Има ли разлика в ЕКУ–то
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
Има ли разлика в ЕКУ–то
Колеги има ли разлика в еку-то на м52 от 20-ка , 23-ка, 25-ца и 28-ца .
Смисъл може ли да се сложи еку на 328-ца от 23-ка или 20-ка без никакви ядове
Смисъл може ли да се сложи еку на 328-ца от 23-ка или 20-ка без никакви ядове
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Има ли разлика в ЕКУ–то
Писано е доста пъти. За можене може, колкото за проба а разлика има естествено.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Предполагам, че разликата е в софтуера.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
yeah , различни са чиповете , взимаш комп от 20ка купуваш си чип за 28ца с ремап и си го бодваш и излиташ 

I'm slowly drifting

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
DirtySouth написа:yeah , различни са чиповете , взимаш комп от 20ка купуваш си чип за 28ца с ремап и си го бодваш и излиташ
Разликата в бош и сименс и ОБД1 и ОБД2 съответно в екутата е ,че чиповете са запоени на м52те

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Да, разликата е в софтуера. Има доволна разлика във вървежа с комп от 320 и комп от 328.
28-цата с комп от 20 пак върви, но е доста по-мудна в ниските.
И е хубаво да се сложи комп (чип, файл) от 2.8 ръчка, защото с комп от автоматик прави някои мизерии (сама си подава газ между всяко сменяне на предавка, глъхне малко при рязко подаване на газ, държи по-високи обороти на празен ход).
Имам няколко оригинални файла от 328i ръчка, на някой ако му трябват да пише. Идеята е това, което е описано по-горе - чипа от 20-ковия комп. се маха и там се запоява програмиран чип с файл от 28.
Не съм го правил лично още, предстои тия дни.
Някой ако е правил процедурата, моля да ми пише, че има някои неясноти и имам няколко въпроса.
И е хубаво да се сложи комп (чип, файл) от 2.8 ръчка, защото с комп от автоматик прави някои мизерии (сама си подава газ между всяко сменяне на предавка, глъхне малко при рязко подаване на газ, държи по-високи обороти на празен ход).
Имам няколко оригинални файла от 328i ръчка, на някой ако му трябват да пише. Идеята е това, което е описано по-горе - чипа от 20-ковия комп. се маха и там се запоява програмиран чип с файл от 28.
Някой ако е правил процедурата, моля да ми пише, че има някои неясноти и имам няколко въпроса.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Запоява се цокъл, а в цокъла си вкарваш чипа и можеш после да си го сменяш. Онзи ден го правих. Ем не точно аз де, но на мойта кола 

А с ЕВС-а някакъв проблем имаше ли със синхронизацията на новия епром?
Понеже четох, че чипа, който се предлага като еквивалент на слагания през 90-те години от Сименс, не е точно същия като тогавашния и прави проблеми при програмирането, проверил ли си дали е така ?
Понеже четох, че чипа, който се предлага като еквивалент на слагания през 90-те години от Сименс, не е точно същия като тогавашния и прави проблеми при програмирането, проверил ли си дали е така ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
PeReZ написа:Да, разликата е в софтуера. Има доволна разлика във вървежа с комп от 320 и комп от 328.
Зависи от автомата ,при мен не съм правил нищо на еку-то ,а мотора ми е от автомат.
Може би зависи от годината на производство

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Не се сменя нищо, просто със една програмка се налива софтуера за 2 2,3 2,8. Аз наскоро си препрограмирах компютъра от 20-ката за 28-ца и наистина има разлика в ниските обороти, стана по-пъргав мотора. Това е при Сименс МС41.0 компютър. Имам софт даже за алпина Б3 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Smoocki написа:PeReZ написа:Да, разликата е в софтуера. Има доволна разлика във вървежа с комп от 320 и комп от 328.
Зависи от автомата ,при мен не съм правил нищо на еку-то ,а мотора ми е от автомат.
Може би зависи от годината на производство
Не, те проблемите са дребни, най-вероятно ги имаш, може дори да не ги усещаш. Ти с комп от 20 ли си ? С комп от 20 върви по-малко колата, а с комп от 28 автомат прави дребни проблеми (сама си подава газ при смяна на предавка и държи малко по-високи обороти на празен ход, но трябва да си карал 28 с ръчка-комп за да ги усетиш тези проблеми).
spacepl написа:Не се сменя нищо, просто със една програмка се налива софтуера за 2 2,3 2,8. Аз наскоро си препрограмирах компютъра от 20-ката за 28-ца и наистина има разлика в ниските обороти, стана по-пъргав мотора. Това е при Сименс МС41.0 компютър. Имам софт даже за алпина Б3
Както и да опитам да го препрограмирам с ДИС ми казва, че чипа вече е програмиран, да се сложело нов чип...
МС41.0 е, но май е от по-старите версии за е36, които не могат да се препрограмират. В реалоем на някои ЕКУ номера пише FLASH, а на някои не - моето не е Флаш, дали е заради това ? Ти на каква кола си препрограмирал е39 ? И коя година ?
Че много ме дразни да карам с 20-ков комп или с 28-цов от автоматик, супер дребни са проблемите, но ме вбесява. Искам да опитам с препрограмиране или замяна на епрома, и чак тогава ако не става ще търся комп от 28 ръчка.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2