левия праг се напълни с вода
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
левия праг се напълни с вода
Здравейте колеги!Миналия понеделник си оставих колата-е36-комби в двора на работата на открито и в петък като тръгнах се чуваше пличкане на вода от левия праг.По време на дъждовете не е карана.Праговете са кърпени в задната част,след което силиконирах всички отвори и заварки,включително- тампоните за вдигане на купето.Видимо няма никаква причина да влезе вода,която сега не може да излезе и до момента си е в прага.Единственото място в което се съмнявам е челната част на прага,която е под калника.Не знам там технологично има ли отвор с тапа!Ако някой знае или му се е случвало ,моля да каже ,за да не свалям излишно предния калник!Благодаря предварително! 

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Re: левия праг се напълни с вода
Грешката ти е че си силиконизирал всичко.
Махни силикона от гумените тапи където се слага крика и махни и едната тапа и водата ще изтече.
И недей слага силикон навсякъде,то затова водата няма откъде да излезе.
Казвам го от личен опит.
Махни силикона от гумените тапи където се слага крика и махни и едната тапа и водата ще изтече.
И недей слага силикон навсякъде,то затова водата няма откъде да излезе.
Казвам го от личен опит.

- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
То за изтичането е ясно.Силиконирал съм я преди 3 години и до сега никога не е влизала вода.Също няма и ръжда.Въпроса е от къде влиза?
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Значи има нещо запушено и водата не може да стига до земята и се остава в прага.
Сега не мога да се сетя какво може да е,но моя проблем беше че водата влизаше в купето и след дъжд под краката на пасажера имаше локва.Доста време ми отне да разбера откъде влиза водата,накрая махнах мокета,седалки всичко сложих един маркуч с течаща вода и се затворих в колата и открих проблема.
При теб огледай гумените уплътнения на вратите,мисля че като вадих мойте там имаше едни малки дупчици на самото купе които стигат до прага.
Сетя ли се нещо още ще ти кажа,аз моята я бях разкостил направо за да си открия проблема.
Сега не мога да се сетя какво може да е,но моя проблем беше че водата влизаше в купето и след дъжд под краката на пасажера имаше локва.Доста време ми отне да разбера откъде влиза водата,накрая махнах мокета,седалки всичко сложих един маркуч с течаща вода и се затворих в колата и открих проблема.
При теб огледай гумените уплътнения на вратите,мисля че като вадих мойте там имаше едни малки дупчици на самото купе които стигат до прага.
Сетя ли се нещо още ще ти кажа,аз моята я бях разкостил направо за да си открия проблема.

- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
Добра идея! Утре ще ги махна и огледам!
- to6eto88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316i
Абе колега вземи си отпуши отворите за оттичане на водата и не се занимавай с глупости.
1. За да се пълнят отвътре краката ти трябва да са буквално във вода.
2.Ако имаш шибидах два от маркучите за оттичане отиват в праговете .
3.Като отвориш вратите на праговете има по една пластмаса говорим за външната страна,та тези пластмаси се държат на щипки,от там също влиза вода.
4.Пред задните гуми на подкалника има едни черни тапи от там също влиза вода понеже с времето са се спекли.
Това са причините колега по добре вземи отпуши тези отвори иначе скоро пак ще правиш прагове.Ако при кърпенето сте ги запушили можеш да пробиеш по една две дупки на тапите за подемник.
1. За да се пълнят отвътре краката ти трябва да са буквално във вода.
2.Ако имаш шибидах два от маркучите за оттичане отиват в праговете .
3.Като отвориш вратите на праговете има по една пластмаса говорим за външната страна,та тези пластмаси се държат на щипки,от там също влиза вода.
4.Пред задните гуми на подкалника има едни черни тапи от там също влиза вода понеже с времето са се спекли.
Това са причините колега по добре вземи отпуши тези отвори иначе скоро пак ще правиш прагове.Ако при кърпенето сте ги запушили можеш да пробиеш по една две дупки на тапите за подемник.

- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
За пластмасите на праговете и аз се сетих,но нямах време да ги прегледам.А тапите за които говориш са си там,но до тях не стига вода ,ако колата не се движи.Тампоните за вдигане на купето ги силиконирах и съм сложил клин ,да не могат да се вадят,че ми омръзна да ми ги крадат.Вчера пробих дупка 4мм. в прага -задната част от долу и изтече сигурно 2 л. вода.Щом не можеше да се изтече,значи е влязла през отвор,стоящ по -високо.Другия праг е направен по същия начин,но там не е влизала вода. 

7 мнения
• Страница 1 от 1