Проблем с перката 316i compact
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- valentina_dimitrova
- Потребител
-
- Кара: BMW 316i compact
- Мечтае да кара: BMW X6
Проблем с перката 316i compact
Сменях радиатор преди има няма 3 седмици че беше пукнат и изтичаше антифриза и загряваше. онзи ден обаче антифриза ми изтече пак напълних я наново и за има няма и 5 км пак го хвърли. Днеска я карам на майстор колата се държи перфектно но с малката разлика че перката ми се включва само когато е пуснат климатика и тогава няма проблем иначе перката не включва . някакви предположения от перката ли е или някой датчик ли знам ли?
- SmOkEyY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36-compot
- Мечтае да кара: :)
- valentina_dimitrova
- Потребител
-
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
Re: Проблем с перката 316i compact
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=17&fg=05
номер 10 - първия вариант за кола с клима,или не е вързан като е сменян радиатора или е фира
номер 10 - първия вариант за кола с клима,или не е вързан като е сменян радиатора или е фира
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Имам и аз един въпрос и ще ползвам темата на колегата, дано не се обиди.
Колата е 97" М43 с ел. перка. В големите жеги понякога когато карам по лек наклон или когато търся място да паркирам, колата почва да загрява(да минава средата) и ми прави впечетление че перката не се включва, Когато загася колата обаче, изчакам малко и пак запаля перката се включва. Преди време ходих на майстор и той ми каза че уж си работи. От тогава така от време на време като ми направи тоз номер и отварям капачката доливам към 100-тина грама и после обезвъздушавам и пак около 1-2 седмици нямам проблем. И пак като почне да загрява, спирам гася колата, изчаквам 1-2 мин и като запаля перката се пуска.
Незнам да не би да е нещо в самата перка. А и възможно ли е да прави така от датчика на перката, щото сякаш не ми е правила впечетление да я чувам да работи на бърза степен ако преди това несъм бил загасил колата поне замалко. Скоро несъм чистил радиатора, но иначе термостата е сменян зимата, а водната помпа ми е от преди около 3 години.
Колата е 97" М43 с ел. перка. В големите жеги понякога когато карам по лек наклон или когато търся място да паркирам, колата почва да загрява(да минава средата) и ми прави впечетление че перката не се включва, Когато загася колата обаче, изчакам малко и пак запаля перката се включва. Преди време ходих на майстор и той ми каза че уж си работи. От тогава така от време на време като ми направи тоз номер и отварям капачката доливам към 100-тина грама и после обезвъздушавам и пак около 1-2 седмици нямам проблем. И пак като почне да загрява, спирам гася колата, изчаквам 1-2 мин и като запаля перката се пуска.
Незнам да не би да е нещо в самата перка. А и възможно ли е да прави така от датчика на перката, щото сякаш не ми е правила впечетление да я чувам да работи на бърза степен ако преди това несъм бил загасил колата поне замалко. Скоро несъм чистил радиатора, но иначе термостата е сменян зимата, а водната помпа ми е от преди около 3 години.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
Някой знае ли начин, да проверя дали датчика на перката работи?
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
с мултицет,при студен датчик дава еди какво си съпротивление,при топъл друго
мисля че в аутодата я има информацията
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
valentina_dimitrova написа:Сменях радиатор преди има няма 3 седмици че беше пукнат и изтичаше антифриза и загряваше. онзи ден обаче антифриза ми изтече пак напълних я наново и за има няма и 5 км пак го хвърли. Днеска я карам на майстор колата се държи перфектно но с малката разлика че перката ми се включва само когато е пуснат климатика и тогава няма проблем иначе перката не включва . някакви предположения от перката ли е или някой датчик ли знам ли?
А като смени радиатора разви ли болта на новия радиатор и на негово място зави ли температурния датчик със закачения кабел към него? Радиаторите за охлаждането се продават затапени с болт, когато охлаждането е с виско съединител, а в случая е с ел. перка.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
Skip_209 написа:с мултицет,при студен датчик дава еди какво си съпротивление,при топъл друго
Поразрових се из аутодатата но нищо не намерих. Ако някой друг знае какви стойности трябва да дава, нека да каже.
- valentina_dimitrova
- Потребител
-
ивчо3 написа:valentina_dimitrova написа:Сменях радиатор преди има няма 3 седмици че беше пукнат и изтичаше антифриза и загряваше. онзи ден обаче антифриза ми изтече пак напълних я наново и за има няма и 5 км пак го хвърли. Днеска я карам на майстор колата се държи перфектно но с малката разлика че перката ми се включва само когато е пуснат климатика и тогава няма проблем иначе перката не включва . някакви предположения от перката ли е или някой датчик ли знам ли?
А като смени радиатора разви ли болта на новия радиатор и на негово място зави ли температурния датчик със закачения кабел към него? Радиаторите за охлаждането се продават затапени с болт, когато охлаждането е с виско съединител, а в случая е с ел. перка.
Ами Уж го монтираха както си трябва. Собственика преди мен е лепил с поксипол датчика че е правил проблем преди

- didodido
- Потребител
-
- Кара: 316i compact
- Мечтае да кара: X6
Обезвъздушихте ли,след като доляхте антифриз?Нивото трябва да е около средата разширителния съд,проверете за теч системата.Двигателя да загрее до необходимата температура, но без включен климатик че в жегата перката се включва през 30-50 секунди.Минава ли стрелката след 90-95 гр. и не се включва перката, търсете датчика.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
didodido написа:Обезвъздушихте ли,след като доляхте антифриз?Нивото трябва да е около средата разширителния съд,проверете за теч системата.Двигателя да загрее до необходимата температура, но без включен климатик че в жегата перката се включва през 30-50 секунди.Минава ли стрелката след 90-95 гр. и не се включва перката, търсете датчика.
И на мен такава ми е логиката, но исках и от други хора да го чуя. Иначе обезвъздушавам всеки път след като долея.
12 мнения
• Страница 1 от 1