анкета“какво ви е мнението за гърнетата REMUS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
анкета“какво ви е мнението за гърнетата REMUS
какво мислете 4е се 4удя да дали да сложа на ис-ката има ли смисъл 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: анкета“какво ви е мнението за гърнетата REMUS
Няма!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Колега сложи си SuperSprint аз съм с такова и съм изключително доволен.Гърнето вади спортен звук, но определено не е натрапчив нито шумен! Иначе избора е изцяло твой:)

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колеги аз моята е взех с някакво "спортно" оня ми каза че е оригинален ремус,но не ми се вярва и гласа го вади малко по-силен и плътен от на шестак.Двигатела ми е м43б16

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
ми няма много смисъл 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Remus като марка са много добри. Но ефект само от едно задно гърне няма да видиш. Друго е да правиш цяла генерация. Така че не си заслужава да дадеш сума пари (зависи дали е ново де, но не са евтини) само заради звука.
Анкета без анкета викаш 
Ремус са хубава марка и имат доста тихи серии. Не съм сигурен дали имаш тях предвид.
Основен плюс е лекото премъркване от гърнето, съпоставено с оригиналното гърне. Не вдига дандания.
Имайки предвид, че >90% от Е36иците нямат катализатор и са с изгнили кюнци, звукът ще е покъртителен и достоен за кафе пред средно училище.
Ако искаш да правиш нещо смислено, то можеш да постигнеш доста приятен звук с поръчкова генерация от неръждаема стомана и едно задно хубаво гърне било Суперспринт или хубав Ремус. Логично за тази интервенция няма да се разминеш със 200-300лв, а значително по-висока сума, но лошо няма.

Ремус са хубава марка и имат доста тихи серии. Не съм сигурен дали имаш тях предвид.
Основен плюс е лекото премъркване от гърнето, съпоставено с оригиналното гърне. Не вдига дандания.
Имайки предвид, че >90% от Е36иците нямат катализатор и са с изгнили кюнци, звукът ще е покъртителен и достоен за кафе пред средно училище.
Ако искаш да правиш нещо смислено, то можеш да постигнеш доста приятен звук с поръчкова генерация от неръждаема стомана и едно задно хубаво гърне било Суперспринт или хубав Ремус. Логично за тази интервенция няма да се разминеш със 200-300лв, а значително по-висока сума, но лошо няма.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Мен ме интересува друго да кажем задното гърне Ремус, катализатор и мека връзка са налични, интересува ме каъде може да се иде с тях и да направят тръбите от колекторите назад от нереждавеика да огънат тръбите да монтират и да заварят всичко намясто, да се завари всичко и да се сменят тампоните и тва да стане за полвин ден! 

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Nukem написа:Мен ме интересува друго да кажем задното гърне Ремус, катализатор и мека връзка са налични, интересува ме каъде може да се иде с тях и да направят тръбите от колекторите назад от нереждавеика да огънат тръбите да монтират и да заварят всичко намясто, да се завари всичко и да се сменят тампоните и тва да стане за полвин ден!
В София освен разните мангали, които за мен не са вариант М комплект бяха доста евтини преди. Иначе и в Крафт могат горе-долу ама не познават парите. Да не говорим, че нямат грам идея и понятие от важността да се запази сечението на тръбата и някъде ако има проблем мачкат и стесняват без да се замислят.
Иво, М-комплект нямат неръждаеми тръби, а и не са препоръчителни, понеже материалът резонира много.
Дори и на фабрични генерации, с цел избягване на паразитни шумове, слагат гърнета от неръждаема стомана и нормални (но хубави и доста дебели) тръби.
За пример. Е46 323, на CLK-то ми беше така. Всичките с неръждаеми гърнета, но нормални тръби.
Дори и на фабрични генерации, с цел избягване на паразитни шумове, слагат гърнета от неръждаема стомана и нормални (но хубави и доста дебели) тръби.
За пример. Е46 323, на CLK-то ми беше така. Всичките с неръждаеми гърнета, но нормални тръби.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Има резон, не съм се замислял. Иначе тръбите се взимат от разни фирми, които продават само такива и цените там са доста по-добри.
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Колега,
Аз си сложих Ремус, защото имах едно дрънчене, характерно за ис-ките и си мислех, че може да е продиктувано не само от премахването на катализатора, но и от оригиналното гърне. Но дрънченето не беше от гърнето, обаче съм доволен, че го смених и сложих новото, защото звукът сега е приятен(като изключим дрънченето, което се долавя от 3000 до 4200оборота) - бях изненадан приятно, че във високи обороти едвам се долавя звук от гърнето.
ПС Бях снимал клипче да го постна в темата за дрънченето на истребителите, поствам го тук... http://vbox7.com/play:1fd6ec84db
Поздрави!
Аз си сложих Ремус, защото имах едно дрънчене, характерно за ис-ките и си мислех, че може да е продиктувано не само от премахването на катализатора, но и от оригиналното гърне. Но дрънченето не беше от гърнето, обаче съм доволен, че го смених и сложих новото, защото звукът сега е приятен(като изключим дрънченето, което се долавя от 3000 до 4200оборота) - бях изненадан приятно, че във високи обороти едвам се долавя звук от гърнето.
ПС Бях снимал клипче да го постна в темата за дрънченето на истребителите, поствам го тук... http://vbox7.com/play:1fd6ec84db
Поздрави!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- Bimmerz
- Потребител
-
- Кара: я напреки...
- Мечтае да кара: по хубави пътища!
- Детайли за колата: Кукла =)
Dirty M5 driveR написа:Remus като марка са много добри. Но ефект само от едно задно гърне няма да видиш. Друго е да правиш цяла генерация. Така че не си заслужава да дадеш сума пари (зависи дали е ново де, но не са евтини) само заради звука.
Зависи какъв ефект иска да постигне колегата...

"-Обаче тоя се оказа неразбран човек...лош!И ми написа акт!И аз стиснАх зъби,влезнАх в колата и на място напраИх 230км/ч и пуснах амбреажа и изФърчах като ракета!...пускам радиото...не мойм си намерим място от нерви!То и няма, щот' съм махнАл седалките да ми е по-лека колата..."
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Bimmerz написа:Зависи какъв ефект иска да постигне колегата...Може да иска да вади звук, без да търси допълнителна мощност.Ако е така, според мен не си заслужава да се дават маса пари за марково гърне!
Ако иска да вади звук да купува първото гърне. Ако иска да вади хубав звук - е тогава ще трябва нещо марково. Тия Ремуси, Суперспринтове и т.н. не са маса пари просто ей така. Хубавото гърне вади приятен звук, без да ти надува главата.
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3