Неработещо виско м52б20,въпрос
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Неработещо виско м52б20,въпрос
Здравейте колеги,имам колата от февруари месец,стрелката за темперетурата винаги ми стой на 12ч,но тея дни се разчетох нещо за виското и установих,че мойто не работи.Като запаля самата перка се върти,вчера я поизръчках стрелката стинга до средата,пробвах номера с вестника и перката спря,след това пробвах с ръка и остнових че я спирам с минимално услие.След това оставих колата в жегата да работи на място,след 6-7 мин се включи перката на климатроника,следях стрелаката не помръдваше от средата.Оставих я да поработи така още 5мин,стрелката си кове средата,перката на виското отново я спирах с ръка.Попринцип от както съм я купил съм решил да сменя виското,тъй като радиатора и термостата са ми нови,а помпата е с металната перка и да знам че всичко ми е на шест по охлаждането,обаче се ми изникват други разходи извън колата и се отлагам
Та да прибегна към въпроса,че стана як роман
Проблем ли ще е да ходя с това виско към морето,щото четох различни мнения,някой пишат че няма проблем щото може да се охлажда само от струята от високата скорост,други пишат че точно като се напъва 140-150 им мърда стрелката.Аз съм по склонен да вярвам че виското в задръстване е по нужно,защото няма въздушна струя да охлажда,макарче на мен и в задръстване не ми мърда стрелката.Преди да разбера че не ми работи виското съм ходил няколко пъти извън градско и проблеми не съм имал,а съм я напъвал до 200-210...ТА проблем ли е все пак в тези жеги
Съжалявам че стана толко дълго,Благодаря предварително за отговорите 

- clarcky
- младши ентусиаст
-
Re: Неработещо виско м52б20,въпрос

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Колега ти на въпроса си почти си си отговорил. Според мен ако има от какво да се притесняваш това са задръстванията, където колите греят много повече от извънградско.

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
и моята на ИС-а беше така, докато един ден на един полигон почти не кипна водата 

Няма да имаш проблем при нормално каране извън-градско, но все пак едното око винаги в стрелката, да не вземеш да я изпуснеш, че после боли. И при първа възможност го сменяй, laviatan има доста добра оферта, за м43 е 98лв. и си бачка много добре.
- clarcky
- младши ентусиаст
-
Мерси колеги
Аз говорих вече с laviatan,ми предложи meyle за 98лв,та със сигурност ще е от него защото е доста изгодно,но не ми се вадят пари преди морето.Стрелката ще се следи,но ме съмнява да имам проблем щото преди да разбера че не ми работи виското,си я настъпвах извън града пък проблеми не съм имал,целта на темата беше по скоро успокоителна
... в краен случай ще праща по еконт някъде покрай морето 

Моето виско не работеше и не съм имал никакви проблеми със загряване - перката на климатроника си се включваше когато има нужда, но реших и го смених с чисто ново от Елит Кар на Закс. Сега ми прави впечатление, че още с първото палене сутрин виското се чува да вие и да се върти с оборотите на двигателя. Интересното е че успявам да го спра все пак с вестника. Не знам какво да си мисля вече.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
И за моето ми казаха, че не работи - спира се с ръка, но пък не съм имал никакви проблеми с температурата. Често пътувам Плевен-София, като по магистралата обикновено карам с 140-180 и стрелката не мърда, в задръстванията също, като я ръчкам по светофарите също не мърда... И аз се чудя дали да го сменям като нямам никакви проблеми с температурата дори в тези жеги 

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- clarcky
- младши ентусиаст
-
И аз никога не съм имал проблеми,а в началото като я взех си я карах доста стабилно
Като карам с климатроник,това по някакъв начин пречи ли на перката на климатика да се включи при нужда да помага на виското,или климатика спира ли да духа ..?

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Аз карам повече от 2 години така,как мислиш да пречи климатроника на перката,като той я включва...
При тия скорости по магистралата ако не включиш климатика няма да се включи и тя.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Може да се кара и без виско въобще стига да не я мъчите по полигони и тн... При движение на колата, дори и на ръчка перката на климатика е достатъчна 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- clarcky
- младши ентусиаст
-
Мерси колеги всичко е ясно вече
Значи четох и разбрах перката на климатроника е с 2 скорости,1вата си е за климата 2рата се включва при нужда да помага на виското 

ами пак не си добре разбрал втората я ползва също климатроника като му потрябва наваксване. И малко съм изненадан от почти съвети на колеги с доста мнения според които едва ли не няма нужда от охладителна перка каквато и да била. Само да те попитам ти кога смяташ да си викнеш виско на морето след като е фърлил топа мотора или секунда по-рано. Да със бензинка си ама да ти кажа като тръгне стрелката на температурата към червеното може и да не успееш толкоз бързо да ззагасиш пък и това действие утрепва мотора съсвсем с остатъчната топлина ама вече е късно . И как смяташ да се придвижваш из населените места със 140 или 135км/ч та да си охлажда добре от въздушната струя. И аз така съм карал с отишло си виско почти година ( от незнание ) ама след това правих глава . Климатичната перка е резервен вариант ( крайна мярка ) ти преценяваш дали ще и се довериш и ако сега не го смениш след като те чака по-дълго пътуване кат се върнеш от гьола хич няма и да си помислиш . Жив и здрав .
- clarcky
- младши ентусиаст
-
vladobate а как ще обясниш това че в София дори и в задръстванията или пък при ръчка не ми мърда стрелката на темперетурата
И аз случайно разбрах за виското,имаше някакви теми и викам чакай да видя мойто на какво положение е .. В София също не карам с 135-140 пък проблеми нямам 

Приятел, въобще не се замисляй. Сменяй го виското и бъди спокоен.
Последна промяна krisu на 22 Юли 2011, 1:20, променена общо 1 път
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3