Проблем със съединитела

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Проблем със съединитела

Мнение от bmwmaniq » 19 Юни 2011, 13:36

Здравейте колеги. До сега се лутах из търсачката но проблем като моя не можах да намеря. Та той е следния. Педала на съединителя от време на време потъва и се налага да го припомпвам за да се вдигне. Като цяло си работи но когато го натискам супер бавно и винаги потъва и не се вдига. Някъде ми губи спирачна течност но не мога да разбера къде отива. Помпата на педала е суха ... проверена е .. долната също и тя е проверена а на 2 месеца доливам около половин тубичка малка... Вижда се от казанчето един маркуч който влиза зад сервото отзад и от там го губя и евентуално там да е прецакан но под колата теч няма :evil: :evil: освен да се събира някъде там но просто не мога да видя. Когато нивото падне под нивото на този маркуч вече колкото и да помпя няма вдигане докато не долея.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем със съединитела

Мнение от metodi80 » 19 Юни 2011, 13:54

Този маркуч, който излиза от казанчето и отива зад сервото всъщност служи да захрани помпата с течност ... Той излиза от казанчето , минава през купето и се влива в хидравличната помпа на съединителя (дето е на педала). Не вярвам нещо да му е станало на този маркуч , ама знае ли човек ... единствения начин е да разбуташ цялата система ... Сваляш помпите , сваляш всички връзки и гледаш, всичко сваляш на земята .... (ако ме питаш мене всичко по хидавликата има сравнително лесен достъп , малко по неудобничка е помпата на педала , но и там не е чак толкова страшно )....
Пи принцип казанчето е разделено на две части , едната е за спирачките , едната е за съединителя и двете са сравнително независими ... в смисъл дори напълно да ти падне нивото на спирачната течност за спирачките , няма по никакъв начин да се отрази на съединителя и обратно , ако напълно падне нивото на спирачна течност на съединителя , няма да се отрази на спирачките ... Както казах двете звена са отделни (просто са поместени в едно казанче и ги дели една преграда )....
Нищо чудно наистина да ти изпуска някъде , където маркучите влизат или излизато през купето и там течността да си се разлива , но теч да не виждаш .... Щом на два месеца доливаш около половин малка тубичка (демек около 100мл) , значи теча не е сериозен и за това не го виждаш ..., спирачната течност се разлива някъде и се изпарява и изсъхва ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 19 Юни 2011, 14:10

Да разделени са казанчетата и са независими но маркуча тръгва точно от ръба на стената на казанчето и покрива му (така да го кажа) и когато нивото падне под него и край на съединителя и трябва да доливам. Демек този маркуч е най горна точка и за това със спирачките нямам никакъв проблем. Другото което е че съединителя ми си заминава и вече го усещам как започва да пребуксува на баирите та дали е възможно от вече по големия ход да се случва нещо и да губи течност ???
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 19 Юни 2011, 14:33

Ха... сега като се замисля ми мина нещо през главата. Като казаха че този маркуч е най горна точка ми светна че може би проблема може и да е в спирачките... Тоест че двете казанчета са разделени но идва един момент когато от там където са разделени до капачката вече не са разделени та мисълта ми е че когато спирачната течност пада първото което ще глътне въздух е съединителя понеже е в най горна точка и когато той спре да работи аз трябва да долея ща неща и продължавам да карам а течността да продължава да си тече от някой маркуч или цилиндър на спирачките понеже тях не съм проверявал тъй като проблем с тях нямам....... Но дали съм прав ще кажете вие ??????
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 19 Юни 2011, 14:37

bmwmaniq написа:Да разделени са казанчетата и са независими но маркуча тръгва точно от ръба на стената на казанчето и покрива му (така да го кажа) и когато нивото падне под него и край на съединителя и трябва да доливам. Демек този маркуч е най горна точка и за това със спирачките нямам никакъв проблем. Другото което е че съединителя ми си заминава и вече го усещам как започва да пребуксува на баирите та дали е възможно от вече по големия ход да се случва нещо и да губи течност ???

Маркуча знам от къде тръгва , от страни на казанчето и изобщо не е най -горна точка , а точно обратното - най -ниска е ...... Причината да нямаш проблем със спирачките , не е това , че маркуча тръгва от сравнително висока част на казанчето , а просто защото са отделни двете отделения и изходите от които се захранват са различни .... За спирачките изхода от казанчето се влива директно в помпата , а за хидравликата на съединителя излиза от този щуцер , дето е от страни на казанчето .... Теорията ти за дръпване на въздух не я мисли изобщо ... , правил съм опита да изпразня напълно системата на спирачктите и въпреки това съединител си имаше .... Именно това е целта да са отделени резервоарчетата .....
Това , че съединителя ти заминава няма нищо общо .... При теб постоянно си намалява нивото на течността и то чувствително ..... Някъде ти губи течност и трябва да видиш къде .... Имаш няколко връзки - на щуцера на казанчето , след това самия маркуч , след това връзката на маркуча с хидавличната помпа , след това изхода на помпата към линията , която отива към разботния цилиндър, след това самата линия , след това самия работен цилиндър ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 19 Юни 2011, 15:47

ТцТц сега бях при колата да огледам отново хубаво и пак на камък. Единственото място без разглобяване където не мога да видя е там маркуча където се губи зад сервото и там където влиза в купето..... Навсякъде другаде даже няма и помен от спирачна течност. Около помпата и самата помпа също няма помен. Има ли вероятност да са изтървали гумичките на някоя от помпите без да има теччччч ?????????????????????
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 19 Юни 2011, 16:07

metodi80 ето го тъпия маркуч , незнам при теб може да е най долна точка но при мен е най горна и когато течноста спадне между МИН и МАХ .... край на съединителя... за това и ми се измъдри тази теория но е възможно и да греша....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 19 Юни 2011, 16:57

Не знам дали с Методи говорите за този маркуч, но съм чел доста мнения в интернет че правел проблеми и се усещал в "по-странно" поведение на педала на съединителя! Аз мисля да го поръчвам и като слагам новия съединител да го сменя и него, че имам едно странно усещане на педала все едно е на степени, но съвсем леко! За това говоря:
http://aakmotorsports.com/uuc-stainless ... eries.aspx
Но принципно не вярвам от него да ти губи течност, повечето мения който бях чел са че нещо се прегъвал или опичал не си спомням вече!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 19 Юни 2011, 22:27

Колега , този маркуч където си го показал ми се струва че не е за казанчето .... Моя е в единия край без накрайник и си влиза в щуцера на казанчето и се стяга със скоба... Прилича много на маркуча за бензина на Ладата :mhihi: от бензиновата помпа до карбуратора.... :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Юни 2011, 0:05

bmwmaniq написа:metodi80 ето го тъпия маркуч , незнам при теб може да е най долна точка но при мен е най горна и когато течноста спадне между МИН и МАХ .... край на съединителя... за това и ми се измъдри тази теория но е възможно и да греша....

Положението на щуцера е едно и също на всички Е36
Значи дай да уточниме на кое казваш горно и долно ....
Аз коментирам горно и долно положение за самото казанче....
За мен горно положение на казанчето е това около и над максимума , а долно положение е това около и под минимума ....
Този щуцер и съответно маркуча се намират около и под минимума на казанчето , за мен това е долно положение , при положение , че течността се движи от максимум към минимум ... !
Съвсем нормално е , когато течността падне под нивото на щуцера (демек под нивото на минимума) да ти изчезне съединителя , именно щото дърпа въздух ....
Не мисли за друго , казах ти - хидравликата ти губи течност , просто намери от къде ....
Нямам какво повече да кажа .....

П.С. Иначе маркуча който колегата Nukem е показал е м/у хидравличната помпа и работния цилиндър , той е долу под купето , докато този за който коментираме с колегата bmwmaniq се намира м/у казанчето и хидравличната помпа и се намира в двигателния отсег и вътре в купето .....

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 20 Юни 2011, 0:24

На мен ми губеше течност по същия начин описан от колегата. Не се виждаше теч, а чезнеше спирачна течност и накрая се оказа долната помпа. Тя си капе, но течността отива в кожуха съединителя и течът не се вижда.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 20 Юни 2011, 1:32

metodi80 Ок. Утре ще ида да си взема гумичка и ще се пробвам да е сменя... Много внимателно препрочетох темата ти как се прави манипулацията и мисля че ще се справя ... Вижда ми се по лесно от стартера така че аз съм човека с ремонта :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Юни 2011, 10:14

bmwmaniq написа:metodi80 Ок. Утре ще ида да си взема гумичка и ще се пробвам да е сменя... Много внимателно препрочетох темата ти как се прави манипулацията и мисля че ще се справя ... Вижда ми се по лесно от стартера така че аз съм човека с ремонта :mhihi:

Е ти видя ли дали работния цилиндър изпуска .... ?
Увери се , че теча ти е от там , че да не стане само да си сменяш гумички и ефект да няма ...
Ако теча наистина е от работния цилиндър и тръгнеш да сменяш гумички , обърни много голямо внимание на затварянето на цилиндъра (след като смениш гумичките).....
Както съм казал и в темата , притягащата пластина трябва много добре да притисне прахозащитната гумичка .... , толкова , че гумата да с покаже и да щръкне леко м/у пролуките на притягащата пластина ! Ако нямаш подходящ дорник просто няма да можеш да направиш това ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: S50 @_@

Мнение от VaLy0 » 20 Юни 2011, 11:11

Като извадиш помпичката ше ти стане ясно, ако е омаслена значи там е проблема, а и щом каза че съединителя ти боксувал на баири значи вероятно там ше ти е проблема- ше тече малко и ше влиза в съединителя и затва ше буксува, даже на феродото може нищо да му няма. Само извади помпата от двете гайки на скоростната кутия и ше разбереш. Може като я извадиш да я подпреш някъде ама здраво, а някой да натиска бавно педала и да видиш кво ше стане ;)
ИзображениеБъРзИя ///

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 20 Юни 2011, 11:16

metodi80 Ами хайде тогава ако не ти представлява трудност да снимаш дорника да предобиа някаква представа за него а пък до колкото до помпата ще почна от долу на горе с ремонта .Ще направя първо долната ако не стане ще направя и горната и ако пак не стане тогава ще се занимая с този маркуч и така .... поне да съм сигурен че не е някоя помпа пък и не толкова скъпо удоволствие.
Изображение

Следваща

Назад към E36