Проблем с хидравлика 318 TDS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- BeeMWe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318 TDS
- Мечтае да кара: BMW 635 Csi
Проблем с хидравлика 318 TDS
Здравейте колеги. Днес сутринта като запалих колата и като тръгнах, още на първия ляв завой волана като си зави почти сам на ляво, но после като тръгнах да го изправям стана много трудно. Все едно нещо ми задържаше гумите, а колата си беше в движение. Покарах още около 15км и не се прояви проблема отново. По - късно през деня, след около 5-6 часа, отново запалих и всичко беше наред. Покарах си, колата си загря и нямаше проблем, но точно на влизане в паркинга пред блока ми ( ляв завой ) при опита да навия волана на ляво, отново запъна и едвам взех завоя. паркирах едвам и опитах на работещ мотор да въртя волана на място. При въртене на дясно всичко си работеше екстра, но в обратна посока запъваше. Реших да го понапъна малко повече, нещо изчатка и след това вече си се въртеше кормилото нормално и в двете посоки. Интересува ме от какво може да е и да не вземе да ми го направи отново този номер при висока скорост, защото е почти невъзможно да се завие така. По предното окачване всичко е сменено ( тампони, накрайници, шарнири ) преди около 4000 км.
- with-fox
- BMW fanatic
-
- Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
- Детайли за колата: e36 330i
Re: Проблем с хидравлика 318 TDS
данеби реиката да е заминала 

- BeeMWe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318 TDS
- Мечтае да кара: BMW 635 Csi
Опасявах се от това, но искрено се надявам да не е тя
Защото в момента си работи нормално, даже покарах и не ми направи номер. Все едно нещо пречеше на волана да се завърти и след това "изчаткване" с оправи, но не знам до кога

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Описваш като все едно нещо някъде запира. Погледни си пружините дали се усукват като въртиш волана (това ще трябва да е на вдигната кола). Лагерчетата на макферсъните горе като почнат да задържат, и така при въртене на волана се усукват пружините, и това може да ти е въпросното "изчаткване". Може и нещо по рейката да е, но там не съм много запознат какво може да се получи. Нека другите колеги да се изкажат.
- worker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525tds
- Мечтае да кара: M3 E30
Като ти стана по трудно въртенето, някакви шумове чуваше ли от помпата на хидравликата или нещо друго, виж си ремъка дали е опънат като хората да не е пръднал обтегача че им е слабо място, и от време на време да превърта във помпата на хидравликата 

5 мнения
• Страница 1 от 1