Климатроник - недостатъчен дебит , решено
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Климатроник - недостатъчен дебит , решено
Проверена и напълнена климатична система , перката(климатичнаа) включва и изключва като по часовник , клапите външните чувам ясно как затварят като пусна климата , сменян филтър и даже и без него съшата работа духа слабо от духалките и то само средните съм пуснал. Като бях отворил долу при филтъра пусках вентилатора и щеше да ме отнесе духа яко обаче мине ли през питата спада поне наполовина дебита на въздуха . Взех си препарат във вид на спрей , но ефект нулев макар че нямаше много удобства за добро фронтално пръскане ( то и много тясно де ). Та сега ми е жега , а лятото не ми се мисли и само дебита е причина иначе явно сили за охлаждане има . Някакви идеи как мога да я изчистя тая пита . И друго съм си мислел че може би недобре ми затварят клапите за топлата вода и всъщност се меши топло и студено и това ми хрумна щото не духа толкоз хладно ( или поне достатъчно близо ) колкото е вънка температурата , а съм настроил на 16 градуса и дуа топло та се не трае особено като е седяла на слънце и се е напекла. вярно след няколко минути изчиства малко обаче пак не духа като външната температура. Не знам вече днес си взех друг препарат с дълъг гъвкъв накрайник и ще квася ама съм загубил надежда .
Последна промяна vladobate на 05 Юни 2011, 21:46, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Климатроник - недостатъчен дебит
След като я е пекло цял ден няма как да искаш да духа ледено веднага след като си го пуснал. Принципно не е добре да го пускаш и като е толкова гореща де. Зареждал ли си фреон скоро?
Да заредих го както писах преди месец няма ама откакто я взех е така и в началото си мислех че е от филтъра , открихестествено всякакви представители на фауната
вклщчително големи листа обаче уви след смяна с чисто нов никаква промяна
, да и аз така се опулих . И тпва в началото на зимата даже малко си понамръзнах честно казано. Та ясно че след като е била напечена не мога очаквам студено ама вънка като е 25гр. и след 3-4минути работа на вентилатора ( без пуснат климатик ) пак си духа топло ( далеч повече от външната темп. мога сериозно да се съмнявам че е остатъчна топлина.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ако не ти бачкат клапите не знам дали ще е проблем за климатика. Мисля, че по-скоро не, но някой по-запознат да каже. Чистене едва ли ще свърши работа, все пак тия канали са достатъчно широки и с някакъв спрей няма какво толкова да промениш. За чистене на питата опитай да свалиш водния радиатор и да я изчистиш добре. Между двата се събират страшни неща. Имай в предвид, че климата на е36 така или иначе не е нищо особено. Съвсем читав климатик охлажда прилично, но няма нищо общо с такъв на един най-обикновен пасат 3 или 4, не ги знам как се водят там.. оня направо още малко ще почне да хвърля сняг 

Благодаря за мнението. Климатичния радиатор е почистен пролетта , ставаше на въпрос за евентуално запушен номер 2 от схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... den_cable/ точно там ми е трудно да прегледам и почиствам качествено щото си мисля не е сменян редовно филтър купе или е карана даже без такъв за да се задръсти така че да падне почти наполовина дебита дори без къв да е филтър. И сравнявам с Е34 което имах доскоро. А климатичната перка работи в режим ( приблизително плюс минус 2-3секунди ) 10 секунди върти 15 сек. не върти и така дали е така и при другите , че май на 5-цата имах чувството че не спира така често , по студенината на въздуха дет духа през духалките се фаща кога и какво . Наистина съм се видял в чудо и затва пуснах темата даже имам чувството че стъклата са ми такива дет пускат всичкото топло на земята
, така ми напича че не духа ли директно в мен свалям по 2-3 кила на км
почти като разход на ТДС с водороден обогатител
.

- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
значи колега при мен беше станало същото нещо като при теб само че с парното не с климатика(защото беше зима и го забелязах при парното)
купих си е36цата и парното духа адски слабо,все едно е на 1ва или 2ра степен и като го сложа на 1ва степен и все едно едвам духа, а на последната все едно е на 1ва,2ра. филтъра беше супер зле,листа,клони,всичко. сменихме го,но струята остана слаба. Тогава майсторът ми изкара нещо като реленце или нещо такова и каза че се прецакват като се запуши филтъра и го запои и се оправи всичко. Не съм сигурен какво точно беше,ако някой от форума има идея да каже,но всичко се оправи за 30сек без нито една стотинка
купих си е36цата и парното духа адски слабо,все едно е на 1ва или 2ра степен и като го сложа на 1ва степен и все едно едвам духа, а на последната все едно е на 1ва,2ра. филтъра беше супер зле,листа,клони,всичко. сменихме го,но струята остана слаба. Тогава майсторът ми изкара нещо като реленце или нещо такова и каза че се прецакват като се запуши филтъра и го запои и се оправи всичко. Не съм сигурен какво точно беше,ако някой от форума има идея да каже,но всичко се оправи за 30сек без нито една стотинка
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
Отде го изкара бе брат туй животно. Поне малко насока ако си спомняш да го проверя кво е туй зверче.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Според мен имаш проблем с клапите, щом преди филтъра духа явно нещо му пречи на струят, а няма какво друго да е освен клапите.

И аз за това си мислех ама не споделих да видя какви са мненията и сега то е на доде. Та кои клапи според теб не бачкат щото ( между другото няма значение затворено купе или не все си духа слабо) кат пусна климата и затваря тея външните да върти само в купето , после има филтър после има изпарител ( евапоратор ) и после са клапи за средната конзола за краката и за предното стъкло. Та ако не отварят напълно клапите за средната конзола примерно се обяснява малкия дебит ама за тая цел ( поне да се провери като вариант) кво трябва всичко ли да рзглабям , или странично някакси ако махна кори ще ми се покажат тея клапи. Откъм филтъра виждам една странична май като натисна горе копчетата ще ми светне за къде отговаря ама аз нея съм я гледал движи нормално макар че застава малко начорчук демек не съвсем отворено ма си мислех е нормално. От друга страна ако не работят коректно тея за средата поне в краката или на прозореца отпред ще прави фурия ама такова чудо няма навсякъде еднакво, та затова си мислех за климатичния изпарител ( или аз за по-просто му викам топлообменник както е радиатора на парното ) че е затлачен.
Така като гледам схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... den_cable/ радиатора на парното преди климатичния ли е демек първо през него ли минава въздушната струя и ако е така значи май той е задръстен или клапите за топлата вода не затварят добре и пускат по мъничко и зиме и лете.
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
Аз имам същият проблем. Сменял съм филтър-купе, без никаква разлика в потока въздух, който минава. Като си сложа ръката пред работеща клапа усещам студено, но на последната степен на перката е все едно на половина и аз хубаво си настройвам централната духалка към мен и ми е добре, ама другите в колата изплезват езиците като бягаща мастия от каракачанка.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колега така немога да гъдая коя клапа точно дава ядове, но определено ще се наложи да свалиш таблото, да разглобиш прасето и да видиш къде му е проблема.
Гарантирано трябва да духа силно, при мен на повече от 2 степен като го пусна и има вероятност да настина
На извънградско пътувам на 1 и понякога намалявам температурата с врътката за топло студено, че иначе става много студ
Гарантирано трябва да духа силно, при мен на повече от 2 степен като го пусна и има вероятност да настина

На извънградско пътувам на 1 и понякога намалявам температурата с врътката за топло студено, че иначе става много студ

- thelick
- Потребител
-
- Кара: e36 318i
Колега здравей .... има едно животно викат му "таралеж" стои под кормилото долу в ниското от дясно, зад корите, някъде отстрани на борд-компютъра това чудо се спича и парното или климатика духат ама нямат силна струя... сменя се за 10 мин. Аз си взех втора ръка - сега струята ще ми издуха стъклото. Ако си от София пиши и ще те пратя кудето трябва. Поздрави.
Извинявам се че не съм уточнил колата е Е36, 318ТДС комби 98' набор и съм с дигиталното управление на климатроника. За клапите стана ясно че ще трябва разглобяване , но ще го оставя като последен вариант че май бая врътка си е . Иначе само съм чел за тоя таралеж и не съм сигурен че ще ми реши проблема че както съм писал управлението бачка без ядове и врътка вентилатора яко ще ме отнесе кат съм махнал филтъра долу и го пусна ме избутва от колата
. Затова се и насочих към пречка във въздушния път след филтъра че дотам има много силна струя. Досега бях малко зает ама я почвам и довечера ще пиша за резултат от почистване с препарата и евентуално преглед на клапи които са ми достъпни. Благодаря. Иначе съм я давал на вътрешно почистване колата и с пара под налягане даже и по въздухопроводите е пускано та там евентуално запушване може би е прокарано ама ефект пак нямаше .

57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4