Съвет за климатика
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
Съвет за климатика
Здравейте колеги,
колата е е36 М40Б18 11.1992г, седан, климатика с врътките
Преди малко бях в сервиза за автоклиматици понеже климатика не работи.
Оказа се че климатичната инсталация в колата е от някакъв стар тип, за който фреон 12 вече не се предлагало законно от 3 години. Обясниха ми че единствения начин да тръгне е като се преправи цялата система, продуха се, сменят се някакви консумативи, разглобява се всичко, налива се синтетично масло и новия вид фреон и около 500 лева да си приготвя, а гаранция че ще стане даже нямало.
Вярно ли е това колеги. Ако се налее само нов фреон няма ли да стане? дайде някакви мнения, че нищо не разбирам от автоклиматици и искам да получа някакви коментари. Какво ще ме посъветвате?
Благодаря,

колата е е36 М40Б18 11.1992г, седан, климатика с врътките
Преди малко бях в сервиза за автоклиматици понеже климатика не работи.
Оказа се че климатичната инсталация в колата е от някакъв стар тип, за който фреон 12 вече не се предлагало законно от 3 години. Обясниха ми че единствения начин да тръгне е като се преправи цялата система, продуха се, сменят се някакви консумативи, разглобява се всичко, налива се синтетично масло и новия вид фреон и около 500 лева да си приготвя, а гаранция че ще стане даже нямало.
Вярно ли е това колеги. Ако се налее само нов фреон няма ли да стане? дайде някакви мнения, че нищо не разбирам от автоклиматици и искам да получа някакви коментари. Какво ще ме посъветвате?
Благодаря,

Drift machine ....
Re: Съвет за климатика
Намери си незаконно фреон и си ти. После ще се окаже, че имаш течове и затова сега нямаш фреон и се вкарваш във филма "автоклиматик".
Като за начало отиди в друг сервиз. Може да напишеш от къде си за насока.
Като за начало отиди в друг сервиз. Може да напишеш от къде си за насока.
- grudev
- младши ентусиаст
-
София колега, а системата може ли да се провери и запушат пробивите без да се налива фреон?
Drift machine ....
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
за проверка може в повечето сервизи я прават надуват я и пускат специален газ и се оглежда за теч от си-та поне аз така съм виждал и на доста хора съм виждал как колите им са били с тоя фреон забранения и после слагат от новия и е нямало ядове иска хубава промивка и ново масло
- grudev
- младши ентусиаст
-
anton mutafchiev написа:за проверка може в повечето сервизи я прават надуват я и пускат специален газ и се оглежда за теч от си-та поне аз така съм виждал и на доста хора съм виждал как колите им са били с тоя фреон забранения и после слагат от новия и е нямало ядове иска хубава промивка и ново масло
Има ли някой от форума, който го е правил?

Drift machine ....
- grudev
- младши ентусиаст
-
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Абе на тея кожудери не им се връзвай братле , купи си компресор дето работи с новия фреон , по 50лева са в форума сложи си го и за 60 лева си го напълни с фреон и си ти
I'm slowly drifting

- agent smit
- младши ентусиаст
-
grudev написа:Обясниха ми че единствения начин да тръгне е като се преправи цялата система, продуха се, сменят се някакви консумативи, разглобява се всичко, налива се синтетично масло и новия вид фреон и около 500 лева да си приготвя, а гаранция че ще стане даже нямало.
Колега за 500 лева ще купиш по-нов двигател, на който ще има компресор работещ с R134A фреона.
В сайта http://bmwfans.info за Е36 М40 има даден ретрофит комплект за преминаване от R12 към R134A на адрес http://bmwfans.info/parts/catalog/82319067403/#set
Номенклатурен номер на комплекта 82319067403. Ако се предлага при BMW дилърите цената му е 285лв. А дехидратор може да се намери и неоригинален на по-ниска цена.
- grudev
- младши ентусиаст
-
9 мнения
• Страница 1 от 1