Схема на разходомер М52Б28
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- NOZES
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328ti
Схема на разходомер М52Б28
След трансплантация на въпросния двигател в Компакт(М42Б18) и смяна на таблото с 6 цилиндрово , не ми работи стрелката за разходомера .... Някакви идеи дали се променя нещо по схемите на веригите ? Старото табло нямаше разходомер. Също така бордовият компютър не ми отчита вярни стойности.

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Re: Схема на разходомер М52Б28
Компотите нямат икономайзер , трябва да си вземеш от някоя букса за табло пинче да си го сложиш за икономайзера и да си пуснеш кабел към ЕКУ-то .... Ще погледна схеми и ще ти кажа кой точно .... Бордовия не ти показва точно , защото е настроен за 18ката , а при 28цата са други стойности и трябва трябва пренастойка която в компакта нз дали е възможна понеже няма оригинално 28ца и нз дали тея мини бордове подлежът на настройка
I'm slowly drifting

- NOZES
- кандидат ентусиаст
-
пинче съм взел ,но по схемите ,които имам ... май обърках веригата и ми даде грешка за air-бега... та само ако ми кажеш пин и цвят на кабел ще съм готов за 10 минути
.
Доколкото за борда има скрито меню , но обхвата за настройка не пасва(коефициента е от 750 до 1250) и ще трябва да го настройвам софтуерно.

Доколкото за борда има скрито меню , но обхвата за настройка не пасва(коефициента е от 750 до 1250) и ще трябва да го настройвам софтуерно.
- NOZES
- кандидат ентусиаст
-
никой ли няма да се включи ??

Пин номер 3 на буксата на борд компа...черно/бял кабел.
И на бялата букса на таблото пин 21 мисля.
И на бялата букса на таблото пин 21 мисля.
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!
- NOZES
- кандидат ентусиаст
-
точно това направих вчера и ми даде грешка на airbag-а . Според мен е вярна веригата така ,но трябва и още нещо .
- NOZES
- кандидат ентусиаст
-
Направих съпоставка с табло на 320i и от сравненията виждам ,че до моето табло на бялата букса не идват кабели бял/жълт (пин11) и бял/лилав(пин12) , които пък ги има на буксата на борд.компа . Мисля си ,че трябва да прекарам тези връзки и до буксата на моето табло
На синята букса на таблото ми липсва пък син/лилав(с бели ленти)-пин24 ,който изобщо не знам на къде отива.

На синята букса на таблото ми липсва пък син/лилав(с бели ленти)-пин24 ,който изобщо не знам на къде отива.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Значи при теб те отиват при борда ,а не при таблото , пусни си ги тея кабели просто и до таблото .... щом са еднакви по цветове , при БМВ 2 повтарящи няма
I'm slowly drifting

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Борда ако ти е големия( 18 бутона) трябва да е отключен първо, в форума трябва да има как става, след което отиваш на тест 11 и там на EINHEIT 1 трябва да е стойност BA - това е за б28 мотор.
След което погледни пак какви стойности ти показва, трябва да е наред.
Ако не е наред и си го разбутал много, преди да направиш тази процедура го ресетни - това става на тест 21.
махай си едната клема на акомулатора като буташ буксите на таблото, че всеки път ще имаш грешка на айрбага.
А за разходомера на таблото
пин 9 от буксата на ЕКУ към пин 21 на бялата букса на таблото,
а борд компютъра взема същия сигнал на бялата букса на пин номер 6.
След което погледни пак какви стойности ти показва, трябва да е наред.
Ако не е наред и си го разбутал много, преди да направиш тази процедура го ресетни - това става на тест 21.
махай си едната клема на акомулатора като буташ буксите на таблото, че всеки път ще имаш грешка на айрбага.
А за разходомера на таблото
пин 9 от буксата на ЕКУ към пин 21 на бялата букса на таблото,
а борд компютъра взема същия сигнал на бялата букса на пин номер 6.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Братле ти реален ли си ? На компакт как по-точно ще му е 18 бутонен борда ? 

I'm slowly drifting

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Много съм реален!
Случайно колегата да е споменал?
А не може да си е сложил ли? Затова съм писал ако му е такъв .... това е процедурата.
Не се пишат нужните неща вие сте почнали боб да хвърляте тука и той колегата ми отишъл на пин 11 и 12 които са диагностични връзки и нямат нищо общо с това което му е нужно на него.
Случайно колегата да е споменал?
А не може да си е сложил ли? Затова съм писал ако му е такъв .... това е процедурата.
Не се пишат нужните неща вие сте почнали боб да хвърляте тука и той колегата ми отишъл на пин 11 и 12 които са диагностични връзки и нямат нищо общо с това което му е нужно на него.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Ами написал се , присаждане на трансплантация В КОМПАКТ , значи борда му не е 18 бутонен , иначе може да си сложи и борд от самолет ако иска ама ние трябва ли да го знаеме това ? Признай си грешката и толко стига спори ... Ако си му помогнал с пиновете ОК
I'm slowly drifting

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Ех колега ... разваляме на другия колега темата, никаква грешка не съм допуснал.
Тъй като компакт б28 няма освен с присъдени мотори, много правилно съм допуснал, че колегата може да си е сложил големия борд. И АКО натистина е с него съм написал какво може да направи.
Нищо лично към теб ама от такива нападки и останалите хора като методи80(да ме извинява, че го споменавам, просто евала на колегата,че споделя) ще спрат да го правят.
Тъй като компакт б28 няма освен с присъдени мотори, много правилно съм допуснал, че колегата може да си е сложил големия борд. И АКО натистина е с него съм написал какво може да направи.
Нищо лично към теб ама от такива нападки и останалите хора като методи80(да ме извинява, че го споменавам, просто евала на колегата,че споделя) ще спрат да го правят.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Този форум е за всички колегата е написал присаден в компакт 28 кое не му разбра не видях ..... Та форума е за всички и всички имат право да споделят мнение , а на този дето не му харесва не му се свалят звезди защото ще спре да пише ,а просто той сам си преценява , К27 напусна форума , LUDIAGSM също , двама не малко разбиращи хора , единия даже кара може би е36ца която повечето от нас само ще мечтаят
А другия е30 V12 , е всеки си знае за него си и това ако спре да пише си е личен избор ... Според мен Методи не е от хората дето се влиаят от всеки и си пише темите само защото иска да помогне ... Евала на тоя човек , аз лично не очаквах че може да има точно такъв човек от Враца , но това е друга тема
Приемам че си се извинил и всичко е било въпрос на недоглеждане и спирам да пиша Офф/топици

I'm slowly drifting

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2