316 метанов инжекцион?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- nikito8506
- Потребител
-
- Кара: e46 M Tech 2
316 метанов инжекцион?
здравейте колеги много пъти се опитвам да пусна тема в форума и повечето пъти "удрям на камък" дано сега се получи.Търсих за подобна тема но не открих това което ме интересува.Имам 316-ка сложих "неуспешна" обикновенна газова (неуспешна защото прекъсва и гърми при запалването) и сега искам да сложа МЕТАНОВ ИНЖЕКЦИОН,нека ако има колеги който карат 316 на метан и по-специално с метанов инжекцион да споделят меннията си и да ме посъветват дали да сложа или да НЕ сложа такава "дивотия"
Мерси предварително!

с 200 в настрешното...!!!
Re: 316 метанов инжекцион?
Аз съм с обикновена метанова система и трябва да ти кажа че направо се родих ,много съм доволен и се возя без пари от близо половин година съм на метан и нямам никакъв проблем
- marin_rangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: e60 M5
- Детайли за колата: M пакет
и аз имам е36 на метан но м52б20 и аз доволен
- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
а нещо за цените на метановите уредби да споделите и колко тежат бутилките ?
- nikito8506
- Потребител
-
а колеги как ви работят колите смисъл прекъсвания,гърмежи има ли като е обикновенна системата?? и как е с вървенето знам че 1.6 не е особенно пъргав мотор с метана как е?
Ами аз мога да споделя впечатления от фабрично монтирана система на 316 Compact. Работи отлично както на празен ход, така и на по-високи обороти. Всъщност откъм вибрации, гърмене и т.н. разлика с бензин няма. Разликата идва от мощността - според БМВ на метан имам само 82 конски сили (фабрично). Тази разлика естествено се усеща, особено при изпреварване друг е въпросът, че двигателя така или иначе не е от най-мощните.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
тва на газ дет ти гърми имаш някви неизправности по кабели ,свещи бобини и много др. неще просто неса оспели да ги отстранат или открият или центроват. До метана ботилките са бая тежки и ако слагаш сложи инжекция аз на служебната съм така и жече 3-и години няма никви проблеми свързани с метана
- ^_^
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пичеловка
Други колеги с 316 на метан има ли. Да споделят доволни ли са ако може
- nikito8506
- Потребител
-
а с метанова инжекция ще бъде ли по-пъргава колата отколкото с обикновенната метанова система или пак си е същото?
- cesico
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: баба 323ти ,
- Детайли за колата: hell rot!
Аз съм с обикновен метан - 2 бутлки общо 10 килограма - 1400 кинта преди 4 години.Скъсаха задни пружини - сменихме и амортесьори покрай тях. Абсолютно никакъв проблем до момента освен липсата на сила. Ако си мислите да карате 1.6 на метан и да чакате да върви - забравете го тоя сериал. Инжекциона по описание на приятел - подобрява разхода и вървежа - малко. Разхода на обикновения е 10 кг за 220-230 км извън града с нормално каране до 100 км/ч - Комапкт М43Б16. В града е 10 кг за около 120 км - във Варна без жалене.
За инжекцион ми искат около 700-800 кинта допълнително. Няма смисъл според мен. На Метана пак ще му вдигат цената, скоро.
Единствено гърми, когато жената я изгаси и опита да запали веднага.Ама така поиздухваме малко пашпалигата по системата. хехехех
Та при тая цена 1.6 и малко. - 100 км градско - към 13 кинта/ 200км извън градско - към 7,50 - 8 кинта.
12- 13 литра Пропан - Бутан по 1.2 и малко са около 15 кинта. Ако трябва сега да слагам - бих сложил Газов инжекцион за Пропан - Бутан за около 1000 кинта.
Айде със здраве - тва е от мене.
За инжекцион ми искат около 700-800 кинта допълнително. Няма смисъл според мен. На Метана пак ще му вдигат цената, скоро.
Единствено гърми, когато жената я изгаси и опита да запали веднага.Ама така поиздухваме малко пашпалигата по системата. хехехех
Та при тая цена 1.6 и малко. - 100 км градско - към 13 кинта/ 200км извън градско - към 7,50 - 8 кинта.
12- 13 литра Пропан - Бутан по 1.2 и малко са около 15 кинта. Ако трябва сега да слагам - бих сложил Газов инжекцион за Пропан - Бутан за около 1000 кинта.
Айде със здраве - тва е от мене.
10 мнения
• Страница 1 от 1