Замяна на старите колони с нови ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Замяна на старите колони с нови ?

Мнение от breakaway » 24 Юли 2011, 14:07

Колеги, искам да Ви се извиня първо за, може би, тъпия въпрос, който Ви задавам, но имам е36 седан 93г. и искам да си сменя задните говорители под решетката, разчетох се из форума и разбрах, че може да се сложат елипси с преходи, без да се реже ламарината, моя въпрос е малко по-различен искам да Ви питам мога ли да заменя само говорителите с нови, със същия размер, без въобще да режа нищо и да променям по кората(и ламарината отдолу) и трябва ли да се махнат отзад тия кутии, които са в багажника под говорителите(нокиите). Идеята ми е, че аз не гоня някакво супер качество на звука просто моите са доста заминали отдавна и искам да ги заменя с някакви с прилично звучене същия диаметър и ако може да ми дадете малко съвети при монтирането(абсолютен новак съм). Благодаря Ви предварително :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Re: Замяна на старите колони с нови ?

Мнение от BMWACSCHNITZER » 24 Юли 2011, 15:45

Колега свали твоите колони и тичай към магазина!Ако намериш същия размер най-вероятно ще паснат без нищо да бараш... :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 24 Юли 2011, 16:25

Слагай елипси с преходници, иначе файда няма. Мой приятел даде 180лв. за 2 говорителчета alpine висок клас 10см, ефекта изобщо не е добър, какво останало ако сложиш по-евтини....

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 24 Юли 2011, 17:01

що да няма файда, сигурно пак ще се чува по-добре от скъсаните нокии... човека не е писал че иска дискотека
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от breakaway » 24 Юли 2011, 17:10

Благодаря Ви много за помощта, колеги, най-вероятно ще направя така, както казва колегата
BMWACSCHNITZER
не искам да се оръсвам много пари за колони, просто един чист звук ми стига. Благодаря Ви още един път за бързата и адекватна помощ !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 24 Юли 2011, 17:10

Ами аз ти казвам че свирят слабо малки говорители за 180 лв, ти се представи как ще свирят ментаци за 50. За 100лв. може да си сложи елипси нисък клас и да е доста по-доволен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWACSCHNITZER » 24 Юли 2011, 21:31

Аз си взех едни дребни херцове за кабриото и си пискат доста доволно а са 50 кинта. 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 24 Юли 2011, 22:48

Колеги тези преходници къде могат да се намерят, ако се продават изобщо ?
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 24 Юли 2011, 23:00

delas_328 написа:Колеги тези преходници къде могат да се намерят, ако се продават изобщо ?

в авител, както и много други магазини за аудио...

30-40-50лв

:paranoid:

дискутирано 1 милион пъти :ok:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 24 Юли 2011, 23:01

Продават се по фирмите за аудио-тунинг...

Иначе... отзад фабрично са 10-тки, отпред са 13-ки... имай предвид, че 10-ка говорител... трябва да вземеш някви маниакално яки 10-ки, че да получиш тая чиста музика, дето я искаш... иначе едни по-обикноени 10-ки, дори и херц, не са нищо особено... освен ако не са HCX100...

По принцип... ако имаш желание, без фабричните кутии, отзад можеш да сместиш и 13-ка, но ще трябва да я помайсториш малко... не говоря за рязане, дупчене и т.н.... просто ще трябва да приложиш малко творчество... същото важи и за елипса 5х4...

Колкото до 13-ките отпред - не всякакви пасват... няма да е лошо да свалиш един говорител и да мериш потенциалните заместници за физическа съвместимост... да няма после "амаааа.......".

Потребител
Аватар

Мнение от breakaway » 02 Авг 2011, 14:24

Колеги, днес ходих да обикалям магазините за някви говорители, които да си паснат в кутиите, бях във Wik&Wat в Пловдив ако го знаете дори там нямаха, а мацката там каза, че тия били 12ки и мн рядко се намирали :dunno: и сега не знам кво да прая ще потърся още, обаче ако имате няква идея за говорители, които пасват в оригиналните кутии без интервенции(или поне с минимални) кажете или дайте някъв линк ще съм Ви много благодарен :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWACSCHNITZER » 02 Авг 2011, 20:13

breakaway написа:Колеги, днес ходих да обикалям магазините за някви говорители, които да си паснат в кутиите, бях във Wik&Wat в Пловдив ако го знаете дори там нямаха, а мацката там каза, че тия били 12ки и мн рядко се намирали :dunno: и сега не знам кво да прая ще потърся още, обаче ако имате няква идея за говорители, които пасват в оригиналните кутии без интервенции(или поне с минимални) кажете или дайте някъв линк ще съм Ви много благодарен :)

Колега,не е задължително да са абсолютно същите.Иди там в тракия до метро технополис ли техномаркет ли не помня кво беше,там имаше най-голям избор.Гледаи просто щифтовете на колоните да могат да се захванат за кутийте.И на мен оригиналните ми бяха малко по-големи но тия дето си ги взех влезнаха от раз. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 03 Авг 2011, 10:36

Ето при мен как се получи:

Изображение
Изображение

Елипси можеш да си вземеш и от 30лв. и от 230лв. :D
Нищо не съм рязал или преработвал.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SaRaLiQ » 21 Авг 2011, 12:44

и какво стана в крайна сметка?
Изображение

Назад към E36