Проблем с вентилатора на парното

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с вентилатора на парното

Мнение от chikela » 25 Сеп 2011, 14:54

Искам да попитам каква може да е причината вентилатора на парното да не тръгва на нито една скорост,климатроника с врътките е,разрових се из форума но за климатроника с врътките нищо не открих за такива проблеми,и искам да питам имам ли (таралеж)като на дигиталният климатроник? Проверил сам бушончетата не е от там,извадих управлението и замерих там кадето е пакетният ключ за вкл./изкл. на вентилатора(там кадето са степените от1-4) то е с 4-тери контакта но незнам как работи,там нямаше никакви волтове.Ако някой се е сблъсквал с тоя проблем и има решение да пише. Предврително благодаря

моргаджия
моргаджия
Аватар
Кара: Всичко

Re: Проблем с вентилатора на парното

Мнение от Krassi_kn » 26 Сеп 2011, 11:23

Климатроника с врътките няма "таралеж", а резистор,който ако ти е заминал ще ти работи парното само на 4-та степен тъй като тя е директна и не зависи от резистора.Щом казваш, че не ти работи и на 4-та степен или е заминало моторчето на парното или самия панел за управление.
ПС.Имам и двете :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 26 Сеп 2011, 12:17

при мен бяха заминали четките на моторчето :)
малко е кофти да ги стигнеш ако си шестак ама става, иначе четките са към 10лв, другият вариант ти беше вече подсказан от Краси :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от chikela » 26 Сеп 2011, 19:14

Благодаря ви за барзите отговори,но се оказа предпазител,така се беше прекаснал 4е когато го разбутах с отверката тогава се видя 4е е заминал.

Назад към E36