Ел. Стъкла! Моля Ви помогнете!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Ел. Стъкла! Моля Ви помогнете!
Здравейте,
Видях, че има доста теми по този въпрос, но никоя от тях не можа да ми помогне с проблема ми. Значи знам че ел стъклата по принцип на тези коли са доста голям проблем. На мен не са ми правили чак такива проблеми, но днес неочаквано и при мен се появи проблем. Отворих задното ляво стъкло до половината и изведнаж като реших да го дигна пак просто не стана. Нито на горе нито на долу(да отбележа само че това ми го прави за втори път, но друг път се оправя от самосебеси). След това проверих и другите стъкла, но и те не искаха да мърдат. По принцип когато се натискат копчетата за стъклата се чува как щракат релетата, а сега няма никакъв звук само светят лампичките на копчетата. Проверих релето което се намира до боша, но проблема мисля че не е от него защото то си бачка(проверих го с машинка) Видях също и че по принцип бушони 13, 14 и 19 са за ел стъклата, но при мен те липсват, проверих и бутона който изключва само задните стъкла, но нищо. Във форума видях че има някакво реле при комфорт мобила, но мисля че колата ми няма такъв,защото е от '93. А също забравих да спомена и че като натисна някое от копчетата за сваляне на стъклата и сички копчета(за стъклата) престават да светят. Това го прави с всеки един бутон освен този на шофьорската врата, което ме навежда на мисълта, че може нещо от там да е. Моля ви кажете ми може ли да е от там някаде проблема и изобщо какъв може да е според вас. Моля да ми отговорите по барзо защото не мога да си затворя задното стъкло и да ми кажете изобщо всичко за което се сещате - ще ми е от полза. Благодаря предварително за отговорите и се надявам да не съм ви отегчил с дългия пост, но вече незнам какво да правя. Моля ви помагайте.
Видях, че има доста теми по този въпрос, но никоя от тях не можа да ми помогне с проблема ми. Значи знам че ел стъклата по принцип на тези коли са доста голям проблем. На мен не са ми правили чак такива проблеми, но днес неочаквано и при мен се появи проблем. Отворих задното ляво стъкло до половината и изведнаж като реших да го дигна пак просто не стана. Нито на горе нито на долу(да отбележа само че това ми го прави за втори път, но друг път се оправя от самосебеси). След това проверих и другите стъкла, но и те не искаха да мърдат. По принцип когато се натискат копчетата за стъклата се чува как щракат релетата, а сега няма никакъв звук само светят лампичките на копчетата. Проверих релето което се намира до боша, но проблема мисля че не е от него защото то си бачка(проверих го с машинка) Видях също и че по принцип бушони 13, 14 и 19 са за ел стъклата, но при мен те липсват, проверих и бутона който изключва само задните стъкла, но нищо. Във форума видях че има някакво реле при комфорт мобила, но мисля че колата ми няма такъв,защото е от '93. А също забравих да спомена и че като натисна някое от копчетата за сваляне на стъклата и сички копчета(за стъклата) престават да светят. Това го прави с всеки един бутон освен този на шофьорската врата, което ме навежда на мисълта, че може нещо от там да е. Моля ви кажете ми може ли да е от там някаде проблема и изобщо какъв може да е според вас. Моля да ми отговорите по барзо защото не мога да си затворя задното стъкло и да ми кажете изобщо всичко за което се сещате - ще ми е от полза. Благодаря предварително за отговорите и се надявам да не съм ви отегчил с дългия пост, но вече незнам какво да правя. Моля ви помагайте.
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Преди когато ти работеха стъклата има ше ли тази функция да ги затваряш с едно (по-силно) натискане 

R.I.P Landikar
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
Това с мигането на светлините на копчетата ме навежда, на някъкво късо ... а щом си имал фунцията за сваляне с едно натискане .. значи имаш "накакъв" модул поне ... провери .. аз предполагам че се намира зад жабката 

R.I.P Landikar
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
rtzankov написа:Това с мигането на светлините на копчетата ме навежда, на някъкво късо ... а щом си имал фунцията за сваляне с едно натискане .. значи имаш "накакъв" модул поне ... провери .. аз предполагам че се намира зад жабката
тоя модул не се ли намира в самата врата !?
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
bobby02 написа:защо си мисля че модула трябва да е под жабката в дясно захванат от страната на калника,според мен има модул на 100%

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
При мен проблема е същия.От известно време почти постоянно не бачкат
ел.стъклата.Общо взето няма някаква зависимост,а работят когато си поискат.
Ако има някакъв модул,то той управлява и люка,щото и той не работи.
ел.стъклата.Общо взето няма някаква зависимост,а работят когато си поискат.
Ако има някакъв модул,то той управлява и люка,щото и той не работи.
е тука може да го видите модула http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... A%EA%EB%E0 , и както съм написал - имам функцията с " с едно натискане " обаче модул нямам

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
По принцип "най- евтиния" вариант е в Дару (или електротехник, на когото имаш мноооого доверие) да ти изолира модула и да върже всичко да работи само за себе си. Така губиш затварянето на прозорците от алармата, което в общи линии е единствения недостатък. Другия вариант е да смениш модула, което със сигурност няма да е евтино... За гореописаната операция по изолирането и наместването на всичко да си работи без модул в Дару ми взеха 170 лв. преди 2 години... 

Never mistake motion for action...
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
Здравейте всички,
Съжелявам че не писах, но нямах възможност.
Днес ходих при един човек да ми дигне стъклото. Подаде 12 волта на моторчето и стъклото се дигна, така че на машинките нищо им няма и съм сигурен че е някакво реле проблема или нещо такова. Моля ви кажете къде мога да намеря релето? Има ли някаква възможност да е на шофьорската врата? Или задължително трябва да е някъде под жабката, защото не го намирам?! Моля ви помогнете ми:((((
Съжелявам че не писах, но нямах възможност.
Днес ходих при един човек да ми дигне стъклото. Подаде 12 волта на моторчето и стъклото се дигна, така че на машинките нищо им няма и съм сигурен че е някакво реле проблема или нещо такова. Моля ви кажете къде мога да намеря релето? Има ли някаква възможност да е на шофьорската врата? Или задължително трябва да е някъде под жабката, защото не го намирам?! Моля ви помогнете ми:((((
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3