Лампичка под капака
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Лампичка под капака
Някой има ли идея, как е свързана фабрично лампичката, която седи под предния капак?
Става въпрос за тази лампичка.

Става въпрос за тази лампичка.

Re: Лампичка под капака
Фабрично е вързана към габаритите, като вдигнеш капака и пуснеш габаритите- ти светва лампата.
Виж тук:
http://m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=216117
Виж тук:
http://m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=216117
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Може да се направи отделен бутон при който като се отвори капака да светва тази лампичка!
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
И аз си го мислех да направя тези дни това подобрение, но се чудя с лампичка, като на багажника дали ще стане също или трябва да си поръчвам специално такава, каквато е показана на линк-а
Не ми харесва идеята да свети винаги, когато се отвори капака. В случай, че си оставя колата на сервиз и стои с часове отворен капакът (дано не се налага
)... може да са малко 10W ама са си консумация. Ако е с LED-чета, по-може този вариант
Nasko_325TD написа:Може да се направи отделен бутон при който като се отвори капака да светва тази лампичка!
Не ми харесва идеята да свети винаги, когато се отвори капака. В случай, че си оставя колата на сервиз и стои с часове отворен капакът (дано не се налага

Оригиналният плафон прилича на себе си, ако ще се прави както трябва, вземете си го, не е много пари. Но може да се сложи какво да е, и да се лепне - кеф ти силикон, монтажно лепило, тел
шегувам се, разбира се...
Удачното свързване е през бутона на капака, към габаритите, така, за да светне, освен да бъде отворен капака, трябва да са пуснати и габарити/фарове.
Рядко се ползва, но си е едно от дребните удобства, дето радват. Пък и впечатлява случайните зяпачи

P.S. При компакт, предполагам и седан, освен плафона, трябва да се вземат и пластмасовата планка и винтчето с втулката от снимката, и те не са особено скъпи. И монтажната позиция на техните капаци е от другата страна, спрямо купетата.

Удачното свързване е през бутона на капака, към габаритите, така, за да светне, освен да бъде отворен капака, трябва да са пуснати и габарити/фарове.
Рядко се ползва, но си е едно от дребните удобства, дето радват. Пък и впечатлява случайните зяпачи

P.S. При компакт, предполагам и седан, освен плафона, трябва да се вземат и пластмасовата планка и винтчето с втулката от снимката, и те не са особено скъпи. И монтажната позиция на техните капаци е от другата страна, спрямо купетата.
jdl написа:Оригиналният плафон прилича на себе си, ако ще се прави както трябва, вземете си го, не е много пари. Но може да се сложи какво да е, и да се лепне - кеф ти силикон, монтажно лепило, телшегувам се, разбира се...
Съгласен! Само дето чаках два месеца въпросната "лампа", да я произведат

- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
http://www.youtube.com/watch?v=4CgQEhZfv6w в тоя клип има такава фабрична на Бумера хахах
[youtube]4CgQEhZfv6w[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4CgQEhZfv6w[/youtube]
[youtube]4CgQEhZfv6w[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4CgQEhZfv6w[/youtube]
izzzo написа:Съгласен! Само дето чаках два месеца въпросната "лампа", да я произведат. Иначе е 10-тина лева.
Ха

Виж, за форда навремето ми се е случвало да чакам над месец да ми домъкнат нещо, от Мото Пфое се оправдаваха, че немците били в лятна ваканция точно тогава, та затова

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
оригинално не беше ли с две лампи,че не мога да се сетя как беше при мен
Иначе, колегите по-горе са ти казали - през габаритите и бутона на капака

Иначе, колегите по-горе са ти казали - през габаритите и бутона на капака

Не, с една лампа са. Но самият плафон има вътре рефлектор и светлината се разпределя равномерно по двигателния отсек, което няма да стане, ако се импровизира примерно с плафон за интериорно осветление (за жабката или в краката).
- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
при мен пък изобщо няма отвор на кората отдолу. Нищо пък е '98. Много странно.
Бай Семо написа:при мен пък изобщо няма отвор на кората отдолу. Нищо пък е '98. Много странно.
Няма ли подготвен (перфориран по крайщата) правоъгълник в шумоизолацията?
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
При мен има!
- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Днес сложих едно плафонче от интериор(само, че не знам от каква кола) и стана перфектно. Светлината се разпръсква много добре и всичко си е осветено. Готина глезотия си е
. Мен специално много ме радва
.

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3