покарах 100 метра без дебитомер и след това колата полудя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
покарах 100 метра без дебитомер и след това колата полудя
Вчера паля колата и тръгвам ама някак си невървеше добре . Викам си стига бе да му се невиди. Загасих , откачих дебитомера и покарах малко , останових , че освен тези специфични тласъци които прави при закачен дебитомер се появих и при разкачен + това , че започна да реагира с голямо закъснение . Викам си значи дебитомера бачка щом и без него ги прави същите номра , а и става още по-тромава и се появява закъснение при подаване на газ.
Закачих си аз дебитомера и след около 50 метра каране , колата полудя , все 1 и сложих нитро ....
Промени и се звука , стана по-шумна и усетих , че от някъде дойдоха поне 20 к.с отгоре.
Настървих се много и започнах да досаждам на 1 с А4 1.8 125к.с .
Неможа да ми избяга дори напротив
Все пак аз съм с М40 1.6 99к.с.
На 1ва бмвто ускорява малко по-бързо , малко след включване на 2ра аудито започва леко да ускорява по-бързо , но като включих 3та започнах да го наближавам осезаемо тъй като омишлено държах дистанция 2-3 коли за да имам време да реагирам тъй като се гонихме в лявата лента защото в другите имаше коли...
БМВто направо полудя ....
Някой има ли идея на какво се дължи тази промяна породена от разкачане и след това закачане на дебитомера ?
П.С.
От доста време имам проблеми с колата и съм пускал теми във форума . Следвал съм почти всички съвети 1 от тях беше това с дебитомера.
Иначе колата върви когато си иска и гори колкото си поиска , обикновено е около 30л. на 100 км.
Закачих си аз дебитомера и след около 50 метра каране , колата полудя , все 1 и сложих нитро ....
Промени и се звука , стана по-шумна и усетих , че от някъде дойдоха поне 20 к.с отгоре.
Неможа да ми избяга дори напротив

На 1ва бмвто ускорява малко по-бързо , малко след включване на 2ра аудито започва леко да ускорява по-бързо , но като включих 3та започнах да го наближавам осезаемо тъй като омишлено държах дистанция 2-3 коли за да имам време да реагирам тъй като се гонихме в лявата лента защото в другите имаше коли...
Някой има ли идея на какво се дължи тази промяна породена от разкачане и след това закачане на дебитомера ?
П.С.
От доста време имам проблеми с колата и съм пускал теми във форума . Следвал съм почти всички съвети 1 от тях беше това с дебитомера.
Иначе колата върви когато си иска и гори колкото си поиска , обикновено е около 30л. на 100 км.
Последна промяна jakson на 31 Май 2011, 0:21, променена общо 2 пъти
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: покарах 100 метра без дебитомер и след това колата полудя
Еми щом са ти дошли 20 коня отгоре значи си станал 119, напълно е нормално да се кантатиш с Алдито, ако откачиш за малко ламбдата ще станеш едни 150 за кратко време и направо ще го размажеш. 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
bum_bum написа:Еми щом са ти дошли 20 коня отгоре значи си станал 119, напълно е нормално да се кантатиш с Алдито, ако откачиш за малко ламбдата ще станеш едни 150 за кратко време и направо ще го размажеш.

баце ти си окрил свещенния Граал за м40-ките 

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Свали предна лява и задна дясна гума и ги сложи пак-гарантирани 50 коня!
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
Ебаси темата.
Трябва да ви съберем с байчото, който зарежда вендинг автоматите в офиса.
Той пък 'лъжел' компютъра на колата и тя му горяла ДВА пъти по-малко!
Трябва да ви съберем с байчото, който зарежда вендинг автоматите в офиса.
Той пък 'лъжел' компютъра на колата и тя му горяла ДВА пъти по-малко!

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ами тъй е, като го няма рацерския раздел...
Според мен обяснението е карането в лявата лента, тя е по- бърза и М40-то бега повече 

Никой не мое ма връне на селу!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
jakson написа:Някой има ли идея на какво се дължи тази промяна породена от разкачане и след това закачане на дебитомера ?
Пипнал си му g-точката

http://www.dar-center.com/article/?article=561

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Колеги стегнете се малко , все пак това е форум не е цирк. С колата имам проблеми отдавна. Гори ми 30л. на 100 км. и върви когато си поиска.
Пускал съм доста теми тук във форума, получавал съм много съвети които съм изпълнил един от тях беше точно откачането на дебитомера за да видя дали проблема е от него. Аз пробвах да го откача и да покарам така, установих обаче , че освен това че колата е мудна както винаги , се появи и голямо забавяне в ускорението след подаване на газ.
Загасих , закачих дебитомера , потеглих и изведнъж усетих нещо като тласък , колата започна да ускорява много по-бързо, звука на двигателя стана по-различен , попринцип когато невърви колата двигателя се чува глухо , а сега започна да ръмжи доста осезаемо и след натиск на газта реагира моментално.
Така беше около 2 дена , след което пак стана мудна , повторих упражнението с дебитомера и пак тръгна да върви добре.
Оставете базиците и ми кажете според вас какво може да става с колата ?
Само да уточня , че невинаги гори 30/100 , понякога се оправя и ест върви добре , а когато неще да върви , започва да гори осезаемо много гориво. Ауспуха целия е черен и маслото мирише на бензин.
Забелязах , че след упражнението с дебитомера , бензина невърви така бързо .
И последно уточнение да направя ... ''невървенето'' на автомобила се изразява в следните неща: натискам газта и колата почти нереагира , давам газ докрай и започва да ускорява още по-бавно като и звука на двигателя заглъхва , отпускам педала до средата и колата започва да ускорява като това ускорение се проявява на тласъци. Значи ускорява бавано , след 1-2 сек се проявява 1 тласък все 1 някой те дърпа с въже , след това започва да ускорява по-бързо и това се повтаря на 2-3 пъти.
На високи обороти няма проблем , но при ниски е много зле даже неможе да превърти гуми.
След номера с дебитомера пробвах да въртя гуми и разликата е огромна , то е страшно пищене , а задницата става мармалад , ляво дясно.... ускорява много по-бързо , неглъхне дори напротив ...
Пускал съм доста теми тук във форума, получавал съм много съвети които съм изпълнил един от тях беше точно откачането на дебитомера за да видя дали проблема е от него. Аз пробвах да го откача и да покарам така, установих обаче , че освен това че колата е мудна както винаги , се появи и голямо забавяне в ускорението след подаване на газ.
Загасих , закачих дебитомера , потеглих и изведнъж усетих нещо като тласък , колата започна да ускорява много по-бързо, звука на двигателя стана по-различен , попринцип когато невърви колата двигателя се чува глухо , а сега започна да ръмжи доста осезаемо и след натиск на газта реагира моментално.
Така беше около 2 дена , след което пак стана мудна , повторих упражнението с дебитомера и пак тръгна да върви добре.
Оставете базиците и ми кажете според вас какво може да става с колата ?
Само да уточня , че невинаги гори 30/100 , понякога се оправя и ест върви добре , а когато неще да върви , започва да гори осезаемо много гориво. Ауспуха целия е черен и маслото мирише на бензин.
Забелязах , че след упражнението с дебитомера , бензина невърви така бързо .
И последно уточнение да направя ... ''невървенето'' на автомобила се изразява в следните неща: натискам газта и колата почти нереагира , давам газ докрай и започва да ускорява още по-бавно като и звука на двигателя заглъхва , отпускам педала до средата и колата започва да ускорява като това ускорение се проявява на тласъци. Значи ускорява бавано , след 1-2 сек се проявява 1 тласък все 1 някой те дърпа с въже , след това започва да ускорява по-бързо и това се повтаря на 2-3 пъти.
На високи обороти няма проблем , но при ниски е много зле даже неможе да превърти гуми.
След номера с дебитомера пробвах да въртя гуми и разликата е огромна , то е страшно пищене , а задницата става мармалад , ляво дясно.... ускорява много по-бързо , неглъхне дори напротив ...
Човек, на тебе мое ти е тъжно, ама супер смешно звучат разсъжденията ти, как може да очакваш няккъв смислен отговор. Кво толкоз сложно има аз незнам...Толкоз ли на една диагностика не моеш отидеш да ти кажат хората кво-що сам като не моеш да разбереш....
Смени го тоя дебитомер най-накрая, вървят по 60 лв., купи си една нова ламбда сонда, уж бош са по 100лв.(идеални са, тествано вече на 2 коли) смени и едни свещи, кабели, почисти дюзи. Ти нищо не прайш, а искаш колата сама да се оправи....
Смени го тоя дебитомер най-накрая, вървят по 60 лв., купи си една нова ламбда сонда, уж бош са по 100лв.(идеални са, тествано вече на 2 коли) смени и едни свещи, кабели, почисти дюзи. Ти нищо не прайш, а искаш колата сама да се оправи....
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
jakson написа:Вчера паля колата и тръгвам ама някак си невървеше добре . Викам си стига бе да му се невиди. Загасих , откачих дебитомера и покарах малко , останових , че освен тези специфични тласъци които прави при закачен дебитомер се появих и при разкачен + това , че започна да реагира с голямо закъснение . Викам си значи дебитомера бачка щом и без него ги прави същите номра , а и става още по-тромава и се появява закъснение при подаване на газ.
Неможа да ми избяга дори напротив![]()
Все пак аз съм с М40 1.6 99к.с.
На 1ва бмвто ускорява малко по-бързо , малко след включване на 2ра аудито започва леко да ускорява по-бързо , но като включих 3та започнах да го наближавам осезаемо тъй като омишлено държах дистанция 2-3 коли за да имам време да реагирам тъй като се гонихме в лявата лента.
П.С.
Да е влязла в авариен режим от разкачения дебитомер може ама в него няма да се отпуши на вървене а обратното и разхода ще стане .....
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Ако имаш приятел със същата кола, вземи неговия дебитомер и пробвай как ще върви твоята. Ако продължава да е добре, мисля, че ще си отговориш на въпроса какво да си купиш близките дни.
Едва ли някой може да ти кажа какво точно се е бъгнало при тебе. И все пак е добре да си идеш на диагностика.
Едва ли някой може да ти кажа какво точно се е бъгнало при тебе. И все пак е добре да си идеш на диагностика.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4