Въпрос относно АBC

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос относно АBC

Мнение от kikianev » 19 Май 2011, 18:18

Колеги имам следният проблем: не ми работи АВС.Днес реших да видя къде е проблема до колкото аз мога да се справя/премерих датчиците с мултицет на съпротивление / на три от датчиците ми показа съпротивление 1122 ома,на четвъртият не ми показа нищо.Въпроса ми е :
Ако сменя датчика трябва ли да ходя да се нулира нещо или АВС ще тръгне от самосебе си ? Има ли значение ,че помпата на АВС или както там се казва е АТЕ.
Благодаря ви предварително.
BMW не е страст , BMW е диагноза !

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Re: Въпрос относно АBC

Мнение от Mpower84 » 19 Май 2011, 18:42

ABS е система със самодиагностика т.е. при отстраняване на проблема лампата трябва да изгасне сама, но не очаквай това да стане на секундата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 19 Май 2011, 19:00

Ако смениш датчика със здрав, при даването на контакт лампата на АБС системата ще си изгасне веднага, без да трябва да триеш грешки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 19 Май 2011, 21:20

BaHka написа:Ако смениш датчика със здрав, при даването на контакт лампата на АБС системата ще си изгасне веднага, без да трябва да триеш грешки.

:yes: и абс-а ще си сработи веднага.

Потребител
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: M5

Мнение от skorpion33 » 20 Май 2011, 22:09

Колеги и аз смених така своя датчик и лампата изгасна но сега ту светва ту изгася.Какво да направя? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 21 Май 2011, 18:37

skorpion33 написа:Колеги и аз смених така своя датчик и лампата изгасна но сега ту светва ту изгася.Какво да направя? :dunno:

Отиваш в някой сервиз да ти прочетат с диагностична апаратура АБС системата и ще разбереш какво да правиш.

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Мнение от dopestar » 21 Май 2011, 18:49

И аз да се включа с подобен проблем, ходих на диагностика и ми казаха да си сменя преден десен датчик, направих го но АБСа не заработи. Карам така вече 5 месеца и онези дни дъждовните лампата изгасна и всичко си заработи, но след като спряха поройте - пак спря да работи :help:
:)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 21 Май 2011, 19:44

Принципно ако смениш датчика би трябвало грешката да отпадне или веднага , или след пърияте няколко метра като покараш и компа отчете данни от датчика за това , че колелата се въртят ...
На скоро обаче имах едни случай с колата на приятел (ауди А3) ....
Правиме диагностика с Вагком (това е диагностичен софтуер за повечето коли от ВАГ групата ) , излиза като грешка , че заден десен датчик е скапан , както и помпа АБС .... Да , ама аз меря датчиците , всичките си дават съпротивление 1100 ома , при развъртане на датчиците , те генерират малки напрежения , проверих окабеляването -всичко точно ..., подавам напражение директно на помпата и тя веданга завърта .... , тоест всичко по системата работи , обаче компа на АБС-а ни "лъже" , че има проблем ... Изчиствам грешките, те веднага пак се записват и излизат на ново .... Откачих компа на АБС-а (който също беше АТЕ) , смених го със друг комп, подвързах другия компютър, даже покарах малко колата (около 1км) , обаче лампата на АБС-а не угасна , прочетох грешките , които бяха записани в "новия" комп , изчистих грешките (защото той явно е бил свален със записани грешки в него ...) и лампата угасна , АБС-а заработи БЕЗ ГРЕШКА , започна да "рита" педала ..... Разказвам тази случка , защото се случва компа на АБС-а да се ебава , а реално всичко по системата да е здраво ...

Понеже колега си мерил и си видял , че нямаш съпротивление на единия датчик , вероятно наистина само датчика ти е скапан , (зависи къде си го мерил , дали долу на колелото , или на буксата на компа ..... ако не си го мерил долу на колелото , по добре го измери , да не се окаже , че проблема ти е във връзките или окабеляването ... ) . Имай предивд , че не винаги комповете изчистват сами грешката и лампата угасва (дори да се покара ), по някога се налага да се изчисти със диагностичен софтуер (както вече обясних какъв беше случая при колата на момчето с А3)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kikianev » 25 Май 2011, 19:36

датчика го мерих на колелото и нямаше никой ,но днес смених дачика с такъв който показва 1172ома и ....греда .АБСа не проработи та напълно е възможно да е комп ,да е помпа незнам трябва диагностика но при човека при който ходя апаратурата не може да влезе във връзка с компа,та засега ще е така пък по натам ще го мисля
BMW не е страст , BMW е диагноза !

Назад към E36