Въпрос свързан с performance на E36 Compact
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Wyand
- Потребител
-
- Кара: E36 Compact
Въпрос свързан с performance на E36 Compact
Здравейте,
От известно време карам E36 компакт на 140 коня (бензин) и напоследък започвам да се замислям за това да и вдигна малко кончетата, тъй като вече ми стана слабичка. Бих искал да ги докарам до към 250 - 300. Въпросът ми е свързан с това, възможно ли е присаждане на 3.2 двигател от M3 и до какви проблеми би довело това, както и каква би била цената за двигателя и за работата?
Също така бих искал да попитам какви са другите начини за вдигане на мощността на колата(без чип тунинг). Нещо от вида на допълнителна турбина (тук не съм запознат дали е възможно и дали ще ми върши работа)? Ако вече има такива теми, моля дайте ми линкче, тъй като не успях да намеря?
Благодаря предварително!
От известно време карам E36 компакт на 140 коня (бензин) и напоследък започвам да се замислям за това да и вдигна малко кончетата, тъй като вече ми стана слабичка. Бих искал да ги докарам до към 250 - 300. Въпросът ми е свързан с това, възможно ли е присаждане на 3.2 двигател от M3 и до какви проблеми би довело това, както и каква би била цената за двигателя и за работата?
Също така бих искал да попитам какви са другите начини за вдигане на мощността на колата(без чип тунинг). Нещо от вида на допълнителна турбина (тук не съм запознат дали е възможно и дали ще ми върши работа)? Ако вече има такива теми, моля дайте ми линкче, тъй като не успях да намеря?
Благодаря предварително!
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Re: Въпрос свързан с performance на E36 Compact
Влиза двигател от М3 само че не знам какво се преправя,колкото до турбинирането ако си с М42 е подходящ за турбиниране само че и бая пари си трябват за турбо конверсия.Аз бих предпочел да "сменя маторя" 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Все занимавка си е - дали ще присаждаш мотор, или ще турбинираш. Трябва да имаш добри финанси, и да не пестиш средства, за да се получи като хората. И не забравяй, че не е само мотора - тая кола ще трябва да спира, ще трябва да стои подобаващо. Има доста писано, почети и прецени кое те устройва.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Аз затова ще се мятам на 323ти,а мойто май ще заминава...после в последствие понеже ще си е шестак може и по голям да му сложа,скоро ще пусна обява,че търся
,турбото си е за човек с допълнителни доходи за който жената не знае и не ти мрънка за тях 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Wyand
- Потребител
-
А смяната на мотора с такъв от M на колко хиледарки отива? Предполагам и окачването трябва да се подсили и сигурно куп други неща...
- Krassi_kn
-
моргаджия
-
- Кара: Всичко
Wyand написа:А смяната на мотора с такъв от M на колко хиледарки отива? Предполагам и окачването трябва да се подсили и сигурно куп други неща...
Поразгледай обявите в продава-има М3-ки на части и ще се ориентираш в цената.
Нещата, които ще трябва да смениш освен двигателя с инсталацията са скоростна кутия с лостовия механизъм,кардан,диференциал с полуоски,генерация от-до,предна стабилизираща щанга и таблото с уредите.
Препоръчително още е да смениш задна стабилизираща щанга,предни и задни дискове с апарати, и предни пружини че ако останеш с тези колата ти ще се влачи по асфалта с новия мотор

За това се сещам в момента-ако нещо съм пропуснал колегите да допълнят.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Krassi_kn
-
моргаджия
-
- Кара: Всичко
bum_bum написа:Май само ревизия на мотора пропусна
Ако се налага

- Wyand
- Потребител
-
Доколкото виждам, май ще е по-добре направо да си купя M3, вместо да сменям всичкото това. Друг е въпроса, че повече харесвам купето на Compact-a. Въпреки това тази седмица ще говоря с 1-2 майсторчета да кажат дали им се занимава и какви пари ще ми искат.
- jlpetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW X5 M
- Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95
Wyand написа:Доколкото виждам, май ще е по-добре направо да си купя M3, вместо да сменям всичкото това. Друг е въпроса, че повече харесвам купето на Compact-a. Въпреки това тази седмица ще говоря с 1-2 майсторчета да кажат дали им се занимава и какви пари ще ми искат.
ако са ти казали майсторчетата сподели и с нас

Wyand написа:Доколкото виждам, май ще е по-добре направо да си купя M3, вместо да сменям всичкото това. Друг е въпроса, че повече харесвам купето на Compact-a. Въпреки това тази седмица ще говоря с 1-2 майсторчета да кажат дали им се занимава и какви пари ще ми искат.
ако искаш да стане всичко както трябва ще трябва да търсиш чаркалаци от Z3M, щото така или иначе ще си останеш със твоя заден мост ... и освен това ще трябва да почнеш от 323ti, щото за "по-малките" компакти дифа от 323ti и Z3M не е "plug and play"
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Има едно купе в продава за 13000лв. с 3.2 мотор. Купи го него и не се занимавай с глупости.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Денис малкия от Габрово си продаваше компакта, с 3.2 мотора е, и го покара доста време без да му прави въртели. Добре изпълнен е.
Ако наистина имаш интерес ще му се обадя и ще го подпитам дали още се продава, понеже гледам че обявата я няма вече. Мисля че беше около 9000лв цената
Ако наистина имаш интерес ще му се обадя и ще го подпитам дали още се продава, понеже гледам че обявата я няма вече. Мисля че беше около 9000лв цената
13 мнения
• Страница 1 от 1