Генерация за М44 ИС

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 5-series
Мечтае да кара: E60 ///M5

Генерация за М44 ИС

Мнение от booster_audio » 03 Юни 2011, 18:00

Колеги, знам че темата относно генерациите на ИС-ките е разисквана до болка, но от темите които изчетох не стигнах до някакво решение на въпроса със звука. Аз сега съм на път да правя генерацията и съм се насочил за катализаторно гърне на мястото на катализатора за да изчезне отвратителния звук и крайното гърне ми е Ремус. Въпроса ми е да слагам ли средното гърне или не? :dunno: Какъв ще е резултата с него и без него :roll:
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Генерация за М44 ИС

Мнение от vladi_a_i » 03 Юни 2011, 18:04

Ако не сложиш средно много бързо ще изпърди задното :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 03 Юни 2011, 18:16

може и да не слагаш резонатор ,зависи кьв звук искаш .
аз на твое място бих сложил ,ама хубав резонатор .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 03 Юни 2011, 18:49

За да ти е тихо вътре докато караш, много по-голямо значение има средното, отколкото задното. Сам си прецени дали го искаш или :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 03 Юни 2011, 19:50

на мен ми казаха, че без средно звука щял да е по-добър, но не ми се вярва - от друга страна резонаторното гърне прави пак един странен звук - все едно си с права тръба, само дето е по-тих. Изобщо тея изпускателни системи са си сложна работа и не може да учакваш един резултат - тъкмо се подготвиш за едно, а то стане друго. Пробвай няколко начина и разбери кой е твоя ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 03 Юни 2011, 20:08

ако нети пречи силния шум като тръгнеш на дълаг път не слагай средно иначе е по добре с него

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 03 Юни 2011, 20:40

Аз да използвам темата, има ли някой идея откъде да се закупи нещо започващо от колекторите марково и какво по-точно от Бг. за м44 цената не е от значение!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар
Кара: e36 318is

Мнение от Шева » 29 Авг 2011, 17:16

Колеги, събуждам тази тема, тъй като до голяма степен покрива моя въпрос, а именно:
Махнах катализатора и сложих резонаторно гърне на негово място, но мисля, че след тази интервенция се засили гадния звук точно между 3000 и 4000 оборота(чувството е, че все едно има ламаринка, дрънчаща в генерацията). Та да ви попитам, на какво може да се дължи това недоразумение?! :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Авг 2011, 18:03

На архитектурата на двигателя, която не позволява подобни процедури.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Авг 2011, 18:10

Шева написа:Колеги, събуждам тази тема, тъй като до голяма степен покрива моя въпрос, а именно:
Махнах катализатора и сложих резонаторно гърне на негово място, но мисля, че след тази интервенция се засили гадния звук точно между 3000 и 4000 оборота(чувството е, че все едно има ламаринка, дрънчаща в генерацията). Та да ви попитам, на какво може да се дължи това недоразумение?! :help:

нема спасение, само цяла генерация от до евентуално.

аз съм по същия начин и на магистралата даже се усеща 1 резонанс на тия обороти точно. незнам за добро или лошо го сложих тоя резонатор като имаше опция да се изтърбуши катализатора и да се остави оригиналното гърне ама четох някъде, че то си е изчислено за катализатор и тва като цяло не е добра идея ма незнам...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 29 Авг 2011, 18:37

С изтърбушена керамика и после преправено вътре, е пефектно. Остава същият звук и здравина :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от booster_audio » 29 Авг 2011, 19:42

Аз сложих оригинален резонатор от Нисан на мястото на катализатора, оставих си средното гърне и отзад съм с Ремус. Така стана максимално тиха и само леко се долавя звука на ремуса. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Генерация за М44 ИС

Мнение от kdl » 29 Авг 2011, 20:00

Какво им "преправяте" след като изтърбушите керамиката? Права надупчена тръба, права с бленди, камерно ли го правите или проходно?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA

Мнение от Тонката » 29 Авг 2011, 20:34

И при мен го има това явление :(... И аз махнах катализатора(замених го с резонаторно гърне) и в последствие сложих крайно Ремус. Звука е мнохо приятен, обаче като изключим малката подробност, че от 3к до 4к оборота се проявява гадния звук...
Обаче според мен това явление се дължи, че генерацията ми изпуска отнякъде, защото примерно на свободен ход се дава газ, то тогава се усеща звука на ламарина някъде в предната част на мотора. Вчера пак бях мотивиран да видя, къде по дяволите изпуска и видях, че единият ми тампон на генерацията се е разпаднал-> може ли това да повлияе?!

booster_audio написа:Аз сложих оригинален резонатор от Нисан на мястото на катализатора, оставих си средното гърне и отзад съм с Ремус. Така стана максимално тиха и само леко се долавя звука на ремуса. :yes:

От кой Нисан сложи резонатора, та не само 2-та чифта джанти и ремуса да са ни еднакви?! :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображение
е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от booster_audio » 29 Авг 2011, 21:03

Тонката написа:И при мен го има това явление :(... И аз махнах катализатора(замених го с резонаторно гърне) и в последствие сложих крайно Ремус. Звука е мнохо приятен, обаче като изключим малката подробност, че от 3к до 4к оборота се проявява гадния звук...
Обаче според мен това явление се дължи, че генерацията ми изпуска отнякъде, защото примерно на свободен ход се дава газ, то тогава се усеща звука на ламарина някъде в предната част на мотора. Вчера пак бях мотивиран да видя, къде по дяволите изпуска и видях, че единият ми тампон на генерацията се е разпаднал-> може ли това да повлияе?!

booster_audio написа:Аз сложих оригинален резонатор от Нисан на мястото на катализатора, оставих си средното гърне и отзад съм с Ремус. Така стана максимално тиха и само леко се долавя звука на ремуса. :yes:

От кой Нисан сложи резонатора, та не само 2-та чифта джанти и ремуса да са ни еднакви?! :mhihi:

Според мен няма начин, гадния звук да не се появява в някакви обороти... имам чувството че и ламаринените изпускатели дрънчат (за разлика от чугунените които не се предлагат за ИС ) :roll:

Тонка, май ще ги правим близнаци а? (резонатора е от Примера :lol: ) :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E36