Ремонт на на разширителното казанче

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Ремонт на на разширителното казанче

Мнение от DirtySouth » 21 Юни 2011, 17:04

Знаги гърловината горе в дясно ми се е нацепила над казанчето дето влиза маркуча и ми се иска да я залепя преди да я счупя че не и остава много живот .... С какво да я оправя , някво лепило дето държи на температура ? Или Да набия вътре няква метална втулка... ?
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Ремонт на на разширителното казанче

Мнение от Делян » 21 Юни 2011, 17:51

Аз бих направил и двете. Локтайт е лепилото :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 21 Юни 2011, 17:55

Е локтайт е общо казано защото има и от левче моментно има и от 30 лева ....
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 21 Юни 2011, 18:01

Сори, че не уточних, имах предвид това
[url]http://noneva.com/index.php?/vmchk/Структурни-лепила/Loctite-Hysol-®-9492-AB.html?flypage=[/url]

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 21 Юни 2011, 18:15

Страницата не може да бъде намерена.
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 21 Юни 2011, 18:32

Скоро по двигателя на един трактор ползвахме някво ''J-B weld'' уж течна стомана метал,сплави,керамика,пластмаси пише че държи до 315С, и 280кг/кв.см незнам колко е вярно,но свърши работа..,пак са две тубички като поксипола...10-15лв струваше..

ето как изглежда http://www.repairproducts.co.uk/page42.htm

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 21 Юни 2011, 21:30

колега , един съвет от патил ! Купи си нов радиатор ! Там където се е цепнало ти ще се опиташ да го залепиш , може и да успееш за момента и после ще гризнеш дръвце! Ще ти гръмне когато най не очакваш , а може и веднага! И ще те остави насред пътя ! Тази термо реактивна пластмаса от която е направен радиатора е нещо страшно , като остарее! Не разчитай на магии и прехвалени лепила! Купи си нов или читав втора ръка ! Но по-добре нов ! :yes: Успех!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 21 Юни 2011, 21:53

DirtySouth написа:Страницата не може да бъде намерена.

Сега като видях че не се отваря,го търсих в направо техният сайт и видях може би по-подходящо от това, което първоначално исках да ти препоръчам, а именно:
http://www.loctite.bg/cps/rde/xchg/henkel_bgb/hs.xsl/fullproduct-list-loctite-4995.htm?iname=Loctite+352&countryCode=bg&BU=industrial&parentredDotUID=productfinder&redDotUID=000001FE93

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 21 Юни 2011, 22:35

Дърти, виж тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=254797, наскоро и аз правих подобна манипулация. След 4-5 неуспешни опита накрая се получи доста добре. Успех!
П.С. И недей слага метална втулка! Не става! Виж ми последното мнение в темата, дето ти пращам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 22 Юни 2011, 0:29

1500 % гарантирам , че щом е започнала да се цепи щуцера на маркуча , състоянието на пластмасата е трагично на всякъде по пластмасовите детайли .... Ако свалиш пластмасовата част от металната ,картинката , която ще видиш ще е - дебели бразди нацепване в пластмасата от вътрешната страна на профила .... Тая "картина" съм я виждал на няколко радиатора ... Ефекта от каквито и да било ремонти по пластмасата като време е 3 месеца до половин година , след което протича или от ремонтираното място , или от друго ... !
Иначе за да укрепиш щуцера най-добрия вариант е с медна тръба с подходящ диаметър , която да навиеш в щуцера ... Не слагай никакви лепила , просто с времето "лепенката" изпуска заради различните коефициенти на разширение на материалите ... За уплътнение изпозлвай или тефлон или черен силикон на Виктор -Рейнц за гарнитури ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 22 Юни 2011, 0:45

Значи ако ми кипне ще се равихря с чука и ще разкарам всички пластмаси и глупости и после се зимат алуминиевите тръби и се припарва с аргона и това е .... Но аз съм писал това , защото е тръгнало да се цепи гърловината и да кажа че от там не ми тече нито ми е текло някога .... Просто свалях радиатора по друга причина и го забелязах .... И искам да му удължа живота колкото се може повече

СНИМКЕ

Изображение
Изображение
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 22 Юни 2011, 1:06

Стига лъгахте, човека. На мене ми се случи същото нещо и си го оправих с поксипол и нов алуминиев щутцер с елхичка (от стругар за 10 левa) и до сега вече 10 иляди км. не е мръднало. Даже оня ден свалях радиатора за да го измия хубаво, че се бяха задръстили ламелите и понеже ми се видя със 100 грама по-малко антифриза , го сложих в един леген, надух с компресора за гуми и нямаше балончета (тва упражнение съм чувал, че не е хубаво да се прави с повече от 3 атмосфери :conf: ) :lalala:

До автора - скив тая тема :arrow: viewtopic.php?f=8&t=245547&start=30
(3тата страница към края)

И понеже не съм го обяснил много хубаво там - взимаш размерите на щуцера, караш стругаря да го направи с 0.2 мм аванс, за да има къде да влезе поксипола. Мажеш вътрешната част на щутцера с лепило, слагаш го на този на радиатора и въртиш на 720 градуса. Сваляш пак щутцра, слагаш още лепило, въртиш още веднъж на 720 градуса и не бараш колата минимум за 12 часа. Упражнението със градусите е защото отдоло няма как да се види и бръкне хубаво за да вкараш лепилото . Някой стругар може да ти предложи да ти направи и полиуретанов щутцер, но при мене спойката с лепилото се получи много добре и с алуминиев ;) .
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 22 Юни 2011, 1:39

ogata написа:Стига лъгахте, човека.....
..... и до сега вече 10 иляди км. не е мръднало.

Нали трябва да се уважаваме ?!
Как може да кажеш , че някой лъже , като ти си ремонтирал само твоя радиатор , а през моите ръце са минали до сега 4 броя подобни случаи ! Опитвал съм всякакви лепила и всевъзможни нагоди ! След ремонта на всеки радиатор съм поддържал връзка с хората и съм се интересувал от състоянието на радиаторите .....
Моя поглед от възстановяването на тези пластмасови детайли , а и не само моя , говорил съм със майсторите в моя град , които се занимват професионално с лепене на пластмаси ...... Всички казват , че тези ремонти са за максимум година !
И като стана въпрос за времето .....
Като гледам твоя ремонт е от месец април , сега сме месец юни .... , май е много рано да даваш категорична оценка , не мислиш ли ? Пък и съдейки по това което си написал , щом за два месеца си навъртял 10к км , ти май доста пътуваш .... Еми щом за два месеца навърташ 10к , не искам да мисля колко навърташ за година , та с тия темпове на натоварване бих рекъл да изчакаш , поне половин година , пък тогава ще видиме дали "лепенката" ще издържи !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 22 Юни 2011, 2:19

metodi80 написа:та с тия темпове на натоварване бих рекъл да изчакаш , поне половин година , пък тогава ще видиме дали "лепенката" ще издържи !

Доооо'ре ;)

"Лъгането" беше относно едни други изказвания. Все пак каквото и да си говорим лепеният радиатор си остава лепен и изобщо не може да се каже че е по-добре от нов. Да не говорим пък че с точно тая част майтап не бива, а някой хора дори си купуват и 2ра ръка :kuku: , което е като да си купиш филтри, свещи или накладки 2ра ръка.
Но все пак, аз съм си човек на риска и ако ми се пръсне радиатора насред нищото, ще спечеля поне малко време за сън докато дойдат да ме издърпат :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 22 Юни 2011, 2:25

Мето на 99 процента си прав , НО ! При положение че тоя ремонт излиза около 5 лева и 10 минути работа и държи 1 година , аз ако си купя нов радиатор за 200 лева ще му избивам парите 400 години... Ще го залепя и аз с поксипол или с онова лепило от бриколаж пък ще видим колко ще държи
I'm slowly drifting
Изображение

Следваща

Назад към E36