Няколко въпросчета е36 купе окачване...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- senata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: Bmw X5
Няколко въпросчета е36 купе окачване...
Колеги искам да ви попитам за няколко въпросчета:
1.Дясната ми гума е с два пруста по навунка от калника спрямо другата. Гумите са напълно еднакви, джантите също са еднакви,носачите пак са еднакви,освен калника на тая дясна гума е след фиеса/без дупка за мигач/ а другия е с дупка за мигач с рапитката.... дали това е простата причина или да търся нещо друго?
2.Сложих си спортно окачване ФК регулируемо и натегнах предните пружини почти до край и сега при завиване много пукат.. самоче незнаех дали трябват някви други тампони и съм ги сложил сас старите. Има една метална шайба на пружината отгоре и съм я сложил дирекно на тампона на макферсона...нз дали трябва да е така, дайте съвет и за задните че в събота ще ги натегна и тях/се още непукат/ , а и да кажете тая шайба за натягането откоя страна трябва да е горе или долу,и някви тампони дали трябват, зел съм си за амортесиора горе......................
1.Дясната ми гума е с два пруста по навунка от калника спрямо другата. Гумите са напълно еднакви, джантите също са еднакви,носачите пак са еднакви,освен калника на тая дясна гума е след фиеса/без дупка за мигач/ а другия е с дупка за мигач с рапитката.... дали това е простата причина или да търся нещо друго?
2.Сложих си спортно окачване ФК регулируемо и натегнах предните пружини почти до край и сега при завиване много пукат.. самоче незнаех дали трябват някви други тампони и съм ги сложил сас старите. Има една метална шайба на пружината отгоре и съм я сложил дирекно на тампона на макферсона...нз дали трябва да е така, дайте съвет и за задните че в събота ще ги натегна и тях/се още непукат/ , а и да кажете тая шайба за натягането откоя страна трябва да е горе или долу,и някви тампони дали трябват, зел съм си за амортесиора горе......................
Последна промяна senata на 12 Май 2011, 20:27, променена общо 1 път
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Re: Няколко въпросчета е36 купе
Колега,без тази шайба трябва да е окачването,принципно оригиналния тампон става без проблем !
Да не си объркал ляв с десен койлолвър ?
Да не си объркал ляв с десен койлолвър ?
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- senata
- кандидат ентусиаст
-
Re: Няколко въпросчета е36 купе
ами несъм ги объркал, те си бяха згобени направо за монтаж....а ако махна тая шайба няма ли да стане още по ниска от сега? джантите неса за 3серия и ми опират при по голяма дупка/неравност сега са на един пруст разтояние от калника....

- delas_328
- ентусиаст
-
Re: Няколко въпросчета е36 купе окачване...
Колега знам че са готови за монтаж,но трябва да се гледа преди да се монтира,да беше пуснал темата преди това след като незнаеш !
А,въпросната шайба е за да не пада пружината при транспорта и нали ти е регулируемо окачването то почети винаги е с 2-3 см по ниско (вдигнато до горе ) от заводското
А,въпросната шайба е за да не пада пружината при транспорта и нали ти е регулируемо окачването то почети винаги е с 2-3 см по ниско (вдигнато до горе ) от заводското
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Те са готови, но не е невъзможно дори за някои от големите марки, особено японски- Тейн, Каяба да объркат подредбата на шайбите и буталата в самият амортисьор, както и да сложат части за заден в предния
Прави сметка какво остава за фирми като ФК и т.н.
Провери си монтажа пак, виж калника да не е нещо раздуван (би трябвало да е очевидно като я гледаш отпред) и ако всичко останало е наред мисли за варианта самите амортисьори да не са читави, нищо че са нови.

Прави сметка какво остава за фирми като ФК и т.н.
Провери си монтажа пак, виж калника да не е нещо раздуван (би трябвало да е очевидно като я гледаш отпред) и ако всичко останало е наред мисли за варианта самите амортисьори да не са читави, нищо че са нови.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Бум е прав за амортесьорите, огледай хубаво горното ухо за хоризонталния болт, че аз веднъж заради него търсих едни 10-тина мм. разлика между двете колела.
only rear wheel drive
- senata
- кандидат ентусиаст
-
delas_328 написа:Колега знам че са готови за монтаж,но трябва да се гледа преди да се монтира,да беше пуснал темата преди това след като незнаеш !
Колега, тая шайба беше нанизана на оста на амортесиора наи отгоре на пружината, нямаше никакви гайки или скоби или тем подбони неща за да я държат тази шайба....
да объркат подредбата на шайбите и буталата в самият амортисьор, както и да сложат части за заден в предния
нямаше как да объркам нещо, защото за задните имаше само една шайба за натягането,нищо друго
А за гумата се извинявам, че ненаписах че и на стоковото ми беше навънка.Гумата е отделен вупрос от окачването... смених цялата предница..пак не се оправи,регулаж направих, пак не се оправи ....аз стигам до извода че е заради калниците двата са различни.
в събота пак ще я разглабям за да го разгледам по обстойно... ако някой иска мога да направя клип как пукат пружините......
а ето снимка на окачването:
http://www.prikachi.com/images/651/3335651T.jpg
http://www.prikachi.com/images/652/3335652q.jpg
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Снимай я отпред, трябва да се вижда, ако са различни калниците.
- with-fox
- BMW fanatic
-
- Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
- Детайли за колата: e36 330i
Окачването така на снмките като го гледам си е ок защото и аз сам със същото но мойе както казват колегите да има разлика във калника.
- senata
- кандидат ентусиаст
-
ето снимка на гумата:
лявата/от страната на шофьора/
http://www.prikachi.com/images/708/3339708N.jpg
дясната/пасажера/ "проблемната"
http://www.prikachi.com/images/707/3339707E.jpg
а за окачването, неска го разгледах по така и установих че ако я няма тая шайба на пружината ще опре дирекно на тампона на макферсона и АКО се върти ще го изяде целия... друго: като въртях волана ляво/дясно имаше един момент където се върти целия амортесор със пужината, но за много кратко,през повечето време прожината не се върти заедно със другите неща...
ето снимка на задните как съм ги сложил.... http://www.prikachi.com/images/742/3339742l.jpg /няма тампон няма нищо/
И сега идва момента: НЯКОЙ КОЙТО Е СЛАГАЛ ТАКОВА ОКАЧВАНЕ ДА СИ КАЖЕ МНЕНИЕТО !!!
лявата/от страната на шофьора/
http://www.prikachi.com/images/708/3339708N.jpg
дясната/пасажера/ "проблемната"
http://www.prikachi.com/images/707/3339707E.jpg
а за окачването, неска го разгледах по така и установих че ако я няма тая шайба на пружината ще опре дирекно на тампона на макферсона и АКО се върти ще го изяде целия... друго: като въртях волана ляво/дясно имаше един момент където се върти целия амортесор със пужината, но за много кратко,през повечето време прожината не се върти заедно със другите неща...
ето снимка на задните как съм ги сложил.... http://www.prikachi.com/images/742/3339742l.jpg /няма тампон няма нищо/
И сега идва момента: НЯКОЙ КОЙТО Е СЛАГАЛ ТАКОВА ОКАЧВАНЕ ДА СИ КАЖЕ МНЕНИЕТО !!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
На мен ми мяза, че е отворена много отдясно, но това е трябвало да го видят на реглажа.
- delas_328
- ентусиаст
-
Колега незнам но като гледам какъв наклон има тази гума и направо се
това е много странна работа но ако си ходил на стенд и са те пуснали така да си тръгнеш значи чеп за зеле нестава от тия хорица това абсурд да е от амортесьор !

- senata
- кандидат ентусиаст
-
колеги извинявам се, просто необърнах внимание на волана бил е леко завит .....
- Martini
-
-
- Кара: много работи
- Мечтае да кара: вече нищо
Да не е различно ЕТ-то на джантите или да имаш фланец, ама да не си обърнал внимание 

- senata
- кандидат ентусиаст
-
Martini написа:Да не е различно ЕТ-то на джантите или да имаш фланец, ама да не си обърнал внимание
не е различно ЕТ-то ното пък има фланец...
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2