да се види.

Аз имам разни идеи за подобряване на "ринговете" на DEPO... но засега нямам време да се занимавам, затова и няма да пиша...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Окт 2011, 22:09

Ако се свалят е ОК. Ама аз знам, че не могат. Може преди, като ги продавах да са били някакъв друг модел, знам ли ги :dunno:
Ринга трябва да си е по овала на рефлектора мисля, иначе ще е грозно.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 30 Окт 2011, 22:17

Свалят се... "ринговете" на депо-то представляват нещо като срязани през средата рингове (нещо като полумесеци стават), закрепващи се със щипки към овала на рефлектора... направени са така, че да изглеждат като рингове... под тях овала е направен пречупен т.е. не е равен по цялата си дължина, ами е скосен към крушката... нещо такова е:

\k/ (но доста по-полегнали са скосяванията)

така крушката може да ги осветява по-добре, а рефлектора да отразява светлината напред, през "полумесеците"... и на външен вид стават като рингове... представи си изненадата ми, когато разглобих един фар и вместо ринг видях "хей"...

И да напиша, отново, за неразбралите - рефлектора на депо-то, намиращ се под "полумесеците" и отразяващ светлината от крушката е направен да отразява светлината... нали... поради което LED-овете, с тяхната насочена светлина не стават за тая цел... "ринг"-а свети още по-зле.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 31 Окт 2011, 1:31

http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatf ... -_E36.html

Тук швабен обясняват нещо за смяна на някакви ламбички, обаче не вдявам немски, а превода е под всякаква критика, така, че ако някой разбира да чете и да споделя :)

А тук, го има разглобен
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 31 Окт 2011, 10:35

Мерси колега, полезна снимка :bchug: На око ми изглежда, че ще се получи идеята ми ама да видим :mhihi:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 31 Окт 2011, 11:36

На снимката по-горе може да се види "рефлектора" на ринговете... иначе общо взето коментират, че трите лампи в "ринговете" не светят достатъчно за "дневни светлини"... правят сравнение с хела-та и InPro (все повече ме хваща яд, че си продадох здравият фар и инсталацията от счупения) и т.н. Обясняват, че най-новите бройки фарове имат сребриста точка отгоре на крушките, че да не се получава този "изпъкващ" ефект на светлината, където са крушките и да изглежда по-равномерно. Но никой не коментира за евентуално подобряване на осветеността на ринговете чрез подмяна на крушките с някаква по-подходящи...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Окт 2011, 13:34

Те ако се сложат по-силни ще се виждат повече тия 4-те гадни точки..
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 31 Окт 2011, 15:10

Няма... "маркираш" ги отгоре със сребърен лак и готово... "убиваш" им "точковата" осветеност... пък и ако успея да намеря адекватна LED крушка, там проблема изчезва автоматично...

Следваща

Назад към E36