Тампони

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Тампони

Мнение от petio » 23 Дек 2005, 13:25

Момчета сега се връщам от сервиза. Смених тампоните на двигателя - и двата бяха скъсани и колата се тресеше като автобус 68 по симеоновско шосе :)). Сега направо е като бензинова баси кефа. Вътре не може да усетиш вибрация, а на двигателя може да си оставиш чаша кафе и няма да се разлее, а преди не можеше да се прочете надписа БМВ на колекторите :). Та дотук добре НО, като ги накарах да прегледат окачването - трагедия шарнири и накрайници на предницата, а отзад предния тампон на носача е направо скъсан. Като се има предвид, че предницата съм я ремонтирал август месец и съм минал 10-12к, си правете изводи за какви части става дума. А парите за тях не са никак символични и ако трябва да ги сменям на половин година незнам къде ще излезе края. А пътищата ни.... пътищата ни са за резил, не са зле те просто липсват, на село черните пътища са по- гладки от гадните софийски улици. За какво плащаме тия данъци... Да си купуват депутатите нови коли и да ядат кюфтета по 30 ст. Просто трагедия...

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 23 Дек 2005, 15:18

колега каква е цената на тампоните на двигателя,че като я гася моита претриса иначе нямам проблем-данеби да е от това

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Re: Тампони

Мнение от ICE » 25 Дек 2005, 2:08

petio написа:... а отзад предния тампон на носача е направо скъсан. Като се има предвид, че предницата съм я ремонтирал август месец и съм минал 10-12к, си правете изводи за какви части става дума. А парите за тях не са никак символични и ако трябва да ги сменям на половин година незнам къде ще излезе края...
Затова, когато ги сменяш в ДаруКар или Камор имаш 1 година гаранция на частите, но пък и един носач за Е39 е 400 лв (без ДДС), при това е гол кат' пушка без тампоните. Иначе на "улицата" ще ги намериш за по 250-270 лв заедно с тампоните. Сам си направи изводите!
Иначе това е то, МИЛАТА РО'ДИНА... ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 27 Дек 2005, 11:56

Значи тампоните за двигателя ги взех от Scarf за 100 тина лева. Но от онзи ден след смяната ми изникна нов проблем - като дам газ и двигателя стигне 2500 об се чува едни странно свирене много тънко и пронизително не е от турбото, а по-скоро като все едно че е резонанс на някоя ламарина. Като започне да свири и пусна газта и пак газ спира :help: Много странно и дразнещо. Помагайте дали е хидравличната помпа - нейното свирене май не е точно така и е при по-ниски обороти?

Назад към E36