Вакуум регулатор на бензиновата рейка ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
Вакуум регулатор на бензиновата рейка ?
Здравейте колеги,
след като смених почти всичко по колата Е36, М40Б18 сега вече е доста по-добре от преди. Остана обаче един проблем.
Колата е на газ (обикновена газова) и на газ работи много добре. На бензин обаче има едно треперене на двигателя и понякога като потеглям все едно не й достига бензин, не качва повече от 700 оборота колкото и да натискам педала на газта и след 3-4 секунди се оправя. Това се получава при тръгвани от ниски обороти, без почти ниакква газ. На място си работи нормално, държи 750-800 оборота. Като я вкарам в обороти обаче си пълни оборотомера и върви много прилично и с лекота прави 200 и продължава да ускорява. Форсира се добре с една дума, но в ниските е много мудна. Смених горивен филтър, ст.моторче, темп.датгчици, дюзи, маркучите на въздуха съм ги проверил сантиметър по сантиметър и не дърпа въздух, дебитомера е ок, ламбдата е чисто нова БОШ. Иначе колата си ускорява добре, но някак непозтоянно в целия диапазон от обороти. Върви като запушена! Мисля си че е от този вакуумен клан на бензиновата рейка, защото от като извадя вакумния маркуч и от там цвърчат капки бензин. Другия проблем е, че трудно пали. Цъквам, завърта, припалва и угасва. След това пали след въртене 5-10 секунда с подаване на газ.
Предварително благодаря колеги,
след като смених почти всичко по колата Е36, М40Б18 сега вече е доста по-добре от преди. Остана обаче един проблем.
Колата е на газ (обикновена газова) и на газ работи много добре. На бензин обаче има едно треперене на двигателя и понякога като потеглям все едно не й достига бензин, не качва повече от 700 оборота колкото и да натискам педала на газта и след 3-4 секунди се оправя. Това се получава при тръгвани от ниски обороти, без почти ниакква газ. На място си работи нормално, държи 750-800 оборота. Като я вкарам в обороти обаче си пълни оборотомера и върви много прилично и с лекота прави 200 и продължава да ускорява. Форсира се добре с една дума, но в ниските е много мудна. Смених горивен филтър, ст.моторче, темп.датгчици, дюзи, маркучите на въздуха съм ги проверил сантиметър по сантиметър и не дърпа въздух, дебитомера е ок, ламбдата е чисто нова БОШ. Иначе колата си ускорява добре, но някак непозтоянно в целия диапазон от обороти. Върви като запушена! Мисля си че е от този вакуумен клан на бензиновата рейка, защото от като извадя вакумния маркуч и от там цвърчат капки бензин. Другия проблем е, че трудно пали. Цъквам, завърта, припалва и угасва. След това пали след въртене 5-10 секунда с подаване на газ.
Предварително благодаря колеги,
Drift machine ....
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Re: Вакуум регулатор на бензиновата рейка ?
Щом като извадиш маркучето излиза бензин, клапана ти е заминал. Сменявай го.
- grudev
- младши ентусиаст
-
CTORH написа:Щом като извадиш маркучето излиза бензин, клапана ти е заминал. Сменявай го.
Възможно ли е от него да са тези проблеми ? Имат ли връзка с този клапан ?
Drift machine ....
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Да бе колега, имат връзка разбира се. Сменяй, само че не е евтин.
- grudev
- младши ентусиаст
-
CTORH написа:Да бе колега, имат връзка разбира се. Сменяй, само че не е евтин.
Клапана ще го сменя няма начин колкот ои да струва. Възможно ли е самата рейка да е запушена или това е невъзможно ? Сиреч, само клапана ли да сменя или има други консумативи в тая рейка.
Drift machine ....
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
За М44 е 180лв, така че се приготви за соленичка цена! Пиши че ми е интересно ще има ли промяна след смяната, че и аз мисля да го сменям!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Е то всичко е възможно, ама айде първо смени клапана да видим какво ще стане, щото така или иначе е за смяна, па после да гадаем, ако евентуално продължават проблемите.
- grudev
- младши ентусиаст
-
Nukem написа:За М44 е 180лв, така че се приготви за соленичка цена! Пиши че ми е интересно ще има ли промяна след смяната, че и аз мисля да го сменям!
за М40 е по-евтин, към 70 лева е, сега проверих
Drift machine ....
8 мнения
• Страница 1 от 1