проблем с загряването
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Pitbyla
- Потребител
-
- Кара: жените да плачат
проблем с загряването
здравейте колеги.... от скоро колата ми почна да загрява повече от нормалното ,смених си виското но проблема си остана .махнах термостата .... ефект няма прочистих си радиатора .... нищо.... и вече нз какво да правя .... (намерил съм си решение на проблема но по Бг вариант с ел. перка ) но това ме дразни .... благодаря предварително ....
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: проблем с загряването
с тва махнах термостата искаш да кажеш че караш без него и загрява
а водна помпа проверява ли я една ме направи луд на м50 бе сложена с пласмасова перка и взела да боксува в оста
и човека ми вика че е сменяна преди 5000 км изключи вариянта за нея и накрая като я искарах и подмених и се оправи проблема

и човека ми вика че е сменяна преди 5000 км изключи вариянта за нея и накрая като я искарах и подмених и се оправи проблема

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
bum_bum написа:Освен да свалиш главата.
Според мен първо си виж водната помпа, може да се в платмасови витла и да са се изронили или да превърта.

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
.....загрява повече от нормалното,ще рече,че минава средата малко или отива в червеното
прегрявана ли е колата?

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Погледни водната помпа, както вече ти казаха колегите. Ако е прегрявана, свали главата. Може да има нужда от шлайф. Не е изключено и да е спукана. Гарнитурата ще се сменя така или иначе.
- Pitbyla
- Потребител
-
- Кара: жените да плачат
S7 написа:.....загрява повече от нормалното,ще рече,че минава средата малко или отива в червенотопрегрявана ли е колата?
минава средата и отива към червеното до сега не ми е светвала лампата , пускам парното и се оправя, гледах водната помпа и я подмених , вече сложих и друго виско ,имам още един двигател и от него стариса но работя.Чета тук във форума как се обезваздушават .... цялата система съм подновил и пак ми загрява ...
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Извади щеката и си виж маслото само ли е там?
- marin_rangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: e60 M5
- Детайли за колата: M пакет
Колега и аз смених два пъти виското и двата пъти с втора употреба и си грееше и си грееше макар че перката се въртеше трудно,имам предвид че виското според мен си работи сложих чисто ново и всичко се оправи.
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Днес ,след като си взех колата от сервиз м43б16 , беше за ремонт на съединител,след каране около 15 минути температурата ми отиде в червеното и светна лампата и веднага спрях,видях че водата в радиатора значително е намаляла ,а останалата вреше,долях вода,но вече след 5 минути каране пак отива там,оборотите играят повече от колкото си играеха преди,някой да има идея от какво може да е ?
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
С махнат термостат двигателя загрява над нормалното, незнам как, но като правихме един двигател така стана като го сглобихме накрая. Сглобихме то без термостат нещо да промиеме системата....беше отдавна и не помня, но загря, а после като си сложихме термостата си работеше нормално

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

Мното хора си мислят, че термостата стои затворен и когато колата загее той отваря.
Но не е така. Всъщност термостата стои между долния, студен маркуч на радиатора и топлия вътрешен кръг.
Когато вътре водата загрее термостата отваря, минава известно количество студена вода и термостата затваря. Докато е затворен в радиатора се охлажда постъпилата топла вода. И така термостата постоянно отваря и затваря на интервали в зависимост от натовареността на двигателя.
Кото се махне термостата загрява всичката вода и няма как да се охлади, защото не се задържа в радиатора.
Pitbyla, сложи си хубав термостата и провери водната помпа в какво състояние е.
Но не е така. Всъщност термостата стои между долния, студен маркуч на радиатора и топлия вътрешен кръг.
Когато вътре водата загрее термостата отваря, минава известно количество студена вода и термостата затваря. Докато е затворен в радиатора се охлажда постъпилата топла вода. И така термостата постоянно отваря и затваря на интервали в зависимост от натовареността на двигателя.
Кото се махне термостата загрява всичката вода и няма как да се охлади, защото не се задържа в радиатора.
Pitbyla, сложи си хубав термостата и провери водната помпа в какво състояние е.
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
След 2-рото доливане с вода тази сутрин,и изминат пробег от 5 км,след почивка от 4 часа ,вода в радиатора беше на минимум,огледах хубаво за теч на водата,никъде не се вижда,някой да има идея защо изчезва водата,сътветояно явно от това ми идва проблема с загряването?
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
виж как ти е маслото да не е пресечено. и моята губеше вода по литър на ден че и повече и като видях маслото беше станало на боза, оказа се спукана глава
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2