Крепежни елементи за ///М лайсни

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Крепежни елементи за ///М лайсни

Мнение от Mollov » 28 Сеп 2011, 10:34

На ///М лайсните за врати/калници се използват малко по-различни крепежни елементи, в сравнение със тези при стандартните лайсни... при стандартните лайсни тежи крепежни елементи са еднакви от-до... при ///М лайсните, обаче, има по един елемент, който не е същият... не е с двойно захващане и "презерватив" отгоре... стоят най-отпред на предна и средна лайсна и най-отзад на задната лайсна... поне при Coupe е така...

Изображение

За този елемент (No.12 от схемата) се изискват и едни "втулки" (не знам как да ги нарека), които се слагат на самата врата/калник, иначе няма хващане.... ето тези втулки обаче ги няма по каталог, и не мога да си ги намеря... някой да знае партидният номер на тая простотия???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Re: Крепежни елементи за ///М лайсни

Мнение от Nukem » 28 Сеп 2011, 10:47

Да не е това:
12 Plug WEISS 2 51711929320 $1.27
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=20
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Сеп 2011, 10:57

Това е крепежния от към лайсната... но на вратата се хваща една "втулка" (щраква на самата дупка за крепежния елемент), в която се хваща No.12... иначе No.12 хлопа в отвора и няма хващане... на другите лайсни имам такива, ама не съм сигурен, че ще мога да ги извадя от калника и да ги огледам... пък и не искам да ги разбивам...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Сеп 2011, 10:59

То и да ги вадиш надали им пише номера на тях. По-скоро са част от целия комплект. Аз си купувах цял ама май нямаше такива работи там и явно в резултат на това на задните калници не ми лягат добре лайстните.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Сеп 2011, 11:04

Ае има такива л@йна, щото Явор ми даде преди, когато купувах лайсните от него... едва ли са били свалени от колата заедно с лайсните, бяха в пликче със стикер BMW... ама го питах и той не може да се сети... и затова и аз сега питам, ако някой вече се е занимавал с тоя проблем и ги знае... щото вероятно ги има като "втулки" за някой друг модел, за нещо, ама защо не ги предлагат и към лайсните - не знам... малко тъпо ми се струва като цяло... даже хич не малко...

P.S. И мен преди не ми лягаха добре предни и задни лайсни и много се дразнех, ама с тия "втулки" си лепнат като чисто нови...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 touring
Мечтае да кара: М Power
Детайли за колата: черна , М40Б18

Мнение от joepower » 28 Сеп 2011, 11:14

Мисля че са същите втулки като тези на праговете
Grommet D=9,1 - GRÜN ? 51711932996 $0.23
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Сеп 2011, 11:18

Вече пробвах - не са... тия от праговете са по-големи... няма шанс да влезнат... но на цвят са пак зеленикакви...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 28 Сеп 2011, 17:15

Не търсите на правилното място :mhihi:

Номенклатурен номер : 51131960127
Описание : ВТУЛКА
Ед.цена с ДДС : 0.29 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Сеп 2011, 17:27

И на теб да кажа - това е "презервативчето" за самите щипки на лайсните... това е ясно на всеки... НО НЕ Е това, което търся...

Малко ъпдейт - ОКАЗВА СЕ, че точно зелените "втулки" за праговете са елемента, който ми трябва... сега остава да разбера що при мен бяха много далеч от поставяне... има една врътка, която може да се направи и би трябвало да влезнат... ше пиша утре с ъпдейт...

Потребител
Аватар
Кара: late E36 Individual

Мнение от Lucho » 28 Сеп 2011, 17:40

няма да се учудя ако си вървят в комплект с №12 "51711929320",
както с щипките си вървят гумичките.

иначе тая гад излиза лесно, като имаш друга в ръката си и знаеш точно къде да
я натиснеш, доста е твърда и едва ли ще се счупи.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Сеп 2011, 18:10

Там е работата, че не са в комплект... което е абсурдно... като бях в Дарукар и тоя на частите провери и изобщо не беше и чувал за допълнителни втулки за тия крайните No.12... тоя си знаеше само "презервативчетата" и изобщо не вдена, че има и допълнителни елементи... и че No.12 иначе няма хващане (по нормален начин)...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Мнение от БаЯн » 28 Сеп 2011, 19:38

Аз на моята кола тези същите втулки и щипки където са и не можех да ги сложа си ги направих , хващаш оригиналната лайсна махаш някоя от щипките и с едни резачки я изрязваш до момента в който влиза на мястото където седи на М лайсните и си пасва и си влиза идеално и държи ;) :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 28 Сеп 2011, 19:49

Mollov написа:И на теб да кажа - това е "презервативчето" за самите щипки на лайсните... това е ясно на всеки... НО НЕ Е това, което търся...

Малко ъпдейт - ОКАЗВА СЕ, че точно зелените "втулки" за праговете са елемента, който ми трябва... сега остава да разбера що при мен бяха много далеч от поставяне... има една врътка, която може да се направи и би трябвало да влезнат... ше пиша утре с ъпдейт...

Налага се да ти кажа колега, че си в грешка. Това, което постнах като номер е оригиналната втулка и е като капут, за да не позволява на водата да влиза във вратата. Оригинално се монтират с тези втулки. Не ми се рзглобява вратата, за да снимам.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Сеп 2011, 20:25

Добре, аз съм в грешка... не ми се спори за нещо, за което съм сигурен, че съм прав. Хвани малко оригинални ///М пакети и им виж лайсните.. всички ///М щипки са с презервативчето, само тия "специалните", No.12 са с другата, зелената... днес при Явор го видях на 2 коли... един колега ми прати снимка на неговата кола, където е същото... ама ти си прав, аз съм в грешка.

То като сложиш презервативчето на No.12 и то нито се захваща към самото No.12, нито пък после осигурява някъв задържащ контакт при опит за слагане директно към дупката в ламарината. Не е като да не съм пробвал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 28 Сеп 2011, 21:22

Добре навих се. Само ме светнете тези зелените капути като се сложат на щипката, как после се навира това цялото в отвора на втулката? Без него щипката нормално се защипва във втулката, аз с това зеленото.
Българския вариант:

Следваща

Назад към E36