забива нос при превключване на предавки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
забива нос при превключване на предавки
здравейте колеги,имам баварец от почти 2 години.Като цяло съм доволен от машината,макар че съм пръснал не малко пари по нея....то това както и да е.Имам един проблем който се появи преди около 1 месец.При смяна на предавките(най-често от 1 на 2,но взе да ми го прави и от 3 на 4),в момента в който пусна съединителя и давам газ за ускорение колата рязко забива предницата,намаля.изчаквам няколко секунди и тя тръгва.това взе да ми го прави все по често и незнам от какво може да е....а е много гадно особенно на светофар,тръгваш,превключваш предавка и колата забива носа и този след мен се чуди какво става
,че така колеги,ако някой е имал такъв проблем или знае от какво може да е...помагайте
[

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Re: забива нос при превключване на предавки
А за какъв двигател става дума?
за 525тдс 98г. Доста мнения прочетох както ме посъветва колегата,но реално решение на проблема на открих,само някакви предположения които ме объркват повече.Общо взето се спрях че проблема е най-вероятно от плочката на ГНП.ходих на диагностика в BOSH,момчетата не ми казаха нищо притеснително.А напоследък на студен двигател като го запаля,след като поработи 1,2 минути,и после почва да потриса купето,после се поуспокоява и после пак потриса(оборитите не се менят),и това в само докато мине синята зона.Интересно е,че след като превключвам предавката и колата забие носа и намалява,но не ми гасне,в този момент няма никой на газта, и ми светва лампата на погряващите свеши.явно проблема ще е един и за потрисането и за забиването на предницата.А често ми се и случва на равен път,махам си крака от педала и след като го натискам отново...пак няма никой,колата нямаля и пак светва лампата за свещите....след което си подавам газ и си ускорява.На който му се е случвало да ми сподели как си е решил проблема.Как да се оправи това.Благодаря на всички 

- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Моята кола правеше по същият начин колега , но е бензинова , имах скъсан маркуч за втори път на бензиновата помпа и колата засмукваше бензин и въздух и за това бодеше муцуната.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Сигурен ли си ,че светва лампата за подгрева,а не тази на връпскването?Може да имаш въздух и ти.Горивен филтър сменял ли си?
ами колега,до колкото знам това в лампата за подряващите свещи(реонтанчето),ами не е сменян горивният,още малко и идва смяната на маслото и така или иначе ще го сменя,но едва ли ще е от това,колата варви добре няма признаци за запушване или прекасване заради смесване на горивото,ама еи това пусто забиване на предницата и светване на лампичката и то точно след превключване на предавките,не мога го разбера,и на 2 сервиза ходих и не могат да ми кажат.все е едно е толкова сложен проблема...ама знам ли.може и такъв да е.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Може би е от управлението на помпата.Трябва и почистване.Винаги ли прави тези парчета?
ами и аз това си мисля,дали плочката прави бели или трябва са се отваря помпата и да се чисти.но преди година беше протекла,оправиха ми я,уплатниха я и сега няма течове и уж всичко е наред с нея..ама знам ли и аз вече,май ще трябва пак да се ходи на диагностика

Щом при забиване на предницата и светва лампата за подгрева, на диагностика трябва да изкара грешка. Имаме семейна омега Б с този мотор и имаше същия проблем и го решихме със смяна на умната дюза. Занеси я някъде да и направят качествена диагностика.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
ilko_1916 написа:ами колега,до колкото знам това в лампата за подряващите свещи(реонтанчето),ами не е сменян горивният,още малко и идва смяната на маслото и така или иначе ще го сменя,но едва ли ще е от това,колата варви добре няма признаци за запушване или прекасване заради смесване на горивото,ама еи това пусто забиване на предницата и светване на лампичката и то точно след превключване на предавките,не мога го разбера,и на 2 сервиза ходих и не могат да ми кажат.все е едно е толкова сложен проблема...ама знам ли.може и такъв да е.
пробвай всичките си свещи първо с едно кабелче

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
От къде си колега?Към автора на темата.
от стара загора съм колега.Мерси Ванка....ще направя пак една диагностика и да видим. 

15 мнения
• Страница 1 от 1