въпрос за сигменти

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

въпрос за сигменти

Мнение от bavar4o.70 » 21 Авг 2011, 18:11

Здравейте!Някой може ли да сподели впечатленията си от сигменти на Дружба Разград?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: въпрос за сигменти

Мнение от S7 » 21 Авг 2011, 18:53

Последно слагахме на един фиат брава и си върви колата без грешка вече 2 години,ама това на фиат за бмв не бих рискувал ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 21 Авг 2011, 22:37

А сигурен ли си че въобще ги правят за твоя мотор, ако има пиши каква е цената /чисто любопитство/. Навремето бяха с много добро качество, но и информацията ми е доста стара.
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bavar4o.70 » 22 Авг 2011, 7:50

michev написа:А сигурен ли си че въобще ги правят за твоя мотор, ако има пиши каква е цената /чисто любопитство/. Навремето бяха с много добро качество, но и информацията ми е доста стара.

В петък ходих в представителния им магазин в Пловдив.Точно за този мотор м50 м52 в20 ги произвеждат и цената на комплекта е 82 лв.Явно някой ги купува,но не знам с какво качество са.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 22 Авг 2011, 10:37

сЕгменти
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 22 Авг 2011, 10:57

bavar4o.70 написа:
michev написа:А сигурен ли си че въобще ги правят за твоя мотор, ако има пиши каква е цената /чисто любопитство/. Навремето бяха с много добро качество, но и информацията ми е доста стара.

В петък ходих в представителния им магазин в Пловдив.Точно за този мотор м50 м52 в20 ги произвеждат и цената на комплекта е 82 лв.Явно някой ги купува,но не знам с какво качество са.

Комплекта - за 6те цилиндъра или за 1. Оригиналните са горе долу толкова, но за 1 цилиндър :mhihi: . Ако ти се рискува давай. При м50 по скоро не би трябвало да има поблеми, но при м52 ще ми е интересно на какво мнение ще е никасила :mhihi: . М/у другото по каталог за м50/м52 излизат с различни каталожни номера на сегментите :roll:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bavar4o.70 » 22 Авг 2011, 20:15

Цената е за 6-те цилиндъра.Иначе,действително по каталога им го дават за м 50,но аз реших,че са еднакви.А никасила как ще разбере,че сегментите са на Разград,не оригинални ако не му кажа.И двата комплекта са стоманени. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Авг 2011, 20:49

bavar4o.70 написа:А никасила как ще разбере,че сегментите са на Разград,не оригинални ако не му кажа.

Ми сложи му и Приста масло после като го подкараш.. двигателя отде ще знае, че не е Мобил 1, а Приста :dunno: И двете са масла.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 22 Авг 2011, 21:14

От 1986 г. във фирмата е закупен и усвоен пълен лиценз и “know-how” на “GOETZE” – Германия.

:mhihi: както си отписвам м42то , дали да не спонсорирам родното производство :roll:
колега давай , ти си захванал , опитваш метода с 400км разработка с 2 масла , и после педала до метала и ще си проличи :D но на м52 може и да му проличи на метри след колата :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bavar4o.70 » 22 Авг 2011, 21:31

Това означава ли,че всички слагате оригинални сегменти за 400 лв? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Авг 2011, 21:38

Аз лично сегменти не съм слагал, но ако затрявба ще са такива.
Имаше преди опит на колега да подкрепи българското производство на ковани бутала завършил трагично, тъй че..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 22 Авг 2011, 22:12

bavar4o.70 написа:Това означава ли,че всички слагате оригинални сегменти за 400 лв? :dunno:

А м/у другото :OT: защо искаш да сменяш сегменти :roll: Компресия ли няма, масло ли гори? Честно казано, на 20ка наистина няма какво толкова да губиш ако стане нещо части бол, цените са народни :yes:
Със сигурност няма да изкарат колкото оригиналните, но ако ти се рискува, имаш свободно време и сам ще си правиш двигателя - може да ссе пробваш. Ако друг ще ти прави двигателя мооже и да размисли :mrgreen: .
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bavar4o.70 » 22 Авг 2011, 23:37

bum_bum написа:Аз лично сегменти не съм слагал, но ако затрявба ще са такива.
Имаше преди опит на колега да подкрепи българското производство на ковани бутала завършил трагично, тъй че..

Не искам да подкрепям родното,а просто са много евтини и ако са читави бих си сложил. За това беше и темата,ако някой е карал с такива да каже!
maxpower написа:
bavar4o.70 написа:Това означава ли,че всички слагате оригинални сегменти за 400 лв? :dunno:

А м/у другото :OT: защо искаш да сменяш сегменти :roll: Компресия ли няма, масло ли гори? Честно казано, на 20ка наистина няма какво толкова да губиш ако стане нещо части бол, цените са народни :yes:
Със сигурност няма да изкарат колкото оригиналните, но ако ти се рискува, имаш свободно време и сам ще си правиш двигателя - може да ссе пробваш. Ако друг ще ти прави двигателя мооже и да размисли :mrgreen: .

Мотора е ок.Ще му сменям карантиите и ще става 2260 кб.см.Вече си набавих вала,биелите и маховик-6.5кг със всичките му атрибути.Понеже бюджета е ограничен,гледам да правя най доброто м-у качество и цена.Съгласен съм с теб,че части бол,даже мислих да сложа и чугунен блок,разстърган до 84 мм.Бутала от м52в25 имам.Но се отказах заради свития бюджет.А после и регистрация в кат.Най добре,да жертвам блока,ако не на разград,на меле има сегменти на 160 лв.Ако стане фал,ще сменя блока.Всичко си правя сам,така,че финансовите загуби няма да са много големи.Изключвам труда в почивните дни и след работно време. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Авг 2011, 9:32

Най-доброто между качество и цена се гледа като си поддържаш колата, а като правиш тунинг цената е един от по-маловажните фактори.
Хубаво е да има такива проекти, но като гледам ще си хвърлиш парите на вятъра. Като увеличиш обема единственото, което ще постигнеш ще е по-голям разход мен ако питаш. За да върви по-добре колата ще трябва и да се мапне. Това тук няма кой да ти го направи по колата на М52 или поне не на цени на които ще ти хареса, защото като гледам, че 400лв за сегменти не ти се дават не виждам как ще дадеш толкова, че и отгоре за да ти я мапнат. Ще ти трябва и колектор от 2,5 М50 или поне 2,0 М50. В крайна сметка за да тръгне малко повече ще трябва да дадеш една торба пари :dunno:
Ако тези пари ги вложиш в ревизия на главата, ремонт на ваноса и смяна на датчиците ти гарантирам с абсолютна сигурност, че колата ще тръгне много повече отколкото след строукването и ще харчи значително по-малко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bavar4o.70 » 23 Авг 2011, 20:55

.Благодаря за съвета,но вече съм почнал и ще карам до като може финансово.Освен това колата има ГИ ,който ще се настрои лесно и газта ще е основното гориво.За ниския бюджет ,който влагам не очаквам голяма бегачка,а семейна кола,която да върви прилично и да си дрифти спокойно.Плюс това до тук частите за строка са нищо .И на края,ако не стане нищо ,пак ще е малко по-добре от 20-ка.Но ако има ефект,много хора ще се включат в такъв нискобюджетен филм.Така или иначе съм прежалил и мотора и парите,но все някой трябва да е пръв. :yes:

Следваща

Назад към E36