Как мога да източа лесно 400 гр. масло от m52?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: M
Как мога да източа лесно 400 гр. масло от m52?
Здравейте,
За втори път ходя до един сервиз да ми сменят маслото и двата пъти ми доливат над макса, като този път е около 4 мм. Имам съмнения, почти сигурен съм, че момчето не отвори филтърната кутия преди да отвори пробката на картера и махна филтърната капачка, чак когато затвори пробката... Определено няма да ходя повече там.
Въпросът е как да махна маслото в повече. Маслото е Castrol Edge 10w60. Варианта с пробката е малко неприятен, но в краен случай през нея...
За втори път ходя до един сервиз да ми сменят маслото и двата пъти ми доливат над макса, като този път е около 4 мм. Имам съмнения, почти сигурен съм, че момчето не отвори филтърната кутия преди да отвори пробката на картера и махна филтърната капачка, чак когато затвори пробката... Определено няма да ходя повече там.
Въпросът е как да махна маслото в повече. Маслото е Castrol Edge 10w60. Варианта с пробката е малко неприятен, но в краен случай през нея...
DriveCalc.com/bg
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Re: Как мога да източа лесно 400 гр. масло от m52?
Аз съм точил през щеката за маслото с голяма спринцовка и едно черно маркуче, ама като пластмасово (твърдо). Пасва точно на мястато за иглата на спринцовката.
п.п. за ТДС става дума , но предполагам ще е същото
п.п. за ТДС става дума , но предполагам ще е същото
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ето заради такива изгъзици си сменям маслото САМ, винаги!
бахти и простаците! (сори ама се нервирах)
през пробката го източи, ако трябва иди го източи някъде цялото и го налей обратно, нищо няма да и стане на колата!
вземи една туба 10-12 литра от вода, срежи я и си намери канал, отваряш пробката с ключ 17 (гедоре) и точиш, после фуния и наливаш на ново колкото ти трябва
гледам, че си с м52б25 - при мен винаги наливам 6800-900, въпреки че дават по книжка 6500! Просто защото чакам поне 20 минути да се изтече, после с парцал внимателно обирам всичката гняс от филтърната кутия докато лъсне и след това слагам филтъра и наливам.
успех!
бахти и простаците! (сори ама се нервирах)
през пробката го източи, ако трябва иди го източи някъде цялото и го налей обратно, нищо няма да и стане на колата!
вземи една туба 10-12 литра от вода, срежи я и си намери канал, отваряш пробката с ключ 17 (гедоре) и точиш, после фуния и наливаш на ново колкото ти трябва
гледам, че си с м52б25 - при мен винаги наливам 6800-900, въпреки че дават по книжка 6500! Просто защото чакам поне 20 минути да се изтече, после с парцал внимателно обирам всичката гняс от филтърната кутия докато лъсне и след това слагам филтъра и наливам.
успех!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви за отговорите колеги!
С m52b25 съм. Сигурно ще пробвам първо със спринцофка и пластмасова тръбичка (за система) от аптеката и ако не стане, тогава ще се отвърта пробката.
Определено мисля да си го сменям сам, от тук нататък. Силно се замислих дали да не си го сменя сам и вчера, но засега нямам нито вложка 36 мм., нито динамометричен ключ. Не, че майсторите използваха такъв.
С m52b25 съм. Сигурно ще пробвам първо със спринцофка и пластмасова тръбичка (за система) от аптеката и ако не стане, тогава ще се отвърта пробката.
Определено мисля да си го сменям сам, от тук нататък. Силно се замислих дали да не си го сменя сам и вчера, но засега нямам нито вложка 36 мм., нито динамометричен ключ. Не, че майсторите използваха такъв.

DriveCalc.com/bg
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
От система тръбичката е мека, трябва ти по-твърда. Аз си купих една черна твърда(пвц) за около 2 лв. ама забравих от къде....май от Бриколаж в сектора за градина
- vicho
- старши ентусиаст
-
сетих се за още един вариант ... можеш да развиеш буталото на вануса - от там също теква масълце!!! НА ЗАГАСЕН МОТОР!!!
после завиваш палиш и пак развиваш - няколко пъти и ще източиш нужно количество
после завиваш палиш и пак развиваш - няколко пъти и ще източиш нужно количество

- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
Къде е това буталце?
Каква снимка намерих само...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
DriveCalc.com/bg
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
fenixsz написа:Къде е това буталце?

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- vicho
- старши ентусиаст
-

гаечен ключ, но не помня кой номер - 24-28 ...

п.с. готин мАтор

fenixsz написа:Здравейте,
За втори път ходя до един сервиз да ми сменят маслото и двата пъти ми доливат над макса, като този път е около 4 мм. Имам съмнения, почти сигурен съм, че момчето не отвори филтърната кутия преди да отвори пробката на картера и махна филтърната капачка, чак когато затвори пробката...
не е от това колега, просто на някои "места" гледат в каталога и ако пише 4л примерно, наливат 4 и те така ... откъде да знаят

...а за източването най-лесно става със смяна на масления филтър при загрят мотор (ако ти се дават пари за нов)
П.П. сега видях че става въпрос за 400г. ... то се бива некадърници ...
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...

Извинявам се за оффтопика,ама като се заговорихте за некадърници,едно време в бившия вече сервиз на УБО на театър София,тогава го държеше мъжа на надежда михайлова, видях волга пълна с масло до капачката.

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
plradev написа::OT:
Извинявам се за оффтопика,ама като се заговорихте за некадърници,едно време в бившия вече сервиз на УБО на театър София,тогава го държеше мъжа на надежда михайлова, видях волга пълна с масло до капачката.И то не за,да се консервира двигателя,а при рутинна смяна на масло
![]()
![]()
Проблема се установи при опит за палене
не знам колко събира тоя мотор,ма после източиха 10 кила сигурно ,за да дойде на ниво

- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
Така. Проблемът е решен.
Стана със спринцовка и тръбички от система.
Стана със спринцовка и тръбички от система.
DriveCalc.com/bg
- nafkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 купе М52B20
- Мечтае да кара: V8
Да с шлауфка през отвора на щеката... М52б20 събира 6.8л ( и е м/у минимум и максимумам ) на практика е така също и по ВИН нз къде ги гледате тези каталози дет събира 6.5л
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
А има ли нещо вярно, че НЕ можеш да видиш дали мотора има картерни газове като дръпнеш щеката на маслото, защото има клапан, който при изваждане на щеката затваря отвора към картера?
То ако има такъв клапан, няма да може да се вкара маркуч за да се извади масло от картера...

То ако има такъв клапан, няма да може да се вкара маркуч за да се извади масло от картера...
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2