БМВ 320И Е36 М50Б20ТУ - Глъхне като студено
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- burned
- Потребител
-
- Кара: E46 328i M-Tech 1
БМВ 320И Е36 М50Б20ТУ - Глъхне като студено
Здравейте колеги,
Колата сутрин като студена глъхне до 2500 об. след това се оправя, но след затопляне на мотора започва да работи горе - долу нормално, но след опит да изфурсирам, изфурсирането леко мудно. Сменил съм свещи, лоли, филтри всичко.
Описаното го прави само на бензин защото и поставих газов инжекцион. Също така забелязах, че прави вакуум в резервоара.
Ако някой има идея от какво може да е, моля да пише.
Благодаря предварително!
Колата сутрин като студена глъхне до 2500 об. след това се оправя, но след затопляне на мотора започва да работи горе - долу нормално, но след опит да изфурсирам, изфурсирането леко мудно. Сменил съм свещи, лоли, филтри всичко.
Описаното го прави само на бензин защото и поставих газов инжекцион. Също така забелязах, че прави вакуум в резервоара.
Ако някой има идея от какво може да е, моля да пише.
Благодаря предварително!
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Re: БМВ 320И Е36 М50Б20ТУ - Глъхне като студено
Пробвай да запалиш студена с отворена капачка!Ако не е от капачката,може да е от много неща.А как върви на газ и на бензин?
- TeodorKz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS ; 32?
- Детайли за колата: Е39 97г M-pack ; Е36 32?
познатите неща... ламбда сонда ... затова не го прави на газ 

- ti6anski
- Потребител
-
- Кара: E61 525D M57D25
Не са ли две ламбда сондите, и ако е така коя от двете е за смяна защото аз нямам газ, и имам същите симптоми.
В жабката имаше сервизни документи от Германя, там е оградено "lambda probe" за смяна, по нагоре в документа има и ламбда сонда, но си е с отметка(изправна)
В жабката имаше сервизни документи от Германя, там е оградено "lambda probe" за смяна, по нагоре в документа има и ламбда сонда, но си е с отметка(изправна)
- burned
- Потребител
-
- Кара: E46 328i M-Tech 1
С една ламда съм, сменях я преди 15 хил.км. Относно вървенето газ/бензин на газ върви до едни обороти добре, но на бензин като влезе в оборот си върви добре но не както преди. Свялях капачки никаква разлика.
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Виж датчика на разпределителния вал.Пробвай размяна с някой работещ и виж има ли разлика във вървенето,веднага се усеща. 

- ti6anski
- Потребител
-
burned написа:С една ламда съм, сменях я преди 15 хил.км. Относно вървенето газ/бензин на газ върви до едни обороти добре, но на бензин като влезе в оборот си върви добре но не както преди. Свялях капачки никаква разлика.
Хубаво е да измериш ламбда сондата дали работи правилно на студен двигател, въпреки че си я сменял.
Има вариант да е изгоряло подгряването и. В форума има много полезна тема за това.
Аз утре ще сменявам моята, при мен студена няма тяга, след 2мин. като излезе стрелката от синята зона се оправя и е самолет.
Относно датчика на коляновия вал....би трябвало да заглъхва не само когато е студена! Нека някой запознат със симптомите му да даде мнение.
- ti6anski
- Потребител
-
Разгледай тук колега: viewtopic.php?f=10&t=109677&hilit=%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B4%D0%B0+%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B0
Имам един въпрос относно тези ламбда сонди. Вярно ли е че някой добавки за бензин (имам впредвид тези за прочистване на дюзите и горивната система) могат да ги повредят. Защото при мен проблема се задълбочи веднага след изсипането на едно малко шишенце Redex и допълване на резервоара както си пише в описанието му.
Имам един въпрос относно тези ламбда сонди. Вярно ли е че някой добавки за бензин (имам впредвид тези за прочистване на дюзите и горивната система) могат да ги повредят. Защото при мен проблема се задълбочи веднага след изсипането на едно малко шишенце Redex и допълване на резервоара както си пише в описанието му.
8 мнения
• Страница 1 от 1