абс-а светна, но незнам защо
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
абс-а светна, но незнам защо
Сменявах шенкела и сложих друг с датчик на него, а моя датчик си остана на моя, обаче ми светна абс-а и асц-то и не работят, а не мога сега да я закача на компютър. Днес тръгнах да изваждам чуждия датчик и го счупих заради ръждатана шенкела
, сложих моя датчик и пак си светят. Какво стана незнам? Някаква идея? Разкачвах акумулатора за минута, но без резултат.

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: абс-а светна, но незнам защо
Пробвай в движение да изключиш от контакт за 1 сек и да включиш.Поне при мен се получава номера като светне понякога АБС-а.Лично моя е проблем е грешка в самия датчик (четена на диагностика) ,предполагам е зацапан ,обаче не го сменям ,щот няма вадене ,а не ми се чупи 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
имам датчик, тънкана
там е проблема!
там е проблема!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Ясно, че проблема е в датчика, който си откачал. Провери да не си счупил буксата която е за датчика или да не си прекъснал жиците.
- Kristopher
-
-
всичко е наред по жиците. Другия датчик се счупи защото беше с метална обвивка, той е ате, а моя е бмв и е в пластмасова обвивка.

- Kristopher
-
-
Днес се оправи сама, вече всичко си работи

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Те затова един приятел казва че е36 е най-якия автомобил, ремонтира се сам!!! той като му се разтрака нещо или прекъсва я оставя да си почине 1-2 дена и според него и минавало
!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
може малко окис във буксите или мръсотийка да е било ,добре че ти е минал зъбобола 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Грешките , които се записват в компютъра на АБС-а не винаги се изчистват сами ....
Преди време сменях на мой приятел компютъра на АБС-а , защото се беше скапал , но имаше и повреден датчик на задно дясно колело .... След смяната с новия комп , грешката която се появи заради повредения датчик не искаше да се изтрие изобщо , колата я кара момчето , но въпреки това грешката не изчезна докато не я изтрих на диагностика ...
По някога се изчиства сама , но понякога не става ....
Преди време сменях на мой приятел компютъра на АБС-а , защото се беше скапал , но имаше и повреден датчик на задно дясно колело .... След смяната с новия комп , грешката която се появи заради повредения датчик не искаше да се изтрие изобщо , колата я кара момчето , но въпреки това грешката не изчезна докато не я изтрих на диагностика ...
По някога се изчиства сама , но понякога не става ....
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз 2 пъти съм сменял датчици на АБС-а на отпред и отзад и единия път чистихме грешката, другия път май нямаше, но Методи мисля че колегите имат предвид че след като сменят датчика веднага спира да свети постоянно АSC-то, а не че не е записало грешка!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Nukem написа:... но Методи мисля че колегите имат предвид че след като сменят датчика веднага спира да свети постоянно АSC-то, а не че не е записало грешка!

аз много добре разбрах какво имат предвид ....
Принципа на работа на компа е следния - записва грешка (когато нещо е повредено ) , лампата светва , АБС-а спира да работи (не рита педала )
То светне ли лампата на АБС-а , задължително е записало и грешка в компа , защото лампата се управлява от компютъра и светва тогава , когато компа запише грешка .
След като се отстрани проблема (независимо дали е датчик , помпа ) , компа прави тест на периферията си и по някога грешката се изчиства и лампата спира да свети и по принцип така трябва да бъде ... Но е факт , че това не винаги става и се налага да се чисти грешката с диагностичен софтуер .....
13 мнения
• Страница 1 от 1