Фар "Бош" с лупа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Фар "Бош" с лупа

Мнение от Le Transporteur » 22 Юли 2011, 18:39

Здравейте! Искам да презалепя челното стъкло, поизрязах уплътнението, но ми се струва тегава работата по излизането му от пластмасовата бленда. Някой да знае дали се щраква в пластмасата и силикона само го уплътнява или силикона директно го лепи и държи към пластмасата?
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: Фар "Бош" с лупа

Мнение от plradev » 22 Юли 2011, 19:10

Стъклото е залепено със силикона за блендата,не играе само уплътняваща роля,но и крепежна. Варианта за разлепяне е МНООООГО ВНИМАТЕЛНО нагряване с пистолет за горещ въздух ,като гледаш по абсолютно никакъв начин да не се появят признаци на деформация или разтапяне на пластмасата в следствие от нагряването. Нагряваш го леко целия и постепенно почваш да го разлепяш на участъци лека полека като си помагаш с пистолета,отново внимавайки да не стане беля... Като цяло е тегава процедура ,но с повече търпение се получава работата :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 22 Юли 2011, 22:55

:yes: Благодаря за полезната информация, сглобката наистина е здрава. Предвид, че се оказах неподготвен за тази задача се отказах засега да свалям стъклото. Запълних фугата с полиуретанова паста и монтирах фара, не исках да стои без фар отвън.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: compact m51d25

Мнение от hakerizanov » 23 Юли 2011, 14:49

аз свалях 4-5 такива челни стъкла. то дали ше е боша с лупа или без е все тая. челните джамове са еднакви. аз ги свалях само с една тъничка права и здрава отверка и макетно ножче. надигам леко с отверката и с ножчето режа по малко. все едно дереш прасе за сефте и внимаваш да не срежеш кожуха :yes:
I think things -- and they happen...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525D
Мечтае да кара: 535D

Мнение от sosk0 » 23 Юли 2011, 17:15

Аз снощи си монтирах Angel Eyes и се мъчих да го махна това стъкло грях го, стъргах го и не ще да се отлепи. Мъчих се да прокарам макетния нож по дължината на фара отгоре и отдолу, обаче стъклото има един ръб и пречи много и накрая изхрущя една люспа само и се отказах и махнах малките стъкла.
Почти невъзможно е да се демонтира това стъкло
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 23 Юли 2011, 20:47

sosk0 написа:Аз снощи си монтирах Angel Eyes и се мъчих да го махна това стъкло грях го, стъргах го и не ще да се отлепи. Мъчих се да прокарам макетния нож по дължината на фара отгоре и отдолу, обаче стъклото има един ръб и пречи много и накрая изхрущя една люспа само и се отказах и махнах малките стъкла.

За монтиране на овнешки дзъркели,не са налага демонтаж на челното стъкло така или иначе :idea: Свалят се само вътрешните ,та не схващам какъв е бил зора да стържеш силиконана външното стъкло.. А че се демотира,демонтира се,но повода определено не е ейнджъл айс .... :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sosk0 » 25 Юли 2011, 22:24

Зора е че не мога да сгъна макетния нож на 90 градуса, а за овнешките разбрах че може и от вътре
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 26 Юли 2011, 17:14

sosk0 написа:Аз снощи си монтирах Angel Eyes и се мъчих да го махна това стъкло грях го, стъргах го и не ще да се отлепи. Мъчих се да прокарам макетния нож по дължината на фара отгоре и отдолу, обаче стъклото има един ръб и пречи много и накрая изхрущя една люспа само и се отказах и махнах малките стъкла.

Колега като си махнал малките стъкла как се вижда,има ли разлика,предполагам на къси не заради лупите,но за дългите? :dunno:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sosk0 » 26 Юли 2011, 19:11

аз след това пак ги сложих колега, залепих ги с черен силикон, иначе съм виждал с махнати стъкла добре изглежда, ако е и опушено стъклото ама нямам представа как свети
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: compact m51d25

Мнение от hakerizanov » 26 Юли 2011, 21:04

sosk0 написа:Зора е че не мога да сгъна макетния нож на 90 градуса, а за овнешките разбрах че може и от вътре

ама то хич не ти трябва да сгъваш макетния нож на 90 градуса. именно тук влиза в сила отверката. надигаш леко джама и режеш под него :dunno:
I think things -- and they happen...

Назад към E36