Криви дискове

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Криви дискове

Мнение от bioz » 12 Юли 2011, 20:06

Колеги имам проблем колата постоянно криви дисковете. 2 Пъти съм сменял дискове и венъж съм ги пилил и пак са криви.
Знам че зависи от марката, сега взех Брембо и мисля, че е добра марка. На какво може да се дължи това?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Re: Криви дискове

Мнение от mgate » 12 Юли 2011, 20:11

дай повече инфо :roll: ,иначе ако са предни ,може да е от кормилни накрайници ,шарнир и не последно място лагер на главината 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 12 Юли 2011, 21:38

Кофти материал на дисковете и злобни ментета :lol: или пък ти си душманин и караш на газ и спирачка :lol: Дано поне това Брембо кое си взел да дойде читаво...добър избор :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 12 Юли 2011, 21:56

mgate написа:дай повече инфо :roll: ,иначе ако са предни ,може да е от кормилни накрайници ,шарнир и не последно място лагер на главината 8)

И как става номера :dunno: Накрайници и шарнири нямат общо с работата на дисковете. Евентуално лагер, който е много разбит, та чак луфт да има. Тогава теоретично диска (който е захванат за главината) играе спрямо шенкела (на който е захванат спирачния апарат). Но за такива случаи не съм чувал. Дискове се кривят ако са ментета, или от неправилна експлоатация - прекалено натоварване, или след яко каране когато водача спре и задържи спирачките натиснати, при което накладките контактуват с диска само на едно място и съответно упражняват натиск.

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 12 Юли 2011, 23:07

имах един случи от гадни накладки на един приятел който несе търкат някви твърди бяха и загряваха дисковете много

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 13 Юли 2011, 19:09

Не я карам душманската, вече 2 чифта брембо са криви, зимани от различни места. Не вярвам навсякъде да са метета. Явно има нещо друго което ги кара да се кривят. Да предни са, отзад съм с барабани.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 13 Юли 2011, 19:21

bioz написа:Не я карам душманската, вече 2 чифта брембо са криви, зимани от различни места. Не вярвам навсякъде да са метета. Явно има нещо друго което ги кара да се кривят. Да предни са, отзад съм с барабани.

А накладките какви са?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 13 Юли 2011, 19:30

mgate написа:дай повече инфо :roll: ,иначе ако са предни ,може да е от кормилни накрайници ,шарнир и не последно място лагер на главината 8)

Дълбоко се заблуждаваш.

Он топик:
Преди седмица сложих чисто нови на една Вектра, качвам се да пробвам колата и :shock: криви!!!
Шлайфах ги при Чарлито и заспаха поне за сега.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS Touring Automatik
Мечтае да кара: много коне
Детайли за колата: С много гъдели :)

Мнение от pazo02 » 13 Юли 2011, 20:45

На мен ми покриви предните дискове след като я покарах няколко км с блокирали предни спирачни апарати докато успея да се прибера... Според мен не е лошо и там да погледнеш, пълен к-кт за рециклиране е 35лв/апарат, може да не връщат хубаво буталцата(при мен беше скъсана уплътняващата гумичка, оттам имаше ръжда по буталцето и задържаше). Те съвсеем леко да задържат при дълго каране сещай се какви темп се достигат...
Успех!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 13 Юли 2011, 21:55

pazo02 написа:На мен ми покриви предните дискове след като я покарах няколко км с блокирали предни спирачни апарати докато успея да се прибера... Според мен не е лошо и там да погледнеш, пълен к-кт за рециклиране е 35лв/апарат, може да не връщат хубаво буталцата(при мен беше скъсана уплътняващата гумичка, оттам имаше ръжда по буталцето и задържаше). Те съвсеем леко да задържат при дълго каране сещай се какви темп се достигат...
Успех!

Ето това е правилният отговор !
Причината да се кривят и пукат спирачни дискове е именно в лоши спирачни апарати ....
С годините буталцата или се връщат много трудно на зад или изобщо не се връщат ... От там накладките трият в диска повече от необходимото и от там всички проблеми !
Има комплекти , които включват бутало и гумички (те са около 30 лв) , а има и други , които са само гумички (те са около 15-20лв). Ако буталото не е блокирало и като се извади ако няма ръжда по повърхността , която влиза в цилиндъра , може спокойно да се вземат само гумички , да се сменят и всичко си идва на мястото .... Скоро правих тази процедура и съм МНОГО доволен !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: баба 323ти ,
Детайли за колата: hell rot!

Мнение от cesico » 19 Сеп 2011, 18:11

Абе съгласен съм с колегата - за шарнирите. Яко са разбити ще тресе. Общо да искаш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 19 Сеп 2011, 23:52

д ане се заблуждаваш че криви дискове? това е доста странно..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 20 Сеп 2011, 16:54

кофти дискове
кофти накладки
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 20 Сеп 2011, 22:11

Dirty M5 driveR написа:

И как става номера :dunno: Накрайници и шарнири нямат общо с работата на дисковете. Евентуално лагер, който е много разбит, та чак луфт да има. Тогава теоретично диска (който е захванат за главината) играе спрямо шенкела (на който е захванат спирачния апарат). Но за такива случаи не съм чувал. Дискове се кривят ако са ментета, или от неправилна експлоатация - прекалено натоварване, или след яко каране когато водача спре и задържи спирачките натиснати, при което накладките контактуват с диска само на едно място и съответно упражняват натиск.

друго имах в предвит ,че може да не е от дискове ,но явно не съм уточнил :oops:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Сеп 2011, 23:05

А за колко ги купувате тези дискове BREMBO? Защото оригинални комплект от Дару са 290лв (за 316/318) и съответно 340лв (за вентилираните) без никакви намаления.

А пък като купиш 2 пъти коФти дискове и май излиза цената пак толкова !?!

С дискове съм го ял много пъти и да Ви кажа честно от оригиналните няма по добри. А в повечето случаи и излизат по-евтино.

Следваща

Назад към E36