BMW e36 320 vanos Колеги моля ви помогнете ми
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
BMW e36 320 vanos Колеги моля ви помогнете ми
Здравейте колеги и фенове на Бмв
Искам да ви помоля за помощ защото срешнах огромно затруднение с мойта 320 ванос
Колата започна да пали трудно да губи мощност да пригръмва на ниски обороти .. трудно и е да се изфурсира пали мени оборотите и гасне и това е за сега
обърнах се към един майстор който ми направи диагностика с КТС 200 и стигна до извода че е датчик на разпределителния вал . ОК ! Поръчах въпросния датчик сложихме го но резултатът си е същия .. проверихме да не би да е някъде по инсталацията от датчика до компютара но всичко си е здраво .. и сега
незнам какво да правя .. Моля ви отчаян съм от всякъде помогнете ми ако някой има идеи или се е сблъсквал със същия проблем Благодаря ви предварително . Забравих да спомена .. когато колата е студен си пали перфектно без проблеми дърпа си се .. ноо покарам 1 км и се почват същите проблеми и просто незнам какво да правя моля ви помогнетте ми
Искам да ви помоля за помощ защото срешнах огромно затруднение с мойта 320 ванос
Колата започна да пали трудно да губи мощност да пригръмва на ниски обороти .. трудно и е да се изфурсира пали мени оборотите и гасне и това е за сега
обърнах се към един майстор който ми направи диагностика с КТС 200 и стигна до извода че е датчик на разпределителния вал . ОК ! Поръчах въпросния датчик сложихме го но резултатът си е същия .. проверихме да не би да е някъде по инсталацията от датчика до компютара но всичко си е здраво .. и сега
незнам какво да правя .. Моля ви отчаян съм от всякъде помогнете ми ако някой има идеи или се е сблъсквал със същия проблем Благодаря ви предварително . Забравих да спомена .. когато колата е студен си пали перфектно без проблеми дърпа си се .. ноо покарам 1 км и се почват същите проблеми и просто незнам какво да правя моля ви помогнетте ми
- jackass3D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 Touring
- Мечтае да кара: Mach 1, Hemi Cuda и Chevy SS
- Детайли за колата: Много хубави :)
Re: BMW e36 320 vanos Колеги моля ви помогнете ми
Dizi_vr написа:Здравейте колеги и фенове на Бмв

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
По-скоро датчик колянов вал.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
А на мен симптомите повече ми мязат на температурен датчик. Щото сега е топло ,колата загрява бързо и ако е забил и показва постоянно студена температура,сместта много бързо вече става преобогатена и колата се задавя зверски..А като е студена още,работи адекватно. Друг е въпроса,че на диагностика би трябвало да излезе като проблем,а и ако не се лъжа на м52 темп.датчика е двоен ( за таблото и за компа) и така ще отчита и неверна температура на стрелката
А ако си с М50,там датчиците са два и на стрелка може да е коректно показанието а в компа барламбоч. Провери инсталацията и буксата на датчика за всеки случай.
п.п.Хвърлям боб в момента,не се хващай като удавник за сламка в горенаписаното ...

п.п.Хвърлям боб в момента,не се хващай като удавник за сламка в горенаписаното ...
Последна промяна plradev на 21 Май 2011, 0:45, променена общо 1 път

- jiksyn
- Потребител
-
- Кара: e46 330cd '04
Dirty M5 driveR написа:По-скоро датчик колянов вал.

Възможно е да е от ламбда сондата. Пробвай да разкачиш буксата на сондата, ако с разкачена сонда си е ок - сменяй я без да се чудиш.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Той датчика на коляновия не е от най-лесните за смяна само за проба
Не е и особено евтин, но смяната или ремонта (ако е възможен, говоря за варианта с кабела) ако собственика не може да си позволи нов си е винаги добра инвестиция, защото във времето ще се изплати в икономия на бензин.

- motg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 '97
Аз дадох по 170лв за двата датчика на коляновия и на разпределителния вал и пак си карам с 20 на 100(100 октана, иначе не става за каране), сега ми остава само температурния датчик и ако няма подобрение -> Надин! 

- gsi_leo
- младши ентусиаст
-
- Кара: LX62314
- Мечтае да кара: e31 860
- Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна
колеги проверете си запалителните свещи и бобините.Особено ясно се вижда нощно време как си светкат бобините и то ярко,ако са се скапали максимално... 

-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...
...готов да помогне всекиму...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
motg написа:Аз дадох по 170лв за двата датчика на коляновия и на разпределителния вал и пак си карам с 20 на 100(100 октана, иначе не става за каране), сега ми остава само температурния датчик и ако няма подобрение -> Надин!
Преди Надин виж и ламбдата и бобините и свещите, както казва колегата и лулите

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
gsi_leo написа:колеги проверете си запалителните свещи и бобините.Особено ясно се вижда нощно време как си светкат бобините и то ярко,ако са се скапали максимално...
Денно време като пипнеш кабелите и всичко свързано пред тях ще подскочиш

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
11 мнения
• Страница 1 от 1