М44...?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
М44...?
Привет, честно казано за пръв път пиша в този раздел. Искам малко информация ако е възможно.
Харесъл съм си една Е36 седан с М44 мотор. Не ми е познат много, или поне колкото М42... Та на въпроса - някакви специфични проблеми или слабости при него? Няма да се тунингова, нормална евридейка ще е. Още нещо - понася ли газ (ГИ)... Общо взето всякакво инфо зза него ще ми е полезно.
Моля, само не ме нападайде за газта. Имам си друго БМВ на бензин, с тази искам да си върша работа.
Благодаря предварително на всички
Поздрави!
Харесъл съм си една Е36 седан с М44 мотор. Не ми е познат много, или поне колкото М42... Та на въпроса - някакви специфични проблеми или слабости при него? Няма да се тунингова, нормална евридейка ще е. Още нещо - понася ли газ (ГИ)... Общо взето всякакво инфо зза него ще ми е полезно.
Моля, само не ме нападайде за газта. Имам си друго БМВ на бензин, с тази искам да си върша работа.
Благодаря предварително на всички

Поздрави!
The fun is not in the straight line...!
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Re: М44...?
Колега има много писано по въпроса,просто трябва да ползваш търсачката :
http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic ... 11&t=59770
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 5c3b6cb9d7
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 09&start=0
http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic ... 11&t=59770
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 5c3b6cb9d7
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 09&start=0

Колеги ползвал съм я, тези теми ги изчетох, научих нещичко от там 
Все пак ако трябва да избирам между М43 и М44 като здравина - на кой да се спра?
Благодаря

Все пак ако трябва да избирам между М43 и М44 като здравина - на кой да се спра?
Благодаря

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
М43
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
Колега , до колкото разбрах се интересуваш от ИС-ка ,а изведнъж скочи на М43 ,според мен от всички до сега изброените като здравина е М42 ,лично съм се убедил в динамичността и надеждността на двигателя ,стига разбира се предишния собственик да го е поддържал добре и само с качествени консумативи,за М43 съм чувал добри отзиви но не съм имал възможността да се убедя лично в надеждността му 

Не, не е само ИС-ка... М43 или М44 ми е избора, прото ис-а е доста запазен и затова се двоумя и търся мнения. Иначе си търсех съвсем обикновенна 318 докаято не попаднах на тази... 

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Което е по-читаво него, М43 ще гори толкова колкото М42 и М44, но динамиката няма да е съща.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
Щом ще газифицираш по-удачния варянт е ИС.Иначе М43-то носи на бой, а разхода му е една идея по-малък от другите 

- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
Не мога да сравнявам различните модели, но мога да кажа впечатлението от моят М44
От 2 години го карам, сменил съм му само една семергинга на коляновия вал която изпускаше от както я взех. Щом ти е за евридейка, значи те вълнува и разхода. Карах я до скоро само на бензин и ми даваше 11 разход градско. Скоро и сложих ГИ, много съм доволен - не съжалявам! Изобщо не претрепва на газ, дори не се разбира кога минавам на газ, освен ако не гледам индикацията, върви си пак така, малко повече взех да настъпвам и в града разхода ми стана към 12газ.
От 2 години го карам, сменил съм му само една семергинга на коляновия вал която изпускаше от както я взех. Щом ти е за евридейка, значи те вълнува и разхода. Карах я до скоро само на бензин и ми даваше 11 разход градско. Скоро и сложих ГИ, много съм доволен - не съжалявам! Изобщо не претрепва на газ, дори не се разбира кога минавам на газ, освен ако не гледам индикацията, върви си пак така, малко повече взех да настъпвам и в града разхода ми стана към 12газ.

Диан написа:Не мога да сравнявам различните модели, но мога да кажа впечатлението от моят М44
Това е и моята идея, и аз за такъв разход горе долу се глася... Много полезно инфо, благодаря

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Аз карам М44 и мога да кажа, че е една идея по респонсивен от М42 и малко по-малък разход дава.
Нормално е да е така
Стига с тоя прехваления м42, сякаш всеки втори го турбинира
М44 е по-добрият избор от м42 и м43.

- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
Колеги , нямам намерение да влизам с никой в спор ,но защо смятате че М42 е по подходящ за турбиниране ...,ще ви кажя - на М42 са ковани вал/биели, агренажна верига, и 16 клапана ,със сток бутала може да издържи и до 450-500 коня,за това не случайно колегите казват че е по подходящ за турбиниране т.е е по здрав,на М44 няма нито една кована част вътре.Това ако смятате че е прехвалено всеки желаещ може да го провери.Успех с избора колега,и дано да имаш късмет на който и двигател да се спреш и да си караш колата с кеф 

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Jim Beam написа:Аз карам М44 и мога да кажа, че е една идея по респонсивен от М42 и малко по-малък разход дава.

Аз си купих колата 2008г с ГИ, поставяно в Италия. Оттогава нямам никакви проблеми с двигателя освен с гарнитурата на стойката на масления филтър. Мотора е много приятен за каране и върви по-добре от М42(за двайски няма да споменавам, за да не отваряме вечния спор

На газ разхода ми е 13л градско и около 9 извънградско с 18-ски без да я жаля...
Колега, взимай М44 и не се колебай(най-малкото колата е по-нова)...

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
Колега и аз съм за м44 за година и половина единствените проблеми които съм имал са семеринга на коляновия вал, оборотите на място и поплавака общо взето дребни неща. При мен разхода в града е 12-13л извънградско 8-9л, няма да правя сравнения с м42 и 20-ки да не става калабалък. Успех с покупката 

15 мнения
• Страница 1 от 1