проблем с вратата или стъклото ?? е36 купе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

проблем с вратата или стъклото ?? е36 купе

Мнение от Bmw325is » 29 Авг 2011, 20:20

имам проблем : попринцип на е36 купе като се завтори вратата съклото се вдига с 1 см г.д моя проблем е че моето се дига само когато натисна затворената врата над дръжката ,но след това пак си пада,вратата ми стой много леко навън с около 0.5см може ли заради това да не се вдига стъклото както трябва? къде да търся проблема?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: проблем с вратата или стъклото ?? е36 купе

Мнение от bum_bum » 29 Авг 2011, 20:26

Пробвай да си регулираш частта от бравата, която ти е закрепена на купето. С някакви шестограми там се развиваше. Развий я съвсем леко и я бутни много малко в подока към седалката да видиш дали ще прибира по-добре.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 29 Авг 2011, 20:31

С еврейска звезда е по принцип за реглажа.

А някой да си е ремонтирал палчето което управлява това движение ??? В смисъл моето се е по изтъркало и чат пат прави проблеми ( отваря се и се дига само ), идеята ми е да разтопя пласмаса и да го залея някак ама нещо ми се струва невъзможно :(
Изображение

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 29 Авг 2011, 20:32

bum_bum написа:Пробвай да си регулираш частта от бравата, която ти е закрепена на купето. С някакви шестограми там се развиваше. Развий я съвсем леко и я бутни много малко в подока към седалката да видиш дали ще прибира по-добре.

+1 имах ,същия проблем на купето и беше точно това което ти казва колегата :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Авг 2011, 20:58

GKuzmanov написа:С еврейска звезда е по принцип за реглажа.

А някой да си е ремонтирал палчето което управлява това движение ??? В смисъл моето се е по изтъркало и чат пат прави проблеми ( отваря се и се дига само ), идеята ми е да разтопя пласмаса и да го залея някак ама нещо ми се струва невъзможно :(

Ако е само палчето няма няма му седи вратата леко незатворена. Палчето може да го оправиш временно като смениш тия двете панти. Слагаш лявата на дясната врата и обратно. Иначе може да го подлепиш с моментно лепило и пак изкарва известно време.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GKuzmanov » 30 Авг 2011, 9:43

Това с палчето е моя проблем .... за неговия и аз съм на твоето мнение за реглажа :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет

Мнение от Huffy » 30 Авг 2011, 10:14

палчето го излекувах с една много малка финна видия и парче метална пластинка която ползвах като коронка за зъб :) даже не знам от къде ми изпаднаха просто разпробих леко и го направих вечно :) . Вече трета година нямам ядове с вратата. И с лепило става ама е временно

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

Мнение от Bmw325is » 30 Авг 2011, 13:32

Много-благодаря на колегата bum_bum леко разместих часта дето е към купето и сега стъклото се дига само катосе затвори вратата,без излишни бутания ,а вратата пак седи малко по навън отколкото трябвада е

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Авг 2011, 13:58

Потърси някъде из нета статии как се регулира вратата. По принцип е много пипкава работа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 30 Авг 2011, 18:10

GKuzmanov написа:С еврейска звезда е по принцип за реглажа.

Намери едно парче СВТ кабел и обели малко от изолацията му . Колкото повече квадрата е кабела,толкова по-дебела е изолацията (става въпрос за външната ,не тая на самите жила). Изрежи едно малко парченце като използваш сектор от нея,който е объл ,за да пасне точно на профила на палеца и със секундно лепило я залепи на върха му. Нужни са ти малко нерви и една пинсета с която да можеш да боравиш спокойно . Това е начина по който аз си "рециклирах" тъпите палци ,след като ги размених и се износиха окончателно от всички страни :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GKuzmanov » 30 Авг 2011, 20:36

Мерси за съвета :bchug: това със СВТ-то е хитро, днес си размених скобите и за сега реших проблема след 200к километра живот и здраве ще пробвам с кабела :mhihi:
Изображение

Назад към E36