Въпрос свързан с performance на E36 Compact

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 Compact

Въпрос свързан с performance на E36 Compact

Мнение от Wyand » 25 Юли 2011, 16:20

Здравейте,
От известно време карам E36 компакт на 140 коня (бензин) и напоследък започвам да се замислям за това да и вдигна малко кончетата, тъй като вече ми стана слабичка. Бих искал да ги докарам до към 250 - 300. Въпросът ми е свързан с това, възможно ли е присаждане на 3.2 двигател от M3 и до какви проблеми би довело това, както и каква би била цената за двигателя и за работата?
Също така бих искал да попитам какви са другите начини за вдигане на мощността на колата(без чип тунинг). Нещо от вида на допълнителна турбина (тук не съм запознат дали е възможно и дали ще ми върши работа)? Ако вече има такива теми, моля дайте ми линкче, тъй като не успях да намеря?
Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Re: Въпрос свързан с performance на E36 Compact

Мнение от BMWACSCHNITZER » 25 Юли 2011, 18:14

Влиза двигател от М3 само че не знам какво се преправя,колкото до турбинирането ако си с М42 е подходящ за турбиниране само че и бая пари си трябват за турбо конверсия.Аз бих предпочел да "сменя маторя" :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 25 Юли 2011, 18:30

Все занимавка си е - дали ще присаждаш мотор, или ще турбинираш. Трябва да имаш добри финанси, и да не пестиш средства, за да се получи като хората. И не забравяй, че не е само мотора - тая кола ще трябва да спира, ще трябва да стои подобаващо. Има доста писано, почети и прецени кое те устройва.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 25 Юли 2011, 18:36

Аз затова ще се мятам на 323ти,а мойто май ще заминава...после в последствие понеже ще си е шестак може и по голям да му сложа,скоро ще пусна обява,че търся :yes: ,турбото си е за човек с допълнителни доходи за който жената не знае и не ти мрънка за тях :mhihi:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар

Мнение от Wyand » 26 Юли 2011, 9:04

А смяната на мотора с такъв от M на колко хиледарки отива? Предполагам и окачването трябва да се подсили и сигурно куп други неща...

моргаджия
моргаджия
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от Krassi_kn » 27 Юли 2011, 12:19

Wyand написа:А смяната на мотора с такъв от M на колко хиледарки отива? Предполагам и окачването трябва да се подсили и сигурно куп други неща...

Поразгледай обявите в продава-има М3-ки на части и ще се ориентираш в цената.
Нещата, които ще трябва да смениш освен двигателя с инсталацията са скоростна кутия с лостовия механизъм,кардан,диференциал с полуоски,генерация от-до,предна стабилизираща щанга и таблото с уредите.
Препоръчително още е да смениш задна стабилизираща щанга,предни и задни дискове с апарати, и предни пружини че ако останеш с тези колата ти ще се влачи по асфалта с новия мотор :mhihi:
За това се сещам в момента-ако нещо съм пропуснал колегите да допълнят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Юли 2011, 12:24

Май само ревизия на мотора пропусна :mhihi:
Изображение

моргаджия
моргаджия
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от Krassi_kn » 27 Юли 2011, 12:30

bum_bum написа:Май само ревизия на мотора пропусна :mhihi:

Ако се налага :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Wyand » 27 Юли 2011, 14:02

Доколкото виждам, май ще е по-добре направо да си купя M3, вместо да сменям всичкото това. Друг е въпроса, че повече харесвам купето на Compact-a. Въпреки това тази седмица ще говоря с 1-2 майсторчета да кажат дали им се занимава и какви пари ще ми искат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW X5 M
Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95

Мнение от jlpetkov » 05 Окт 2011, 17:43

Wyand написа:Доколкото виждам, май ще е по-добре направо да си купя M3, вместо да сменям всичкото това. Друг е въпроса, че повече харесвам купето на Compact-a. Въпреки това тази седмица ще говоря с 1-2 майсторчета да кажат дали им се занимава и какви пари ще ми искат.

ако са ти казали майсторчетата сподели и с нас :lalala:
Изображение Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 06 Окт 2011, 19:23

Wyand написа:Доколкото виждам, май ще е по-добре направо да си купя M3, вместо да сменям всичкото това. Друг е въпроса, че повече харесвам купето на Compact-a. Въпреки това тази седмица ще говоря с 1-2 майсторчета да кажат дали им се занимава и какви пари ще ми искат.

ако искаш да стане всичко както трябва ще трябва да търсиш чаркалаци от Z3M, щото така или иначе ще си останеш със твоя заден мост ... и освен това ще трябва да почнеш от 323ti, щото за "по-малките" компакти дифа от 323ti и Z3M не е "plug and play"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 06 Окт 2011, 20:23

Има едно купе в продава за 13000лв. с 3.2 мотор. Купи го него и не се занимавай с глупости.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 07 Окт 2011, 1:37

Денис малкия от Габрово си продаваше компакта, с 3.2 мотора е, и го покара доста време без да му прави въртели. Добре изпълнен е.

Ако наистина имаш интерес ще му се обадя и ще го подпитам дали още се продава, понеже гледам че обявата я няма вече. Мисля че беше около 9000лв цената

Назад към E36