Проблем с вентилатора на вентилатор на отоплението на Е3692г

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем с вентилатора на вентилатор на отоплението на Е3692г

Мнение от abracadabra » 07 Окт 2011, 19:47

Колата е Е36 от 1992г. 316i, двигателя е вероятно М40 В16(не съм сигурен, но така гледах в някаква таблица). Та за проблема (ще кача и снимки при нужда), Вентилатора за отоплението не ми работи както трябва. При включване на контакт тръгва по-силно и после затихва до почти напълно изключване. Понякога изключва изобщо. И като уцеля някоя дупка се включва за малко и така.... Проверих бушончето (имам една книга за БМВ -не точно за моя модел...), но бушон номер 20, със сила на тока 30 ампера.-наред е ,даже го смених с нов. В книгата видях и за реле К7 за Реле на вентилаторо на отоплението и електрическо задвижване на външното огледало. Това реле не го знам кое е, но огледалата ми се настройват с моторче и си работят. Мисля си за задръстен с боклук и прах мотор, за разбити лагерчета,...-но не знам как и откъде да го разглобя и извадя мотора. Даже не знам какъв е проблема така да се намаляват оборотите му до пълно изгасване, и то за 2-3 минути... Сега зимата трябва да си оправя този проблем да не ми се запотявата стъклата поне, а и за да се отоплявам. Приятели помагайте. Не открих във форума за този проблем. И реших да Ви питам. Ако я закарам на ремонт- колко ли ще струва? А аз мога ли да отстраня проблема? То не знам точно до моторчето как да стигна. През таблото или отпред под предното стъкло ,там където се засмуква въздуха за духалките? Та зад това място? Мотора ли си е отишъл? Или е нещо друго? Ще чакам Вашите мнения.
Предварително Благодаря за отделеното време.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Re: Проблем с вентилатора на вентилатор на отоплението на Е3692г

Мнение от PaCk0o » 08 Окт 2011, 23:56

Разгледай тая тема може да ти свърши работа viewtopic.php?f=8&t=259591
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с вентилатора на вентилатор на отоплението на Е3692г

Мнение от abracadabra » 09 Окт 2011, 15:23

Да, разбрах за този таралеж. Цена - 170лв. Можело и да се ремонтира, ама можело и да не можело.Ккато колата е без климатик- що е тоя таралеж? Функция?? Да се шунтира? . Познайте какъвто и да е проблема какво ще ти каже майстора? Тук чух и за клеми или четки- по-вероятно е! То майсторите станаха като телевизионните техници. А и по форумите пишат... Но ако е някаква част, никога не им подарявам заменената. Нося вкъщи гледам, ако мога проверявам. Питам и други хора. Накрая чупя докато я разгадая цялата и т.н. Та да не си я отремонтира. Но той може да ми даде 100% прецакана. Аз не мога да стоя на главата му цял ден. Всичко е до морал. И взаимно надцакване. Айде със здраве.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

Назад към E36