Проблем при е36 320 с ванос
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем при е36 320 с ванос
Прочетох доста теми, но май не открих нищо конкретно... М50 като запаля колата, не се чува веднага тропането ами след около минута две, на студен двигател и на място се чува повече, след като колата се покара и стигне нормална температура чукане отслабва но пак се чува 90% е ваноса но не съм сигурен дали е правилно зацепен при ремонт или си е заминал имало някакви неща по него, които опъвали веригата или нещо от сорта чува се та все едно тропа по капака, когато е студено и е студен двигателя, искам да оправя това тропане, защото е така от половин година и ме дразни, защото др по колата е 6 и да ми кажете някой, който е минал по този път къде в София биха могли да го погледнат и решат този проблем... Иначе на колата и предстой смяна на масло, защото до сега е карана с 15/40 незнайно защо и смятам, че като сложа 10/40 ще е една идея по тиха сутрин на студено...
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Re: Проблем при е36 320 с ванос
Ако не е зацепен правилно вануса,няма да работи,или ще дава предварение на по-малко градуси.Но и в двата случаи ще се хване при диагностика.Освен това при неправилно зацепване няма причина да тропа.По вероятно има нещо износено.
- with-fox
- BMW fanatic
-
- Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
- Детайли за колата: e36 330i
може и верига да е колега. Но все пак си направи една диагностика да проверишдали ваноса е зацепен правилно.
- Ivelin
- Потребител
-
- Кара: E36 Touring 320i
Колега, при мен подобен шум изчезна след смяна на маслото.
Купих колата преди месец - нов внос от Италия и още преди да ходя в КАТ, смених маслото на двигателя и филтрите, старото масло беше много зле, не знам какво са слагали, ама верно са си палачори италианците
Пиши дали се е променило нещо с ново масло, и не прави компромис там, наистина трябват ти 7 литра, но то е решаващо за работата на мотора!
Купих колата преди месец - нов внос от Италия и още преди да ходя в КАТ, смених маслото на двигателя и филтрите, старото масло беше много зле, не знам какво са слагали, ама верно са си палачори италианците

Пиши дали се е променило нещо с ново масло, и не прави компромис там, наистина трябват ти 7 литра, но то е решаващо за работата на мотора!
утре го сменям с оригинално бмв масло 10в40 пък ще видиме какво ще стане 

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Ти хубаво си решил да го смениш с 10/40 ама вземи сложи поне по -хубаво масло 

b2d написа:И какво му е на оригиналното БМВ масло, че не се сещам ?
Най-вероятно е Castrol, брандиран с БМВ марката. Плащаш за опаковката един вид, спецификациите трябва да са същите. Може да ти хлопа от повдигачите, ако е карано с шит масло. Кат го смениш, ще усетиш разликата.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
Ivelin написа:Колега, при мен подобен шум изчезна след смяна на маслото.
Купих колата преди месец - нов внос от Италия и още преди да ходя в КАТ, смених маслото на двигателя и филтрите, старото масло беше много зле, не знам какво са слагали, ама верно са си палачори италианците![]()
Аз миналата седмица като смених за пътви път маслото на моята убавица (и тя от италия пристигна наскоро) и просто излезна ебахти катрана тия хора там са ебати мърлячите

- Betrayer
-
-
- Мечтае да кара: E9 CSL Batmobile
jbankov написа:Ти хубаво си решил да го смениш с 10/40 ама вземи сложи поне по -хубаво масло
Това масло си е добре, зависи от КОЙ го взимаш!!! - това са думи на Али, не на мен.
Към автора: колега провери си маслото, пипни го с пръст, ако няма смазка дори при допир не знам какво очакваш... И как може да я пуснеш тая тема преди да си си сменил дори маслото...

Най-добре ходи до Али...
"With power up to 321hp and a six speed gearbox, the EVO will launch from 0-100km/h for 5,4sec and nudge with 260km/h on the German autoban!"
Не ща да му спъвам производството, ама от опит знам, че Али, не е толкова пекан колкото го изкарват. 

Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
krisu написа:b2d написа:И какво му е на оригиналното БМВ масло, че не се сещам ?
Най-вероятно е Castrol, брандиран с БМВ марката. Плащаш за опаковката един вид, спецификациите трябва да са същите. Може да ти хлопа от повдигачите, ако е карано с шит масло. Кат го смениш, ще усетиш разликата.
По-скоро е Фукс, брандиран от Кастрол с БМВ логото

Много пъти съм го казвал ама пак ще кажа 10W-40 е гъсто за тия коли, особено зимата.
Всяка втора трака и мели като Вартбург, щото се стискате за едни 20лв отгоре за пълна синтетика.. че сакън да не го изгори.
Никой не се стиска колега не ми е зор ще му сложа и пълна синтетика но съм сигурен, че е нещо от тъпият ванос като му сложат от 52-ка добавките и не отихне ще го мисля, но съм е карал при няколко "пекани майстори" едни вериги, други вванос, трети масло, реших да опитам отзад напред, един да не го коментирам тук пък е бмв майстор ама маслата на бмв били боклук то същото, като да кажеш, че и колите са боклук, защото има договрче с некое масълценце и това било по-хубаво нали знаете, че няма майстор, който като му занесеш части и да е на кеф, защото не печели нищо или твойте въпреки, че може да са същите, като тези, които той ще сложи са пълни боклуци, защото не ги е натоварил той и ми е писнало от "МАЙСТОРИ" единят пък ако е вериги 300лв за работа и направо дай имам един 2.8 да го меткаме айде нямам нужда от такива майстори и съвети... карам го вече няколко месеца така и няма какво да му стане щом до сега не е ще го оправя единственно, защото ме дразни, че трака, а не защото може да стане нещо с мотора козметично ще да е това тракане, защото, ако беше др отдавна да е станало нещо... ще опитам първо с колега, който е имал подобен проблем и след добавка на 52-ковите части към 50-цата е станал др мотор, ако разпозае чукането, като неговото ще направиме това, ако не ще видиме какво др би могло да е... Да не изреждам и др разбирач на БМВ ванос-а е имам тука един нов ( втора употреба) за 150лв щи го дам... 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кво значи "и синтетично ще му сложа"? За тоя мотор е слага само синтетично масло.
Иначе викаш нека трака, като до сега нищо не е станало значи не е проблем?
bum_bum написа:Кво значи "и синтетично ще му сложа"? За тоя мотор е слага само синтетично масло.
Мислиш ли, че е синтетично, аз пък др прочетох и в книгите и в тип аутодата маслото за кой мотор е задължително да е пълна синтетика за 320 6-к с ванос ли?

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2