Въпрос за инжекторните дюзи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за инжекторните дюзи
ВЪзможно ли е на бензинов двигател дюзите да щтракат така, както на дизел. Ето какви са ми съмненията. От както купих колата си Е36 316i "93-та" имам едно специфично щтракане от двигателя.Прерових форума и разбрах че е сериен проблем на моят мотор (М40). Но преди да се хвърля в люти ремонти се чудя дали някоя дюза не е заминала и тя да щтрака.Сутрин като запаля колата при ниска температура повдигачите пречукват за 1-2 секунди и си спират но това щтракане което се съмнявам че е дюза го има постоянно и на загрял двигател и на студен. Като се напъхам под капака на двигателя и се заслушам сякаш чукането идва някъде от под въздушните колекторите а там са дозите. Заставайки близо до капачката на клапаните нечувам чукане или тропане. Иначе симптомите при движение са следните. Немога да ускоря повече от 5000,5200 оборота, пробал сум на 3-та,4-та и 5-та скорост. като изфорсирам колата на място оборотомера стига до 5500 оборота и започва да се връща до към 4500 после пак до 5500 ит.н все едно че прекъсвача ми е на 5500. Иначе сутрин а и не само неми мени оборотите, нямам видимо пушене, негори масло. Интересното е че като достигна 5000 оборота усещам как мотора започва да се мучи все едно че работи на 3 цилиндъра. НА диагностика в сервиз на БМВ електрониката нямаше проблем дори нямаше и грешки. СПоред мен при по-високи обороти недостига гориво и затова започват аномалиите. Сменил съм горивен ивъздушен филтър, дюзите ги чистих с ултразвук предни 8000 км и нищо. Разликата е че преди да ги изчистя при въпросните обороти колата направо забиваше моцуна в асфалта а сега започва да се тресе мотора както казах все едно на 3 цилиндара работи. Дайте някакво мнение относно моят проблем ?
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Повдигачите и кубилиците са заминали а може и вала да се е прецакал.На едно приятелче така стана като изчисти дюзите и след това смени и всичко горе в главата.Доно не сам прав ама...
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колегата по-горе е напално прав за съжаление
.Голяма вероятност има наистина да са ти заминали повдигачите,кобилиците и вала и затова да не може да вдигне повече от 5000 хил. оборота.

- fastestbmw
- кандидат ентусиаст
-
ВЪзможно ли е на бензинов двигател дюзите да щтракат така, както на дизел.
НЕ

все едно че прекъсвача ми е на 5500
А дали пък няма ограничител? В смисъл, че може прекъсвачът действително да ти се включва в ниски обороти, което всъщност е ОТВРАТ!!!!!... Особено пък на 102 коня!!
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA
ANI4KA
НЕприятна работа,
ще направя това което ме посаветвахте.Ще премеря налягането на дюзите но явно ще смея кубилиците и повдигачите.Дано да съм късметлия поне вала да е здрав
. Принципно щом м40 има проблем с повдигачите и кубилиците вероятно е от лошо смазване.След подмяна на тези компоненти горе долу колко ще изкара.Да не грохне след 20000 хиляди? някой да есменявал тези кубилиците и повдигачина този мотор нека ако има такъв да даде мнение. Аз несъм състезател в смисъл карам си нормално е по-някога се правя на диване но е рядко. Сипвам масло само от Камор там това което си препоръчва БМВ.

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Абе зависи но 200-250000 ще изкара но зависи и от поддражката.Ако се кара с хубаво масло и се сменя навреме аз мисля че ще изкара и доста повече километри без проблем.А и не е лошо двг. да се промива през 40-50000 километра.Просто лично мнение 

8 мнения
• Страница 1 от 1