Валове от американска м3-ка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Валове от американска м3-ка
Добро утро на всички ! Цяла нощ ме глозди нещо от вътре и немога да заспя явно поради причината че незнам как да започна,значи преди време сменях мотор на външен вид мотора 1:1 с м50б25 ванус само че единствената разлика е че мотора притежава пластмасата около капачката на маслото с надпис Бмв М Пауър по документи в сервизите като поръчвах части колата излиза американска м3-ка кубатура 3.0л та мотора беше изкаран от коша поради причината че имаше спукан цилиндър и блока е на боклука от няколко седмици та единственото нещо което ми остана от този двигател е ангренажна верига чисто нова,дебитомер за м3 чисто нов глава напълно ревизирана и валовете с чурупките само че липсват 1-2 чурупки немога да ги открия на главата пише 2.5 което също ме кара да вярвам че мотора не е м3 както излиза по документи на блока пишеше Ф86 ако не се лъжа,та въпроса ми е на валовете би трябвало да пише някакви сериини номера нали? Не съм обърнал внимание утре ще погледна та ако ги има сериините номера как мога да проверя по тях дали валовете наистина са м3 и ако са какво още ще ми е нужно за да ги сложа под капака на 28цата.
Като цяло колата преди да пукне цилиндъра си вървеше доста 280-290 на прав път ги правише без проблеми прекъсвача бе настроен на 8533 оборота..функциите на колата бяха същите като на американците светещи мигачи постояни с регулиране и на бронята също имаше ел.седалки рекаро с шибидах и след изваждане на ключа от контакт ако колата е била на фарове след определени секунди изключват сами...абе красавица беше та се моля сега за валовете да са на м3
Като цяло колата преди да пукне цилиндъра си вървеше доста 280-290 на прав път ги правише без проблеми прекъсвача бе настроен на 8533 оборота..функциите на колата бяха същите като на американците светещи мигачи постояни с регулиране и на бронята също имаше ел.седалки рекаро с шибидах и след изваждане на ключа от контакт ако колата е била на фарове след определени секунди изключват сами...абе красавица беше та се моля сега за валовете да са на м3

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Валове от американска м3-ка
Валовете нямат номера по които да ги познаеш. Единствено мерене ама не става с шублера
Може да видиш и в тая тема за счупените клапани на ИС-ката бях пуснал снимка на М вал до обикновен да се ориентираш криво-ляво ако можеш да ги разпознаеш.

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Валовете нямат номера по които да ги познаеш. Единствено мерене ама не става с шублераМоже да видиш и в тая тема за счупените клапани на ИС-ката бях пуснал снимка на М вал до обикновен да се ориентираш криво-ляво ако можеш да ги разпознаеш.
Я дай некъв линк за тази тема с снимката че нещо съм я пропуснал

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Днес успях да наснимам валовете от въпросния мотор Хамерикън м3 ванус
съжелявам за качеството но снимките са от телефона,бум бум гледах твоите снимки които си качил но нещо не отрких разлика
качвам снимките някои ако може да потвърди какви са валовете 
http://imageshack.us/g/268/12072011312.jpg/
съжелявам за качеството но снимките са от телефона,бум бум гледах твоите снимки които си качил но нещо не отрких разлика

http://imageshack.us/g/268/12072011312.jpg/
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Както ти казах няма кой по снимки да ти каже какви са валовете. Точно по тая причина има и много хора, които си купуват "М3" валове и без да знаят си карат пак с М50 или М52 и се кефят, че са с валове 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
bum_bum написа:...има и много хора, които си купуват "М3" валове и без да знаят си карат пак с М50 или М52 и се кефят, че са с валове
...и "върви много" дорде не срешнат някой с М42...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Добре де,мотора на външен вид бе 1:1 с м50б25 разлики не видях да имат нито маслен радиатор нито неща от сорта а по документи излиза 3.0 американска м3-ка,а доколкото знам американските м3ки са с50б30 демек мотора като цяло си е чиста 25ца с ванус...просто да са сложили капак на бмв м-пауър ли,също така имаше и генерация на м3 от пред до отзад с изпускателни тръби от 25ца ? на блока пише ф86,а на главата си пише 2.5..по всичко това по мотора съдех че има сложен лек маховик и пипана електроника..но ъц като се разкости мотора поради причината че бе спукал цилиндър гледам маховика си беше тулумбестия
на единственото което се надявах е валовете да са наистина от некоя м3-ка или некви спортни като цяло..но немога да ги разпозная нещо
Та подготвихме м50б25ца с инсталацията на мотора от м3-ката с мисълта че е пипана и като тествах колата просто никаква разлика с м3-ковия мотор с 28цата просто на късо и на дълго го правих див и щаслив.А със м3-ковия мотор си късаше гумите,от място без чукане на съединителя си палеше гумите чисто нови мишелинки 225/45/18...
Освен колата като е била в първия си собственик да е бил с 3.0 американския модел двигател и след това да се е сдухал нещо мотора и да са преместили валовете в м50б25 ?Има я и тази вероятност

Та подготвихме м50б25ца с инсталацията на мотора от м3-ката с мисълта че е пипана и като тествах колата просто никаква разлика с м3-ковия мотор с 28цата просто на късо и на дълго го правих див и щаслив.А със м3-ковия мотор си късаше гумите,от място без чукане на съединителя си палеше гумите чисто нови мишелинки 225/45/18...
Освен колата като е била в първия си собственик да е бил с 3.0 американския модел двигател и след това да се е сдухал нещо мотора и да са преместили валовете в м50б25 ?Има я и тази вероятност

- predator123
- Потребител
-
- Кара: 325is
колега качи едни хубави снимки на валовете във профил и ще ти кажа дали са от м3,искам да видя гърбиците,а също могат да се измерят много лесно със електронен шублер
- predator123
- Потребител
-
всмукателния ти вал колега със сигурност не е м50,гарантирам ти тва...много вероятно е от м3,направи по добра снимка на изпускателния и ще ти кажа и за него...ако не-шублера ша свърши работа
- bum_bum
- старши ентусиаст
-

- predator123
- Потребител
-
колега със шублер може да се измери само лифта на вала а duration нема как да се измери със шублер,тва е достатъчно да се определи дали е м50 или с50...м50 е около 9мм с50 е 9.7 изпуск. и 10.2 смук.. ...а с50 и м50 валове мога да ги различа веднага, а ето как изглеждат те м50 е много по остър
само да поясня ...имам във предвид електронен шублер,целта а да разберем дали е 9.0мм или 9.7мм,почти 1 мм разлика ще се хване със шублер,иначе наи-точно лифт се мери със dial indicator ,слага се вала на треиовете и се завърта ..
иначе и аз сум имал същата дилема,купих си м3 валове обаче единия изглеждаше по остър,и се оказа че е 8.9мм(м50),обадих се на саита и те потвърдиха че са ми изпратили грешен вал от м50
само да поясня ...имам във предвид електронен шублер,целта а да разберем дали е 9.0мм или 9.7мм,почти 1 мм разлика ще се хване със шублер,иначе наи-точно лифт се мери със dial indicator ,слага се вала на треиовете и се завърта ..
иначе и аз сум имал същата дилема,купих си м3 валове обаче единия изглеждаше по остър,и се оказа че е 8.9мм(м50),обадих се на саита и те потвърдиха че са ми изпратили грешен вал от м50
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
12 мнения
• Страница 1 от 1