Ел. Стъкла! Моля Ви помогнете!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Ел. Стъкла! Моля Ви помогнете!

Мнение от vanky » 05 Дек 2005, 17:43

Здравейте,
Видях, че има доста теми по този въпрос, но никоя от тях не можа да ми помогне с проблема ми. Значи знам че ел стъклата по принцип на тези коли са доста голям проблем. На мен не са ми правили чак такива проблеми, но днес неочаквано и при мен се появи проблем. Отворих задното ляво стъкло до половината и изведнаж като реших да го дигна пак просто не стана. Нито на горе нито на долу(да отбележа само че това ми го прави за втори път, но друг път се оправя от самосебеси). След това проверих и другите стъкла, но и те не искаха да мърдат. По принцип когато се натискат копчетата за стъклата се чува как щракат релетата, а сега няма никакъв звук само светят лампичките на копчетата. Проверих релето което се намира до боша, но проблема мисля че не е от него защото то си бачка(проверих го с машинка) Видях също и че по принцип бушони 13, 14 и 19 са за ел стъклата, но при мен те липсват, проверих и бутона който изключва само задните стъкла, но нищо. Във форума видях че има някакво реле при комфорт мобила, но мисля че колата ми няма такъв,защото е от '93. А също забравих да спомена и че като натисна някое от копчетата за сваляне на стъклата и сички копчета(за стъклата) престават да светят. Това го прави с всеки един бутон освен този на шофьорската врата, което ме навежда на мисълта, че може нещо от там да е. Моля ви кажете ми може ли да е от там някаде проблема и изобщо какъв може да е според вас. Моля да ми отговорите по барзо защото не мога да си затворя задното стъкло и да ми кажете изобщо всичко за което се сещате - ще ми е от полза. Благодаря предварително за отговорите и се надявам да не съм ви отегчил с дългия пост, но вече незнам какво да правя. Моля ви помагайте.

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 05 Дек 2005, 17:47

Преди когато ти работеха стъклата има ше ли тази функция да ги затваряш с едно (по-силно) натискане :?:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Потребител
Аватар

Мнение от vanky » 05 Дек 2005, 17:50

смисъл да натисна копчето и стъклото да продалжи да се затваря само? ако питаш за това имаше го само на шофьорската врата и то бачкаше когато си поиска

Ценко изложбения
Аватар

Мнение от rtzankov » 05 Дек 2005, 17:55

Това с мигането на светлините на копчетата ме навежда, на някъкво късо ... а щом си имал фунцията за сваляне с едно натискане .. значи имаш "накакъв" модул поне ... провери .. аз предполагам че се намира зад жабката :idea:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Потребител
Аватар

Мнение от vanky » 05 Дек 2005, 18:16

Мерси много утре ще проверя, а можеш ли дам и кажеш какво представлява горе долу

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 05 Дек 2005, 19:07

rtzankov написа:Това с мигането на светлините на копчетата ме навежда, на някъкво късо ... а щом си имал фунцията за сваляне с едно натискане .. значи имаш "накакъв" модул поне ... провери .. аз предполагам че се намира зад жабката :idea:

тоя модул не се ли намира в самата врата !?
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobby02 » 05 Дек 2005, 20:04

защо си мисля че модула трябва да е под жабката в дясно захванат от страната на калника,според мен има модул на 100%

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 05 Дек 2005, 20:07

bobby02 написа:защо си мисля че модула трябва да е под жабката в дясно захванат от страната на калника,според мен има модул на 100%

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 05 Дек 2005, 21:02

При мен проблема е същия.От известно време почти постоянно не бачкат
ел.стъклата.Общо взето няма някаква зависимост,а работят когато си поискат.
Ако има някакъв модул,то той управлява и люка,щото и той не работи.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 06 Дек 2005, 7:44

е тука може да го видите модула http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... A%EA%EB%E0 , и както съм написал - имам функцията с " с едно натискане " обаче модул нямам
Изображение

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 06 Дек 2005, 8:53

:shock: :shock: много странно че нямаш модула :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 06 Дек 2005, 8:57

Абе и аз имам същия проблем с люка!? Как ли може да се реши проблема???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 06 Дек 2005, 9:32

По принцип "най- евтиния" вариант е в Дару (или електротехник, на когото имаш мноооого доверие) да ти изолира модула и да върже всичко да работи само за себе си. Така губиш затварянето на прозорците от алармата, което в общи линии е единствения недостатък. Другия вариант е да смениш модула, което със сигурност няма да е евтино... За гореописаната операция по изолирането и наместването на всичко да си работи без модул в Дару ми взеха 170 лв. преди 2 години... :evil:
Never mistake motion for action...

Ценко изложбения
Аватар

Мнение от rtzankov » 06 Дек 2005, 10:06

Ако Кабадаев прежали колата, един ден да се поровиме ще откриеме каф е проблема :D
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Потребител
Аватар

Мнение от vanky » 06 Дек 2005, 13:56

Здравейте всички,
Съжелявам че не писах, но нямах възможност.
Днес ходих при един човек да ми дигне стъклото. Подаде 12 волта на моторчето и стъклото се дигна, така че на машинките нищо им няма и съм сигурен че е някакво реле проблема или нещо такова. Моля ви кажете къде мога да намеря релето? Има ли някаква възможност да е на шофьорската врата? Или задължително трябва да е някъде под жабката, защото не го намирам?! Моля ви помогнете ми:((((

Следваща

Назад към E36