забива нос при превключване на предавки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

забива нос при превключване на предавки

Мнение от ilko_1916 » 23 Окт 2011, 22:19

здравейте колеги,имам баварец от почти 2 години.Като цяло съм доволен от машината,макар че съм пръснал не малко пари по нея....то това както и да е.Имам един проблем който се появи преди около 1 месец.При смяна на предавките(най-често от 1 на 2,но взе да ми го прави и от 3 на 4),в момента в който пусна съединителя и давам газ за ускорение колата рязко забива предницата,намаля.изчаквам няколко секунди и тя тръгва.това взе да ми го прави все по често и незнам от какво може да е....а е много гадно особенно на светофар,тръгваш,превключваш предавка и колата забива носа и този след мен се чуди какво става :mhihi:,че така колеги,ако някой е имал такъв проблем или знае от какво може да е...помагайте :( :([

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Re: забива нос при превключване на предавки

Мнение от bebcho__ » 24 Окт 2011, 1:31

you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 24 Окт 2011, 10:23

Виж темата на колегата,отговорът ти май е там :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 24 Окт 2011, 11:13

А за какъв двигател става дума?

Потребител
Аватар

Мнение от ilko_1916 » 24 Окт 2011, 20:15

за 525тдс 98г. Доста мнения прочетох както ме посъветва колегата,но реално решение на проблема на открих,само някакви предположения които ме объркват повече.Общо взето се спрях че проблема е най-вероятно от плочката на ГНП.ходих на диагностика в BOSH,момчетата не ми казаха нищо притеснително.А напоследък на студен двигател като го запаля,след като поработи 1,2 минути,и после почва да потриса купето,после се поуспокоява и после пак потриса(оборитите не се менят),и това в само докато мине синята зона.Интересно е,че след като превключвам предавката и колата забие носа и намалява,но не ми гасне,в този момент няма никой на газта, и ми светва лампата на погряващите свеши.явно проблема ще е един и за потрисането и за забиването на предницата.А често ми се и случва на равен път,махам си крака от педала и след като го натискам отново...пак няма никой,колата нямаля и пак светва лампата за свещите....след което си подавам газ и си ускорява.На който му се е случвало да ми сподели как си е решил проблема.Как да се оправи това.Благодаря на всички :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 25 Окт 2011, 12:56

Моята кола правеше по същият начин колега , но е бензинова , имах скъсан маркуч за втори път на бензиновата помпа и колата засмукваше бензин и въздух и за това бодеше муцуната.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 25 Окт 2011, 13:01

Сигурен ли си ,че светва лампата за подгрева,а не тази на връпскването?Може да имаш въздух и ти.Горивен филтър сменял ли си?

Потребител
Аватар

Мнение от ilko_1916 » 25 Окт 2011, 14:59

ами колега,до колкото знам това в лампата за подряващите свещи(реонтанчето),ами не е сменян горивният,още малко и идва смяната на маслото и така или иначе ще го сменя,но едва ли ще е от това,колата варви добре няма признаци за запушване или прекасване заради смесване на горивото,ама еи това пусто забиване на предницата и светване на лампичката и то точно след превключване на предавките,не мога го разбера,и на 2 сервиза ходих и не могат да ми кажат.все е едно е толкова сложен проблема...ама знам ли.може и такъв да е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 25 Окт 2011, 16:14

Може би е от управлението на помпата.Трябва и почистване.Винаги ли прави тези парчета?

Потребител
Аватар

Мнение от ilko_1916 » 25 Окт 2011, 16:27

ами и аз това си мисля,дали плочката прави бели или трябва са се отваря помпата и да се чисти.но преди година беше протекла,оправиха ми я,уплатниха я и сега няма течове и уж всичко е наред с нея..ама знам ли и аз вече,май ще трябва пак да се ходи на диагностика :) :)

Потребител
Аватар

Мнение от ilko_1916 » 25 Окт 2011, 16:30

напоследък да,почти всеки път го прави вече :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 25 Окт 2011, 20:31

Щом при забиване на предницата и светва лампата за подгрева, на диагностика трябва да изкара грешка. Имаме семейна омега Б с този мотор и имаше същия проблем и го решихме със смяна на умната дюза. Занеси я някъде да и направят качествена диагностика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 25 Окт 2011, 21:37

ilko_1916 написа:ами колега,до колкото знам това в лампата за подряващите свещи(реонтанчето),ами не е сменян горивният,още малко и идва смяната на маслото и така или иначе ще го сменя,но едва ли ще е от това,колата варви добре няма признаци за запушване или прекасване заради смесване на горивото,ама еи това пусто забиване на предницата и светване на лампичката и то точно след превключване на предавките,не мога го разбера,и на 2 сервиза ходих и не могат да ми кажат.все е едно е толкова сложен проблема...ама знам ли.може и такъв да е.

пробвай всичките си свещи първо с едно кабелче :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 26 Окт 2011, 7:39

От къде си колега?Към автора на темата.

Потребител
Аватар

Мнение от ilko_1916 » 26 Окт 2011, 8:38

от стара загора съм колега.Мерси Ванка....ще направя пак една диагностика и да видим. :)

Назад към E36