Връзка между климатик и придърпване?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Връзка между климатик и придърпване?

Мнение от surfboard » 14 Юли 2011, 15:53

Напоследък забелязвам една странна закономерност - когато пусна климатика и карам с постоянна газ и равномерно, колата започва да придръпва.. След като го изключа, въпросното придръпване продължава и ако не го пускам 1-2 дни изчезва. Забелязал съм, че винаги се появява след като пусна климатика и не изчезва веднага след спирането му, а след известно време (всеки път различно). Освен това и оборотите на празен ход са неустойчиви в такъв момент и двигателят работи неравномерно (варират съвсем малко, но се усеща). Самото ускорение е като на леки тласъци (както е при запушените дюзи, само че при мен е в много по-лек вариант).
Направих опит и не пусках климатика цяла седмица - проблемът не се появи въобще, което ме кара да си мисля че има някаква връзка между климатика и неравномерната работа на двигателя.
Относно климатика - проблема, който откриха майсторите е, че охлаждащата го перка не се включва всеки път когато трябва и понякога самият климатик изключва за няколко минути, но после пак се включва. Всичко друго си било наред, фреон също си има. Проблемът бил само в перката.
Но дори така да е, каква е връзката между климатика и придърпването?

Колата е 318ТДС компакт.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Re: Връзка между климатик и придърпване?

Мнение от Gancho » 14 Юли 2011, 18:35

Колега за предърпването незнам от какво се получава(при мен няма такова нещо 318 тдс комби),но мога да ти дам съвет от къде не ти се включва перката на климатика постоянно.И при мен се случи същото преди 2-3 седмици и се оказа нагоряло реле за първата степен на перката.Свали го това реле(жълто на цвят,от ляво на дясно последното на първи ред в бушонерата на колата),и го почисти.При мен се оправи проблема. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: Връзка между климатик и придърпване?

Мнение от ares2 » 15 Юли 2011, 14:10

имам наблюдения над едно е36 сега.. и е с махнат демферен маховик..
много се изписа по темата..
редица уважавани колеги казаха важни неща...
но като се пусне климатика става някаква много гадна промяна наи вече в ниските обороти .. при потегляне..
странно неравномерно тресене..
замислям се дали е от този маховик и тн..
Изображение

Назад към E36