Проблем при монтаж на разпънка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем при монтаж на разпънка
Зарибих се най-после да слагам разпънка, купих си една доста хубава, нерегулируема, алуминиева, доста дебела, немска от колегата vladye. Естествено нямам търпение да я сложа и слизам пред нас и си викам, аа то за 5-10 мин работа
Ама нещо не ще да пасне деа... Знам че се монтират докато колата си е стъпила на земята. Все още съм стоковото окачване. Някак си все едно бомбетата стоят леко събрани. От едната страна си пасват 3-те дупки почти както трябва, но от другата няколко милиметра ми бягат. От тая страна дето не ще да пасне, не само заради тва, че седят леко събрани бомбетата, ами и 3-те шпилки също не пасват, тоест не са право нагоре и не влизат едновременно в 3-те дупки на разпънката. За всеки случай пробвах и колата като е във въздуха на 2 крика, никаква промяна нямаше.
Може ли да е от заминали тампони или от кофти реглаж? Дайте некви идеи, че се дразня че не мога да я сложа
Ето няколко снимки за кво иде реч.
Пасажерската страна дето почти пасва

и другата дето неще.

Ама нещо не ще да пасне деа... Знам че се монтират докато колата си е стъпила на земята. Все още съм стоковото окачване. Някак си все едно бомбетата стоят леко събрани. От едната страна си пасват 3-те дупки почти както трябва, но от другата няколко милиметра ми бягат. От тая страна дето не ще да пасне, не само заради тва, че седят леко събрани бомбетата, ами и 3-те шпилки също не пасват, тоест не са право нагоре и не влизат едновременно в 3-те дупки на разпънката. За всеки случай пробвах и колата като е във въздуха на 2 крика, никаква промяна нямаше.
Може ли да е от заминали тампони или от кофти реглаж? Дайте некви идеи, че се дразня че не мога да я сложа

Ето няколко снимки за кво иде реч.
Пасажерската страна дето почти пасва

и другата дето неще.

Re: Проблем при монтаж на разпънка
бомбето може да е цъфнало от дупка, и трите болта не са успоредни.
вероятно е крив лагер под бомбето над макферсона, тогава е криво и самото бомбе.
сравни двете страни и виж да ли има разлика.
бомбето отгоре трябва да има плоска равнина, ако е с бабунка, колата е крива требва се оправяа на стенд за изпъване на шасита.
вероятно е крив лагер под бомбето над макферсона, тогава е криво и самото бомбе.
сравни двете страни и виж да ли има разлика.
бомбето отгоре трябва да има плоска равнина, ако е с бабунка, колата е крива требва се оправяа на стенд за изпъване на шасита.
Благодаря ти, аз и без тва съм взел ниски пружини и като ги слагам ще видя кво става под него. Иначе отгоре е плоско, няма бабуна от усукване.
Някой ако има и други идеи да казва.
Някой ако има и други идеи да казва.
- mecan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: alfa 147jtd 16v-BMW320i E36
- Мечтае да кара: метла
да не би да си бил удрян от едната страна и затова да не става. 

- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
коша най-вероятно ти е усукан т.е. едното бомбе се е набутало навътре,и на мойта е30-ка беше така като слагах разпънката,дясното бомбе беше мръднало с 6-7 см,с една хидравлична разпъвачка го наместихме,винаги тръгва да се изпъва кривото бомбе
разпъваш,слагаш и все едно караш друга кола след това
разпъваш,слагаш и все едно караш друга кола след това

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
Тва изпъване къде го правят и трябва ли да са смъкнати макферсоните?
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
отиди при някой дето се занимава с ударени коли,би трябвало да има такова нещо(не му знам точното име)
по принцип става и с крик(дали ще е винтов или маслен няма значение),но трябва да е доста голям за да можеш да го запънеш между бомбетата
ние го правихме на място,без да е свалено нищо,не си спомням дали не бяхме вдигнали предницата във въздуха
по принцип става и с крик(дали ще е винтов или маслен няма значение),но трябва да е доста голям за да можеш да го запънеш между бомбетата
ние го правихме на място,без да е свалено нищо,не си спомням дали не бяхме вдигнали предницата във въздуха

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
стенд за изпраяне на купета търси къде имат. В официалните сервизи се ползва италианcки Celette.
Можеш да отидеш първо да ти я замерят, има си определни точки които се гледат, да ти кажат на къде и колко бяга и каква ще е сумата.
В Дарукар за процедура изправяне на хлътнало бомбе от дупка взеха 650 лв.
Можеш да отидеш първо да ти я замерят, има си определни точки които се гледат, да ти кажат на къде и колко бяга и каква ще е сумата.
В Дарукар за процедура изправяне на хлътнало бомбе от дупка взеха 650 лв.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
kkkrisss написа:вземи си регулируема разпънка.
точно така!
тия разпънки са много странни, една я мерихме на 5-6 коли и на нито една не стана, обаче пък беше пратена със снимка, как е сложена на е36-ца

не бързайте да го хвърляте във филма, че му е криво купето, събрани са му бомбетата и прочее...
продавай го туй чудо на някой колега, дето ще му пасне, а ти си дири регулируема
слагаш и РАЗПЪВАШ!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Абе искаше ми се тая да сложа, че е много хубава. Имам няколко приятели с 4 цилиндрови купета, ще пробвам на техните да видим дали пасва...
- AVGO
- ентусиаст
-
- Кара: AvGo's Devil
- Мечтае да кара: дълго
Днеска живот и здраве ще пробваме на едно 6 цилиндрово да видим где е проблему. Пък ако пасне може измислим нещо, а Dpy 

Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183
Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Dpy написа:Тва изпъване къде го правят и трябва ли да са смъкнати макферсоните?
Защо бързаш да изпъваш?, вземи и мерни диагоналите на колата си и тогава ако е необходимо търси съдействие за изпъване и т.н.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
vicho написа:kkkrisss написа:вземи си регулируема разпънка.
точно така!
тия разпънки са много странни, една я мерихме на 5-6 коли и на нито една не стана, обаче пък беше пратена със снимка, как е сложена на е36-ца![]()
не бързайте да го хвърляте във филма, че му е криво купето, събрани са му бомбетата и прочее...
продавай го туй чудо на някой колега, дето ще му пасне, а ти си дири регулируема
слагаш и РАЗПЪВАШ!
Е, нали преди един ден е свалена от моята кола?

virtue and tranquillity
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2