Криви дискове
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Криви дискове
Колеги имам проблем колата постоянно криви дисковете. 2 Пъти съм сменял дискове и венъж съм ги пилил и пак са криви.
Знам че зависи от марката, сега взех Брембо и мисля, че е добра марка. На какво може да се дължи това?
Знам че зависи от марката, сега взех Брембо и мисля, че е добра марка. На какво може да се дължи това?
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Re: Криви дискове
дай повече инфо
,иначе ако са предни ,може да е от кормилни накрайници ,шарнир и не последно място лагер на главината 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Кофти материал на дисковете и злобни ментета
или пък ти си душманин и караш на газ и спирачка
Дано поне това Брембо кое си взел да дойде читаво...добър избор 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
mgate написа:дай повече инфо,иначе ако са предни ,може да е от кормилни накрайници ,шарнир и не последно място лагер на главината
И как става номера

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
имах един случи от гадни накладки на един приятел който несе търкат някви твърди бяха и загряваха дисковете много
Не я карам душманската, вече 2 чифта брембо са криви, зимани от различни места. Не вярвам навсякъде да са метета. Явно има нещо друго което ги кара да се кривят. Да предни са, отзад съм с барабани.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
bioz написа:Не я карам душманската, вече 2 чифта брембо са криви, зимани от различни места. Не вярвам навсякъде да са метета. Явно има нещо друго което ги кара да се кривят. Да предни са, отзад съм с барабани.
А накладките какви са?
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
mgate написа:дай повече инфо,иначе ако са предни ,може да е от кормилни накрайници ,шарнир и не последно място лагер на главината
Дълбоко се заблуждаваш.
Он топик:
Преди седмица сложих чисто нови на една Вектра, качвам се да пробвам колата и

Шлайфах ги при Чарлито и заспаха поне за сега.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
На мен ми покриви предните дискове след като я покарах няколко км с блокирали предни спирачни апарати докато успея да се прибера... Според мен не е лошо и там да погледнеш, пълен к-кт за рециклиране е 35лв/апарат, може да не връщат хубаво буталцата(при мен беше скъсана уплътняващата гумичка, оттам имаше ръжда по буталцето и задържаше). Те съвсеем леко да задържат при дълго каране сещай се какви темп се достигат...
Успех!
Успех!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
pazo02 написа:На мен ми покриви предните дискове след като я покарах няколко км с блокирали предни спирачни апарати докато успея да се прибера... Според мен не е лошо и там да погледнеш, пълен к-кт за рециклиране е 35лв/апарат, може да не връщат хубаво буталцата(при мен беше скъсана уплътняващата гумичка, оттам имаше ръжда по буталцето и задържаше). Те съвсеем леко да задържат при дълго каране сещай се какви темп се достигат...
Успех!
Ето това е правилният отговор !
Причината да се кривят и пукат спирачни дискове е именно в лоши спирачни апарати ....
С годините буталцата или се връщат много трудно на зад или изобщо не се връщат ... От там накладките трият в диска повече от необходимото и от там всички проблеми !
Има комплекти , които включват бутало и гумички (те са около 30 лв) , а има и други , които са само гумички (те са около 15-20лв). Ако буталото не е блокирало и като се извади ако няма ръжда по повърхността , която влиза в цилиндъра , може спокойно да се вземат само гумички , да се сменят и всичко си идва на мястото .... Скоро правих тази процедура и съм МНОГО доволен !
- cesico
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: баба 323ти ,
- Детайли за колата: hell rot!
Абе съгласен съм с колегата - за шарнирите. Яко са разбити ще тресе. Общо да искаш.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Dirty M5 driveR написа:mgate написа:дай повече инфо,иначе ако са предни ,може да е от кормилни накрайници ,шарнир и не последно място лагер на главината
И как става номераНакрайници и шарнири нямат общо с работата на дисковете. Евентуално лагер, който е много разбит, та чак луфт да има. Тогава теоретично диска (който е захванат за главината) играе спрямо шенкела (на който е захванат спирачния апарат). Но за такива случаи не съм чувал. Дискове се кривят ако са ментета, или от неправилна експлоатация - прекалено натоварване, или след яко каране когато водача спре и задържи спирачките натиснати, при което накладките контактуват с диска само на едно място и съответно упражняват натиск.
друго имах в предвит ,че може да не е от дискове ,но явно не съм уточнил

А за колко ги купувате тези дискове BREMBO? Защото оригинални комплект от Дару са 290лв (за 316/318) и съответно 340лв (за вентилираните) без никакви намаления.
А пък като купиш 2 пъти коФти дискове и май излиза цената пак толкова !?!
С дискове съм го ял много пъти и да Ви кажа честно от оригиналните няма по добри. А в повечето случаи и излизат по-евтино.
А пък като купиш 2 пъти коФти дискове и май излиза цената пак толкова !?!
С дискове съм го ял много пъти и да Ви кажа честно от оригиналните няма по добри. А в повечето случаи и излизат по-евтино.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2