Откачена клапа на прасето(парното) - проблем ли е ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Откачена клапа на прасето(парното) - проблем ли е ?
Докато закачах, тръбите за фреона с ужас установих, че лявата клапа ( пасажерската) на прасето ( от към двигателя ) е със счупено ухо и се затваря при подаване на контакт. Явно има на 2 места захващане. Като загася двигателя, лявата се затваря, а дясната си остава отворена.
Това дали е проблем и какво може да стане ако не я ремонтирам ?
Още не съм зредил фреона и ако трябва да се прави, може би сега е момента
Значи става въпрос за ухото на което се закрепва едно жило, по-скоро е тел.
Върхо клапата има нещо като кожух ( бял) пластмасов, който мога да махна и да залепя ухото за което е хванато жилото, а това ухо май е към някакво лостче или нещо такова. Нямам идея . Яд ме е, че не съм го забелязал докато небях монтирал прасето, щеше да е нищо работа, а сега ....
Това дали е проблем и какво може да стане ако не я ремонтирам ?
Още не съм зредил фреона и ако трябва да се прави, може би сега е момента

Значи става въпрос за ухото на което се закрепва едно жило, по-скоро е тел.
Върхо клапата има нещо като кожух ( бял) пластмасов, който мога да махна и да залепя ухото за което е хванато жилото, а това ухо май е към някакво лостче или нещо такова. Нямам идея . Яд ме е, че не съм го забелязал докато небях монтирал прасето, щеше да е нищо работа, а сега ....

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Re: Откачена клапа на прасето(парното) - проблем ли е ?
при мене беше счупена и я залепих с лепило подобно на поксипол
работи се на сляпо , маже се с пръст и трябва да знаеш точно какво правиш това беше при мен
а клапата като не работи просто ще влиза въздух в купето като си спрял системата като на "обикновенните" коли
)) и няма да ти регулира дебита
работи се на сляпо , маже се с пръст и трябва да знаеш точно какво правиш това беше при мен
а клапата като не работи просто ще влиза въздух в купето като си спрял системата като на "обикновенните" коли

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Re: Откачена клапа на прасето(парното) - проблем ли е ?
Тя е била счупена още преди да кача прасето ама как не съм обърнал внимание .... http://www.picbg.net/img.php?file=c60080aee6c4d58d.JPG
Цялото рамо се е откъртило, вероятно нещо е станало при демонтирането на тръбите.
Цялото рамо се е откъртило, вероятно нещо е станало при демонтирането на тръбите.
3 мнения
• Страница 1 от 1